English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Tijdens Airbnb Open LA kwamen meer dan 2.000 leden van onze community bij elkaar voor de uitreiking van de Bélo Awards — een ceremonie ter ere van de beste en slimste verhuurders! De Bélo Awards zijn het uitgelezen moment voor Airbnb om vriendelijkheid en het gevoel van thuiskomen te vieren en inspirerende verhalen van onze unieke en diverse wereldwijde community te delen. James Corden, de bekende cabaretier van de late-avond-televisie presenteerde de Bélo Awards vanuit het historische Orpheum Theatre in Downtown LA.

Tijdens de viering van de Bélo Awards werden ook de winnaars van de Host Award 2015 geëerd, omdat de uitreiking vorig jaar een beetje anders liep door de aanslagen in Parijs. Je kunt kennismaken met de winnaars van 2015: Frans, Christine, Michelle en Liane en hun verhalen lezen op ons blog over gastvrijheid.

Dit jaar hebben we een manier gevonden waarop onze community kan beslissen over de winnaars van de Bélo Award. Ons team heeft duizenden recensies en verhalen van wereldwijde verhuurders gelezen om de genomineerden te bepalen. De winnaars zijn bepaald door eerdere Host Award-winnaars en leiders van het Airbnb team.

Dit zijn de winnaars van de Bélo Awards 2016:

Mensen: Jonathan S., Richmond, VA, Verenigde Staten

De People Award eert diepe en oprechte verbindingen tussen gasten en verhuurders. Onze winnaar van 2016 is Jonathan, die zijn huis deelt in Glen Allen, VA.

Toen Jonathan zijn huis openstelde voor een getrouwd stel dat op bezoek was, kreeg de zwangere vrouw van het koppel onverwacht weeën terwijl haar man in een vergadering zat. Jonathan twijfelde geen moment en bracht zijn zwangere gast direct naar het ziekenhuis. Om haar te ondersteunen bleef hij in de wachtkamer totdat haar familie was gearriveerd. Het verhaal van Jonathan is een buitengewoon voorbeeld van de heldhaftige zorg die zorgt voor een bijzondere en lange onderlinge verbintenis.

Plekken: Lionel B., New South Wales, Australië

De Places award viert de meest creatieve verhuurder die gasten een unieke omgeving en ervaring aanbiedt. De Places Award 2016 winnaar is Lionel uit New South Wales, die zijn gasten een uitzonderlijke omgeving aanbiedt in zijn boomhut in de weelderige Blue Mountains in Australië.

Lionel creëerde zijn advertentie met romantische uitjes voor koppels in zijn achterhoofd. De unieke ruimte is voorzien van een spa, een kitchenette, open haard en ramen van de vloer tot aan het plafond, die ervoor zorgen ervoor dat de gasten zich kunnen onderdompelen in de prachtige natuur. De hut is gelegen tussen twee nationale parken en een regenwoud dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, waardoor bezoekers kunnen genieten van een verscheidenheid aan avonturen en de prachtige natuur tijdens hun verblijf. De gasten van Lionel beschrijven een verblijf in zijn boomhut als “een absoluut prachtig ervaring.”

Liefde: Rebekah R., Los Angeles, CA, Verenigde Staten

De Love Award eert een verhuurder die zorgt voor een onvergetelijke ervaring tijdens het verblijf van de gast. De winnaar van de Love Award dit jaar is Rebekah, die haar huis in de wijk Mid-City deelt in Los Angeles.

Vroeg in de morgen van Thanksgiving, begon er een vuur in de garage van Rebekah. Rebekah heeft meteen haar gasten weggehaald en in veiligheid gebracht en vocht tegen de vlammen met een tuinslang totdat de brandweer arriveerde. Ondanks de noodsituatie, zorgde Rebekka ervoor dat haar gasten warm, ongedeerd en verzorgd waren. Ze slaagde er zelfs in om een Thanksgiving-diner voor haar gasten te koken in de achtertuin. Rebekah’s gasten zeggen dat ze een “held” is en voegen er aan toe dat “dit geen understatement is”.

Airbnb: Abigail J., Toronto, Canada

De Airbnb Award viert een verhuurder die is toegewijd aan het creëren van een wereld waar alle mensen overal kunnen thuiskomen. De winnaar van dit jaar is Abigail uit Toronto, Canada.

Abigail is een verhuurder die de belangrijkste elementen van gastvrijheid vermengt met de wens om iets goeds te doen voor de wereld. Ze werkt als advocaat voor vluchtelingen en ze hielp een Syrisch gezin van vier mensen verhuizen naar haar land van herkomst. De familie leeft momenteel een nieuw Canadees leven in de buurt van Pointe-Saint-Charles in Montreal. Abigail is de winnaar van de Airbnb Award van dit jaar, door haar enorme inzet om mensen in nood te helpen en omdat ze mensen het gevoel van een thuis heeft gegeven.

We willen onze winnaars van harte feliciteren en onze genomineerden en alle leden van de verhuurderscommunity bedanken dat ze een wereld hebben gemaakt waarin iedereen welkom is en altijd ergens thuis kan komen.