English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Wanneer mensen onzeker zijn over een aankoop, zoeken ze naar ondersteunend bewijsmateriaal om hen te helpen een beslissing te nemen; dit noemen we ook wel ‘sociaal bewijs’. Online beoordelingen zijn een veel voorkomende vorm van sociaal bewijs. We gebruiken het als we op zoek zijn naar de juiste nieuwe hardloopschoenen of waar we vanavond moeten eten. Hoe beoordelen mensen hun aankopen en ervaringen online en welke inzichten kunnen zij verzamelen uit beoordelingen?

Vaak zijn ze heel dichtbij het daadwerkelijke boeken of kopen, ze hebben alleen iets of iemand nodig om hen het laatste zetje in de juiste richting te geven. Een klein bewijs dat eerdere kopers vertellen dat ze de juiste beslissing hebben genomen (en waarom!), kan potentiële gasten helpen om voldoende vertrouwen te hebben om een ​​ervaring te boeken of een product te kopen.

Goede recensies zijn ontzettend belangrijk en kunnen jouw geloofwaardigheid vergroten en helpen bij het beantwoorden van vragen die potentiële gasten misschien nog hebben over jouw ervaring. Wanneer mensen iets nieuws proberen of naar een nieuw deel van de wereld reizen, zijn ze sneller bezorgd of een beetje bang en kunnen recensies als sociaal bewijs nog belangrijker zijn.

We hebben gemerkt dat veel hosts hun prijzen van de ervaring verhogen zodra ze genoeg ‘sociaal bewijs’ hebben verzameld om meer gasten aan te trekken. Lees onze Prijsstrategieën voor Ervaringen en ontdek hoe een host, Travis, een reeks van recensie-doelen voor zichzelf heeft opgesteld, zodat hij zijn prijzen bij elke mijlpaal kan aanpassen.

Professionele tip: Zijn je gasten ontzettend enthousiast over een aspect van jouw ervaring dat je niet hebt benoemd in de beschrijving? Voeg dit dan toe, zodat toekomstige gasten op de hoogte zijn!

Vergeet niet dat er andere vormen van sociaal bewijs zijn!

Stop niet met bij je beoordelingen om potentiële gasten sociaal bewijs te bieden. Jouw foto’s kunnen zorgen voor sociaal bewijs weergeven door gasten te laten zien die plezier hebben en iets nieuws leren in een interessante omgeving.

Heb je rondleidingen geleid, deze vaardigheid onderwezen, of was je een leider of voorloper in jouw gemeenschap voordat je begon met het organiseren van deze ervaring? Als je met meer dan 100 mensen hebt gewerkt, voel je dan vrij om dit in de advertentie van je ervaring te vermelden! Misschien wil je ook indrukwekkende gasten, studenten of deelnemers noemen waarmee je in het verleden hebt gewerkt.

Photography experience airbnb“Ik ben begonnen met nachtfotografie op 12/11/2000 – de dag nadat de fotograaf van mijn bruiloft de prachtige zonsondergang in Hawaï had gemist. Op dit moment heb ik als professionele fotograaf al aan meer dan 1.700 mensen de fijne kneepjes van nachtfotografie geleerd.”

– Eric, host van de SF Night Photo Workshop

 

 

 

Sommige hosts maken een unieke hashtag die hun gasten kunnen gebruiken op Twitter of Instagram. Een unieke hashtag is een leuke manier voor alle vorige en potentiële gasten om momenten uit jouw eerdere ervaringen te bekijken.

Wat moet je doen als je geen ‘sociaal bewijs’ hebt?

Geen paniek! Recensies zijn slechts één bepalende factor waarop gasten uiteindelijk hun beslissing maken. Er zijn veel andere potentiële beslissende factoren waarmee je rekening moet houden. Hier zijn een paar suggesties die je kunt proberen om jouw eerste sociale bewijs op te bouwen:

  • Overweeg om een lagere introductieprijs aan te bieden
  • Benadruk de kwaliteit van jouw ervaring in je advertentie
  • Zorg dat je een exclusieve aanbieding hebt voor je eerste gasten
  • Nodig je eigen netwerk uit om mee te doen aan je ervaring en vraag ze om feedback achter te laten

Vergeet niet om door te bouwen aan je verzameling beoordelingen, ook als je al enkele van die felbegeerde vijf-sterrenrecensies hebt ontvangen! Recente beoordelingen zijn ook waardevol, dus blijf een attente en oplettende host en vergeet niet elke gast te vragen om een beoordeling achter te laten.