Οι οικοδεσπότες της Airbnb στην Αθήνα καλωσορίζουν ταξιδιώτες στα σπίτια τους από το 2009. Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν δημιουργήσει μια ζωντανή Airbnb κοινότητα, μέσα από την οποία μοιράζονται μοναδικές εμπειρίες με ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Η έκθεση αυτή παρουσιάζει τις επιδράσεις που έχουν η Airbnb και η κοινότητά της στην Αθήνα. Έχουν αξιολογηθεί οι οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδράσεις ώστε να κατανοήσουμε πώς εντάσσεται η Airbnb στην πόλη. Η ανάλυση βασίζεται σε όλα τα ταξίδια που έγιναν στην Αθήνα από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Σεπτέμβριο του 2014.

Για μια επισκόπηση της κοινότητας Airbnb στην Αθήνα , δείτε.

Διαφορετικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο βλέπουν ήδη τα προσωπικά και κοινωνικά πλεονεκτήματα της διαμοιρασμένης οικονομίας. Αυτές οι ομότιμες (peer-to-peer) συναλλαγές χτίζουν την κοινότητα, προάγουν τις πολιτισμικές ανταλλαγές και ενισχύουν την ενσυναίσθηση και την κατανόηση..

image8

Από τότε που ξεκίνησα να φιλοξενώ μέσω της Airbnb νιώθω γεμάτος. Το διαμέρισμά μου είναι ανοικτό σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η εμπειρία της φιλοξενίας έχει εμπλουτίσει τη ζωή μου. Νιώθω ότι ταξιδεύω μέσα από τα μάτια των επισκεπτών μου.
-Δώρος Τ., Οικοδεσπότης της Airbnb στην Αθήνα

Έχω γνωρίσει άτομα από όλο τον κόσμο και συνεχίζω να κρατώ επαφή με κάποιους από αυτούς. Ορισμένες φορές συνειδητοποιώ ότι έχουμε περισσότερα κοινά με ανθρώπους που προέρχονται από την άλλη άκρη του κόσμου απ’ ότι με άτομα που μένουν δίπλα μας.
-Οικοδεσπότης της Airbnb στην Αθήνα

 

 

Τα παραπάνω δεδομένα αντικατοπτρίζουν τα ταξίδια στην Αθήνα από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Σεπτέμβριο 2014.

 

Πίσω στην ανασκόπηση της Αθήνας