English — Español — 中文 — Deutsch — Français — Italiano — 日本語 — 한국어 — русский — Português — Nederlands

In het geval je ze hebt gemist, hier is een overzicht van recente updates die je meer controle zullen geven en je zullen helpen om je ervaring te laten groeien.

Nieuw jaar, nieuwe updates! Hier is een overzicht van recente functies en hulpmiddelen die je kunt proberen, geïnspireerd door je feedback en ontworpen om je bedrijf te helpen groeien. Dit omvat wijzigingen in recensies, een nieuwe manier om een ervaring te annuleren en de lancering van privégroepen.

 

1. Reageer op recensies

 

Op het nieuwe tabblad Recensies in je dashboard kun je al je recensies in één keer bekijken en kun je vanaf daar publiekelijk reageren op recensies.

Recensies zijn belangrijk voor gasten die overwegen te reserveren, maar het zijn ook hulpmiddelen voor hosts. We zijn momenteel bezig met een experiment op de recensievragen die aan gasten worden gesteld en zullen de komende maanden het ideale systeem ontwerpen. Ons doel is om je een gedetailleerder beeld te geven van wat er goed gaat, alsook mogelijkheden voor verbetering. Houd de komende updates in het oog en volg onze Let’s Talk Experiences 20 februari voor meer ideeën en informatie.

 

2. Hosten voor privégroepen

 

Je kunt nu de privébeschikbaarheid voor groepen, teams en gezinnen op je dashboard inschakelen. Stel na het inschakelen van de functie je minimumprijs in, een vast tarief dat het minimumbedrag bepaalt dat je verdient voor het hosten van een dergelijke ervaring. Als een groep een reservering maakt en het totale bedrag dat je zou ontvangen als ze allemaal afzonderlijk zouden reserveren overschrijdt je minimumprijs, betalen gasten het hogere bedrag. We weten dat velen van jullie dit soort verzoeken eerder hebben ontvangen, dus deze nieuwe functie moet groepsreserveringen gemakkelijker en officiëler maken. Kom maar op met de teamuitjes, gezinsvakanties, feestjes en meer!

 

3. Stuur een automatisch welkomstbericht

 

Als je minstens tien recensies hebt, kun je een welkomstbericht maken dat naar je gasten wordt gestuurd zodra ze reserveren. Dat kan ervoor zorgen dat je gasten het gevoel hebben dat ze de juiste keuze hebben gemaakt en je kunt dan een band met ze opbouwen, zelfs voordat jullie elkaar ontmoeten. Maak je aangepaste bericht in het menu “Ervaring bewerken”.

 

4. Een geplande ervaring annuleren

 

Je kunt nu ervaringen annuleren in geval van nood of andere onvermijdelijke omstandigheden, en je hoeft hiervoor geen contact op te nemen met Airbnb. Ga gewoon naar je kalender, zoek de ervaring die je wilt annuleren en selecteer Ervaring annuleren. In sommige gevallen word je misschien gevraagd om wat meer informatie. Je gasten ontvangen een bericht en een volledige restitutie. Je kunt meer lezen over de bijgewerkte annuleringsvoorwaarden voor hosts en praktische tips om annuleringen te voorkomen in dit artikel van het informatiecentrum.

 

5. Volg onze live evenementenreeks: Let’s Talk Experiences

 

Vorig jaar lanceerden we een nieuwe manier om je de nieuwste inzichten van het ervaringsteam mee te delen: een webinar met Airbnb-insiders en hosts zoals jij om nieuwe perspectieven te bieden op onderwerpen die relevant zijn voor je bedrijf. Markeer je kalenders voor de volgende webinar op  20 februari , waar we recensies bespreken en kwaliteit ervaren. Je hebt de mogelijkheid om onze panelleden je brandende vragen te stellen. Schrijf je nu in  en bekijk eerdere afleveringen.

Ik hoop dat je jaar goed van start gaat. Houd nog meer updates en verbeteringen die er binnenkort aankomen in de gaten!