English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Een ervaring organiseren op Airbnb kan een geweldige kans zijn om je onderneming te laten groeien en je passie te delen met gasten van over de hele wereld. De stappen die je neemt tijdens het voorbereiden van je eerste ervaring vormen de essentiële bouwstenen van dit nieuwe avontuur. Een oplettende ondernemingsgeest helpt je je markt te begrijpen, de juiste gasten te vinden en succes te boeken.

Hier volgen enkele manieren waarop een ondernemingsgeest je kan helpen je zakelijke vaardigheden te verbeteren tijdens het lanceren en verbeteren van je ervaring:

1. Missie-gericht ondernemerschap

Het de missie van Airbnb om iedereen in staat te stellen zich overal thuis te voelen. Je thuisvoelen is dan ook de kern van ons bedrijf, en deze filosofie is de drijfveer van alles wat we als bedrijf doen en elke keuze die we maken.

Deze mensen, samen met miljoenen anderen, hebben hun eigen unieke achtergronden en levenservaringen. We komen allemaal uit compleet verschillende culturen en gebieden. En toch zijn we, hoeveel kilometers we ook van elkaar verwijderd zijn, verenigd door het universele, krachtige, menselijke verlangen om contact te maken, te begrijpen en ons thuis te voelen. Dus, met deze nieuwe identiteit, kijk ik ernaar uit om samen het volgende hoofdstuk van deze onwaarschijnlijke reis te beginnen met het idee waar alles mee begon. Het geloof dat alles kan, wanneer we ons thuis voelen.
Brian Chesky

Een missie beantwoordt de vraag waarom we in de eerste plaats zo graag onze expertise willen delen door een ervaring te organiseren. Met een duidelijke missie voor ogen, blijf je gefocust terwijl je risico’s neemt, nieuwe ideeën uitprobeert en waardevolle feedback krijgt van je gasten.

Het kan even duren voor een nieuw bedrijf momentum krijgt. Wanneer je verhalen hoort over iemand direct succes behaalde, is daar meestal veel hard werk aan vooraf gegaan. Een missie kan je gemotiveerd houden en je aan het grotere geheel helpen herinneren, terwijl je hard werkt om van je ervaring een succes te maken.

Download ons werkblad ´Succes boeken met een missie en doelen´, als je begeleiding nodig hebt bij het helder krijgen en formuleren van je missie.

2. Innoveren en herhalen

Wanneer je je missie omarmt en je de basis legt voor je toekomstige succes, moet je niet vergeten dat elk nieuwe avontuur onverwachte uitdagingen met zich meebrengt. In het begin had Airbnb financiële problemen en hadden de oprichters geld nodig om het bedrijf overeind te houden. Ze kwamen met het idee voor dozen Obama’s-O’s en Captain McCain-ontbijtgranen, geïnspireerd op de verkiezingen van 2008. Het lukte hen de zelf ontworpen en in elkaar gezette dozen te verkopen voor een bedrag van $30.000, voordat het te laat was.

“We maakten uiteindelijk handmatig duizend dozen met ontbijtgranen. Ik moest letterlijk 1000 dozen met ontbijtgranen in elkaar lijmen.”
Brian Chesky

Door uitdagingen te omarmen, positief te blijven en op de missie van Airbnb te vertrouwen, doorstonden onze oprichters de meest lastige tijden, waarbij ze zelfs nog aandacht van de media wisten te krijgen. Openstaan voor nieuwe ideeën (samen met vastberadenheid en lef) kan het succes van je onderneming aanzienlijk vergroten.

Met creativiteit en flexibiliteit kun je je ervaring blijven verfijnen, en door te improviseren sta je open voor nieuwe mogelijkheden of andere richtingen om op te gaan met je ervaring.

Naarmate hosts meer leren over hun gasten, gaan veel van hen experimenteren met nieuwe ideeën. Het is aan jou om je onderneming te leiden op een manier die bij jou en je missie past. Als je het gevoel hebt dat je vastzit of niet de resultaten krijgt waar je op gehoopt had, kun je voor een andere aanpak kiezen om in te spelen op je publiek, gasten te trekken en geweldige recensies te krijgen.

Na een wel heel rustig begin, ging ik nadenken over hoe ik mijn tarieven kon verlagen. Ik bood tijdens mijn excursie elke gast eerst altijd een caipirinha aan, een Braziliaanse cocktail. Ik ging kijken wat er gebeurde als ik het drankje wegliet uit de ervaring en kon toen niet alleen mijn excursie voor minder geld aanbieden, maar gasten van alle leeftijden konden er opeens aan deelnemen. Deze verandering heeft echt geholpen om meer reserveringen te krijgen.
– Gabriela, host van
Leer klein Afrika en haar erfgoed kennen in Rio.

3. Richt je op magie

 

Ik kreeg meer helderheid toen ik me echt ging richten op wat het beste zou zijn voor mijn gasten. ¨Wat hadden ze eraan?¨, vroeg ik mezelf af. Wat wilden de deelnemers aan mijn ervaring ervaren? Ze wilden, net als Airbnb aangeeft, het gevoel hebben dat ze zich overal thuis voelen.
— Melanie, host van
Mediteer op het strand in Los Angeles, Californië

We hebben het gehad over hoe belangrijk je mindset kan zijn om te groeien als host, en de mindset van je gast is net zo belangrijk om succes te boeken. Hosts die rekening houden met de veiligheid, het gevoel en de reis van hun gasten, blijken magische ervaringen te bieden met 5-sterrenbeoordelingen tot gevolg (en contacten voor het leven).

Veel van je gasten zijn aan het reizen. Waarschijnlijk voelen ze zich kwetsbaar, maar staan ze tegelijkertijd open voor nieuwe ervaringen. Uit recent neurologisch onderzoek blijkt dat reizen de neuroplasticiteit van de hersenen verbetert, waardoor innovatief denken en creativiteit toenemen. Wat een magisch moment om met je gasten te beleven!

Hoe kun je je voordeel halen uit de kwetsbaarheid en creatieve mindset van je gasten? Begin door een veilige, gezellige ruimte te creëren voor je gasten, waar iedereen erbij hoort. Houd tijdens het plannen van de hele ervaring de ideeën, perspectieven en behoeften van je gasten in gedachten, van het vinden van een ontmoetingsplek tot hoe je de ervaring afsluit.

Ik probeer iedereen te vermaken en zet me 200% in om iedereen tevreden te houden. Je gastvrijheid laten zien is erg belangrijk. Ik houd altijd ´ichigo-ichie´ in gedachten. ´Ichigo-ichie´ betekent ´een ervaring of kans die maar één keer in je leven voorkomt´. Dit woord en de bijbehorende filosofie komen oorspronkelijk uit een theorie over theeceremonies, gerelateerd aan het boeddhisme. Hosts zouden hun best moeten doen om helemaal voorbereid te zijn op hun ervaring die de deelnemers maar eenmaal zullen beleven.
– Tenshin, de host van de ervaring met sociale impact
Penseel en inkt.

We hebben veel hosts met een flexibele, missie-gerichte ondernemersgeest een succesvolle ervaring neer zien zetten, waarbij ze ook betekenisvolle, levenslange contacten hebben opgedaan met vrijdenkende mensen van over de hele wereld.

Neem een paar minuten de tijd om je ervaring te bekijken en je missie toe te voegen aan het gedeelte ’Over mij’, zodat je gasten weten wat je ideeën en drijfveren zijn. Overweeg de manieren waarop je een attente hosts bent en hoe je van plan bent aan de unieke behoeften van je gasten te voldoen, extra te benadrukken.