Οι οικοδεσπότες της Airbnb στην Αθήνα καλωσορίζουν ταξιδιώτες στα σπίτια τους από το 2009. Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν δημιουργήσει μια ζωντανή Airbnb κοινότητα, μέσα από την οποία μοιράζονται μοναδικές εμπειρίες με ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Η έκθεση αυτή παρουσιάζει τις επιδράσεις που έχουν η Airbnb και η κοινότητά της στην Αθήνα. Έχουν αξιολογηθεί οι οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδράσεις ώστε να κατανοήσουμε πώς εντάσσεται η Airbnb στην πόλη. Η ανάλυση βασίζεται σε όλα τα ταξίδια που έγιναν στην Αθήνα από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Σεπτέμβριο του 2014.

Airbnb economic impact study Athens Greece
Κοινότητα Οικοδεσποτών της Airbnb
Από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Οκτώβριο του 2014, 720 οικοδεσπότες στην Αθήνα καλωσόρισαν επισκέπτες στα σπίτια τους. Από τους οικοδεσπότες μπορεί κάποιος να δει την ποικιλία της Airbnb κοινότητας στην Αθήνα.

Ο τυπικός οικοδεσπότης στην Αθήνα νοικιάζει το χώρο του για περίπου 68 διανυκτερεύσεις το χρόνο. 68% των οικοδεσποτών είπαν ότι αυτό το εισόδημα τους βοηθάει να παραμείνουν στο σπίτι τους.

image3
Κοινότητα Επισκεπτών της Airbnb
Από το 2009, έχουν ταξιδέψει στην Αθήνα περισσότεροι από 74,500 επισκέπτες με την Airbnb. Ο αριθμός των επισκεπτών που χρησιμοποιεί την Airbnb αυξάνεται σταθερά από το 2009, με τις επισκέψεις να έχουν διπλασιαστεί μεταξύ του 2012 και του 2014.

image4
Μάθετε περισσότερα για τις θετικές επιδράσεις της κοινότητας Airbnb στην Αθήνα:
Οικονομικές επιδράσεις
Κοινωνικές επιδράσεις
Περιβαλλοντικές επιδράσεις


Φωτογραφία και Εικονογράφηση

Όλες οι φωτογραφίες στην παρούσα έκθεση είναι από την Αναστασία Σιώμου, κάτοικο Αθηνών, η οποία φωτογραφίζει τις καταχωρήσεις της Airbnb για τους οικοδεσπότες σε ολόκληρη την πόλη. πόλη. Η εικονογράφηση είναι από έναν καλλιτέχνη που μένει στην Αθήνα, τον Φίλιππο Αβραμίδη.