English —  Español — 中文 —  Deutsch —  Français —  Italiano — 日本語 —  한국어 —  русский — Português — Nederlands

De winterse feestdagen voelen soms als de drukste tijd van het jaar, maar wist je dat er in die periode ook het meest wordt gereisd? De laatste week van het jaar is voor veel hosts en verhuurders van Airbnb de drukste tijd. Vergeleken met vandaag verwachten we bijna twee keer zoveel reizigers die Airbnb-woningen reserveren. Vorig jaar verbleven alleen al op oudejaarsavond drie miljoen mensen in een Airbnb-accommodatie.

Lees verder voor tips om het meeste uit deze periode te halen. Het winterseizoen biedt je een uitgelezen kans om de aandacht van reizigers te trekken en om ze in de feeststemming te krijgen. Hier is een aantal ideeën om eindejaarswensen om te zetten in reserveringen.

Omarm het seizoen

Hoewel sommige mensen ervoor kiezen om de winter door te brengen met familie en vrienden, zijn er ook feestdagen die je uitstekend buiten de deur kan vieren. Oud en nieuw is een geweldig voorbeeld. Reizigers en locals zijn op zoek naar iets bruisends om samen met andere mensen te doen, en de opties zijn vaak beperkt en duur. Hoe kan jou ervaring de positieve uitzondering zijn?

Het proactief toevoegen van meer datums voor reizigers rondom de feestdagen geeft hen het vertrouwen dat ze zich tijdens deze belangrijke dagen in goed gezelschap bevinden. Je haalt er wellicht extra reserveringen mee binnen voor je ervaring, omdat andere hosts niet thuis zijn.

Je kan de ‘feestdagen’ ook breder benaderen. Valentijnsdag in februari is zo’n moment waarop reizigers op zoek zijn naar een speciale activiteit die afwijkt van de etentjes en borrels van de andere feestdagen. Hier is een korte lijst van feestdagen uit verschillende regio’s om je te helpen brainstormen:

Chanoeka: de avond van 2 december tot de avond van 10 december

Sinterklaas: 5 december

Winterwende: 21 december

Luciafeest: 13 december

Kerstavond: 24 december

Kerstmis: 25 en 26 december

Kwanzaa: 26 december – 1 januari

Oud en nieuw: 31 december

Nieuwjaarsdag: 1 januari

Driekoningen: 6 januari

Mardi Gras: 5 maart

Valentijnsdag: 14 februari

Chinees Nieuwjaar: 5 februari

Straal een feeststemming uit

De winter heeft een transformerend effect op plekken. Een slaperig dorpje verandert in een bruisende lichtshow, en een lokale vlooienmarkt wordt een geliefde vakantiebestemming. Dit is je kans om seizoensgebonden bezienswaardigheden en verhalen te delen. Als je een maaltijd kookt, kun je dan smaken toevoegen die traditioneel bij de feestdagen passen? Kan je speciaal iets voor de feestdagen maken? Je kan zelfs de titel van je ervaring enigszins aanpassen of specifieke feestdagen opnemen in de beschrijving van je ervaringen, om deze aanpassing te benadrukken.

Danijela heeft bijvoorbeeld  een vakantieversie van haar fotografie-ervaring met glühwein en locaties die bij het thema passen. Petra biedt een tijdelijke versie van haar wandeltour aan, waarbij ze met haar gasten de kerstmarkten van Boedapest verkent.

Als je een kleine verandering niet genoeg vindt, kun je ook een ervaring speciaal voor de feestdagen organiseren. Zoals Ian, die met zijn gasten gaat winkelen voor de feestdagen in Montreal , of Deborah en Fiamma, die Dit Italiaanse kerstfeest organiseren met een viergangendiner en goed gezelschap.

Tradities voor de feestdagen zijn enorm waardevol en fascinerend, en bijna iedere cultuur heeft zijn eigen tradities. Er is geen betere manier om ervoor te zorgen dat je gasten zich thuisvoelen.

Houd rekening met het weer

Als er tijdens jouw feestdagen slecht weer op komst is of als het onvoorspelbaar is, dan kan een ervaring met wat extra planning ook in ongunstige omstandigheden doorgaan.

Als je groep bijvoorbeeld veel tijd in de buitenlucht doorbrengt, zorg dan voor pauzes met een warm drankje, zodat gasten weer kunnen opwarmen. Overweeg ook om extra handschoenen, sjaals of andere kledingstukken mee te nemen om je gasten warm te houden. Onverwachte omstandigheden zijn een kans om je aanpassingsvermogen en toewijding aan het comfort van gasten te laten zien.

Gebruik de beschrijving van je ervaring om gasten gerust te stellen dat je ook tijdens dit seizoen overal aan hebt gedacht om ze comfortabel te houden.

Mijn meest uitdagende moment was toen ik een ervaring organiseerde op een extreem koude dag: tijdens een ijsstorm om precies te zijn! Aangezien mijn ervaring voornamelijk buiten plaatsvindt, voegde ik een aantal cafés en andere plekken toe om op te warmen, zodat mijn gasten zich goed bleven voelen. Mijn gasten waren echt toppers! Ik heb geleerd dat je flexibel moet zijn als je met het weer te maken krijgt. Je moet je route soms aanpassen, ook al gooit dat je perfect uitgedachte planning in de war.

– Jess, host van een fotografie-ervaring in Toronto

Een seizoensverandering brengt ook andere veranderingen met zich mee. Je trekt andere kleding aan, houdt rekening met het verschil in daglicht en bereidt je voor op sneeuw, regen of de hitte, afhankelijk van waar in de wereld je je bevindt. We hopen dat je door deze tips ideeën opdoet voor hoe je met verschillende seizoenen omgaat, die ook toegepast kunnen worden op je ervaring.