English Español中文 Deutsch Français Italiano日本語 한국어 русский Português Nederlands

Wil je meer gasten aantrekken voor je ervaring? Overweeg dan functies te gebruiken waarmee jij je tarieven kunt aanpassen of groepstarieven kunt aanbieden. Denk aan deze vijf mogelijkheden:

Verschillende tarieven: Dankzij deze functie kun je dezelfde ervaring aanbieden tegen verschillende tarieven. Dit is een goede manier om zonder risico te experimenteren met je tarieven en zo meer reserveringen te krijgen. Geldt voor jouw ervaring bijvoorbeeld dat er meer vraag is in de weekenden? Bied die plekken dan aan tegen een hoger tarief. Je kunt de tarieven op dagen of tijdstippen waar minder vraag naar is juist verlagen. Kies om te beginnen een paar ervaringsmomenten uit, en hou bij hoe gasten reageren. 

Vroegboekkorting: Deze functie zorg voor een gevoel van urgentie — gasten krijgen korting als ze meer dan twee weken voor aanvang reserveren. Je kunt je ervaring al maanden voor het zover is inplannen. Als iemand vroeg genoeg reserveert, betaalt die persoon een lager tarief.

Korting op nieuwe ervaringen: Vergelijkbaar met vroegboekkorting, maar dan voor nieuwe ervaringen. Als jij een nieuwe ervaring aanmaakt, kun je deze tijdelijk voor een lager tarief aanbieden zodat de ervaring op stoom kan komen. Hierdoor krijg je meer reserveringen, ook al heb je nog niet zoveel recensies. Je eerste gasten vraag je natuurlijk om een recensie, wat je op weg helpt naar meer reserveringen.

Gezinsvriendelijke ervaring: Dankzij deze functie kunnen hosts hun ervaringen aanbieden aan gasten jonger dan 18 jaar mits zij begeleid worden door een volwassene. Je kan er reserveringen mee binnenhalen van grotere groepen of gezinnen. Dit is handig als je ervaring geschikt is voor het hele gezin, zoals een wandeltocht of een schilderles. Je kunt zelf de minimumleeftijd van je gasten kiezen. Handig als je ervaring wel geschikt is voor tieners of kinderen, maar niet voor peuters of baby’s.

Privé-ervaringen: Dankzij deze functie kun je een hele ervaring exclusief aanbieden aan één groep. Het is voor gasten mogelijk om alle plekken van de ervaring in één keer te reserveren.

Denk goed na over je ervaring: welke van deze functies kunnen jou helpen om meer gasten aan te trekken? Je kunt naar hartenlust experimenteren met deze functies, die je op elk moment in en uit kunt schakelen.