English Español中文 Deutsch Français Italiano日本語 한국어 русский Português Nederlands

Als gasten jouw ervaring reserveren, is het altijd een goed idee om ze een bedankberichtje te sturen en ze verder te enthousiasmeren. Met een geautomatiseerd bericht kan je dat meteen doen nadat gasten je ervaring boeken. Hier zijn een aantal redenen om gebruik te maken van deze functie:

  1. Het bespaart tijd. Dankzij deze functie hoef je niet handmatig een welkomstbericht te sturen als er een nieuwe gast reserveert. Handig voor elke host, maar zeker als je heel veel reserveringen binnenkrijgt. Jij kunt je zo richten op de andere aspecten van je ervaring, maar weet ook dat je gasten zich direct na het reserveren welkom voelen. 
  2. Het zorgt voor de juiste verwachtingen. Geautomatiseerde berichten zijn een goede manier om relevante details over je ervaring te delen met je gasten. Dit is zeker van belang als je gasten zich moeten voorbereiden op je ervaring, of naar een locatie moeten komen die moeilijk te vinden is. Door vooraf te zorgen voor duidelijke verwachtingen, is de kans op positieve recensies het grootst. 
  3. Gasten krijgen een goed gevoel bij jou en hun reservering. Als mensen ergens geld aan uitgeven, willen ze ook zeker weten dat ze iets leuks gaan doen. Als ze direct een e-mail krijgen met daarin alle belangrijke details en een bedankje voor hun reservering, krijgen ze direct al een positief gevoel bij je ervaring. Gasten die een positief gevoel hebben bij een ervaring zijn veel eerder geneigd om hun vrienden over de ervaring te vertellen. Dit levert jou potentieel alleen maar meer reserveringen op.
  4. Je kunt vooraf om informatie vragen. Afhankelijk van wat jouw ervaring inhoudt, heb je misschien informatie over je gasten nodig om je voor te bereiden. Denk aan voedselallergieën of hun schoenmaat. Om deze informatie kun je vragen in je bericht. Zo kun jij je voorbereiden, en laat je gasten merken dat je toegewijd bent en dat je ze een op hun toegespitste ervaring wilt bieden.

Je bericht kan zo eenvoudig of ingewikkeld zijn als je zelf wilt, afhankelijk van wat past bij jouw ervaring. Het is een geweldige manier om je gasten enthousiast te maken voor je ervaring, en je bespaart er zelf ook nog eens tijd mee.