English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Je hebt je ervaring gemaakt en gepubliceerd en nu wil je ontdekt en gereserveerd worden. We hebben hulpmiddelen gemaakt waarmee jij de controle hebt, dus waarom experimenteer je daar niet mee totdat je de magische formule hebt gevonden die voor jou werkt? Het kan vaak een aantal aanpassingen en verdere optimalisaties kosten voordat je succes hebt met je ervaring. Op basis van de gegevens die we hebben verzameld van succesvolle hosts, geven we je drie simpele aanpassingen die je in het begin kunt testen om te proberen meer reserveringen te krijgen.

1. Trek je eerste gasten aan met een introductiekorting

Als je in het begin veel reserveringen wilt, kun je proberen je prijs aan te passen, waardoor de ervaring in het begin snel zou kunnen groeien. Je kunt je eerste paar reserveringen zien als ‘investeringen’ waarmee je jouw toekomstige bedrijf laat groeien.

Bekijk hoe Travis uit San Francisco zijn prijs heeft aangepast bij het introduceren van zijn ervaring:

Net zoals Travis is het misschien een goed idee om te beginnen met een lage prijs om gasten aan te trekken. Je kunt de prijs vervolgens in de loop van de tijd verhogen wanneer je goede recensies binnenkrijgt. Je bepaalt altijd zelf welke prijs voor jou het beste werkt.

De data laat ook zien dat eventuele speciale tickets die nodig zijn voor je ervaring (bijvoorbeeld voor een voorstelling of museum) al bij de prijs zijn inbegrepen. Overweeg om de prijs van je ervaring inclusief ticket aan te bieden om je ervaring aantrekkelijker te maken voor gasten.

Je ervaring gaat zich hopelijk ontwikkelen en groeien! Je kunt je pagina blijven aanpassen terwijl je leert van je gasten en ontdekt wat het beste werkt voor jou, je financiën en je levensstijl.

2. Krijg meer reserveringen door je kalender te optimaliseren

Hoewel sommige potentiële gasten ervan houden om elk detail van hun vakantie al maanden van tevoren te plannen, zijn er ook spontane gasten die vandaag of morgen pas plannen maken. In de meeste regio’s wordt 40% van de reserveringen pas gedaan in de week voordat de ervaring plaatsvindt. Dit zijn misschien last-minutereizigers of locals die wat leuks willen gaan doen.

Dingen om aan te denken

Ervaringen die langer beschikbaar zijn, krijgen per keer meer gasten. Overweeg om je ervaringen tot drie maanden vooruit te plannen om beschikbaarheid te creëren voor gasten die graag vooruit plannen (in de webkalender kun je tot 18 maanden vooruit plannen).
Overweeg je ervaring aan te bieden op verschillende tijden en datums. Kijk welke dagen van de week het populairst zijn bij gasten, zodat je de meeste ervaringen op die dagen kunt plannen, als je dat wilt. Je kunt ervaringen waarvoor niemand reserveert altijd annuleren.

Wereldwijd worden de meeste ervaringen gereserveerd op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
Overweeg om rekening te houden met belangrijke evenementen in je omgeving door extra beschikbaarheid toe te voegen voor meer gasten (bijvoorbeeld: carnaval in Rio de Janeiro).
Het is belangrijk om je kalender bijgewerkt te houden en al je reserveringen door te laten gaan. Een ervaring annuleren of aanpassen is vervelend voor gasten en gooit hun plannen in de war. Hier kun je een boete voor krijgen, zoals in onze Gebruiksvoorwaarden staat.
Zoals altijd bepaal jij zelf je planning. Probeer gerust wat uit!

3. Houd je ervaring actief in de zoekresultaten

De instellingen van je reservering kunnen een grote invloed hebben op hoeveel gasten je ervaring kunnen vinden in de zoekresultaten. Twintig procent van de reserveringen worden gemaakt binnen twee dagen voorafgaand aan de ervaring. Om je ervaring actief te houden in de zoekresultaten en zichtbaar te blijven voor gasten die op het laatste moment reserveren, kun je het moment waarop er niet meer gereserveerd kan worden zo dicht mogelijk bij de begintijd van de ervaring zetten.

Wist je dat…
Als je het moment waarop er niet meer gereserveerd kan worden op een uur voor de ervaring instelt, dat gasten die een ervaring zoeken je ervaring in de zoekresultaten zien en tot een uur voor aanvang van je ervaring kunnen reserveren?
Als niemand heeft gereserveerd op het moment dat er niet meer gereserveerd kan worden, wordt de ervaring geannuleerd zonder dat je een boete krijgt.
Hier lees je hoe je deze instellingen kunt aanpassen.

Heb je een paar minuten tijd?
Ga naar je ervaring en bekijk je tarieven, beschikbaarheid en het moment waarop er niet meer gereserveerd kan worden. Zoals altijd bepaal jij zelf je instellingen. We hopen dat bovenstaande informatie je helpt om goede beslissingen te maken en dat je succes hebt met je ervaring.