English Español中文 Deutsch Français Italiano日本語 한국어 русский Português Nederlands

Wil je jouw onderneming uitbreiden door bijvoorbeeld nieuwe datums toe te voegen aan je ervaring, of door compleet nieuwe ervaringen op te zetten? Dan kan een co-host uitkomst bieden. Drie redenen waarom het handig is om een co-host te hebben:

Het maakt het gemakkelijker om uit te breiden

Door een tweede host bij je ervaring te betrekken, kun je op twee plekken tegelijk zijn. Je vergroot zo je beschikbaarheid op momenten die je veel verdiensten op kunnen leveren, zonder dat je in hoeft te leveren op kwaliteit. 

Is je ervaring afhankelijk van jouw kennis en expertise? Dan nog kan iemand je helpen met andere taken. Sommige hosts zetten co-hosts in om hun berichten te beantwoorden of om hun kalender te beheren. Anderen laten hun co-host de boodschappen doen, de voorbereidingen treffen, of de boel schoonmaken.

Zoek je een co-host die net als jij een expert is? Overweeg dan om iemand onder je vleugels te nemen en op te leiden. We horen heel vaak dat hosts aanvankelijk de makkelijke aspecten van hun ervaring uitbesteden, maar na verloop van tijd zien dat hun co-hosts zelf ook steeds kundiger worden. 

Charles, die een rondleiding van een markt aanbiedt, deed precies dat. Hij besloot dat hij wel een co-host kon gebruiken zodat hij twee ervaringen tegelijk kon organiseren én in de weekenden beschikbaarheid kon bieden. Daardoor zag hij zijn winst stijgen.

Het maakt het eenvoudiger om te groeien

Er zijn hosts die zoveel succes hebben met het organiseren van ervaringen op Airbnb dat dit echt hun hoofdberoep is geworden. Het aanwijzen van een co-host kan voorkomen dat een succesvolle host opgebrand raakt en dat de kwaliteit van de ervaring in het geding komt. 

Robert begon bijvoorbeeld in 2018 met een bus- en zeiltocht gericht op wijn. Zijn ervaring groeide vrijwel direct. Toen hij moe begon te worden, voegde hij een co-host toe. Daardoor kon hij een tweede ervaring opzetten, en ook nog een derde co-host aannemen om zijn onderneming te laten doorgroeien.

Je kunt je markt uitbreiden

Een co-host kan je onderneming ook laten groeien door je de mogelijkheid te bieden om de ervaring in meerdere talen beschikbaar te maken. Door je ervaring in een andere taal te vertalen, kun je nog meer gasten bedienen. Mogelijk is dit een onbenutte markt en een geweldige kans om gasten aan te trekken die eerder niet aan je ervaring konden deelnemen. 

Hosts kunnen op twee verschillende manieren hun ervaring vertalen, afhankelijk van het type ervaring dat wordt aangeboden. Bij ervaringen waar taal er niet toe doet, zoals een concertbezoek of een optreden, is het al voldoende om de advertentiepagina te vertalen. Bij ervaringen die afhankelijk zijn van taal, zoals een rondleiding door een museum of over een markt, is het handig om een co-host in te schakelen die een andere taal spreekt.

Laurent is hier een goed voorbeeld van. Hij is een host uit Bangkok, die een Chinese co-host in de arm nam. Door zijn ervaring te vertalen, kon hij Chinese reizigers die op bezoek waren in Bangkok aantrekken. Hierdoor groeide zijn ervaring uit tot de meest gereserveerde ervaring door Chinese reizigers ter wereld. 

Het is helemaal aan jou of je wilt samenwerken met een co-host. Andere hosts gebruiken co-hosts om hun onderneming te laten groeien, of om ervaringen in andere talen aan te bieden. Experimenteer met je eigen ervaring om erachter te komen wat voor jou werkt.