English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português Nederlands

In de afgelopen maanden werd je misschien gevraagd om deel te nemen aan een enquête waarin je om feedback wordt gevraagd. Vraag je je af waar je antwoorden naartoe gaan? De feedback die je geeft via enquêtes en onze feedbackformulieren en zelfs in persoon, wordt verzameld en gedistribueerd aan teams die werken aan manieren om het verhuren gemakkelijker en lonender te maken.

Je attente feedback heeft geleid tot enkele grote veranderingen voor Hosts en gasten van Ervaringen. Tegenwoordig kunnen alle hosts:

1. Een geplande ervaring annuleren

Wist je dat je nu je ervaring kunt annuleren en je gasten terug kunt betalen zonder rechtstreeks contact op te nemen met Airbnb? En als je ervaring buiten plaatsvindt, zul je blij zijn om te horen dat als de weersomstandigheden zorgen voor een onveilige omgeving voor je gasten of als de omstandigheden het onmogelijk maken om je ervaring uit te voeren, je nu zonder boete kunt annuleren.

Bekijk deze update voor meer informatie over de nieuwe annuleringsvoorwaarden voor hosts, die we zojuist hebben vrijgegeven om ervoor te zorgen dat hosts de ondersteuning hebben die ze nodig hebben om hun ervaringen uit te voeren.

 

2. Groepsgrootte wijzigen

Naast enquêtes reizen onze onderzoeks-, product-, engineering- en community-teams de hele wereld over om hosts te ontmoeten om je behoeften beter te begrijpen. Iets wat we heel duidelijk hebben gehoord was dat jullie meer kalenderfuncties wilden, zoals de mogelijkheid om de groepsgrootte van een individuele ervaring aan te passen. Met onze nieuwe update aan je kalender kun je grotere of kleinere groepen aanvaarden voor verschillende onderdelen van je ervaring.

3. Een aangepast welkomstbericht voor je gasten maken

Zodra je ervaring tien beoordelingen heeft, kun je je eigen aangepaste welkomstbericht instellen. Dit bericht wordt direct na het boeken naar alle nieuwe gasten gestuurd. Gebruik dit welkomstbericht om verwachtingen mee te stellen en meer  over je gasten te leren. Je kunt deze instelling vinden wanneer je je ervaring bewerkt.

4. Hulp krijgen wanneer  je die nodig hebt

Ons onderzoeksteam heeft duizenden reacties op onze Verhuurderstevredenheidsenquête doorgenomen. Hosts zoals jij hebben om meer hulp van ons team gevraagd, dus hebben we updates uitgevoerd om de ondersteuning te verbeteren die we aan hosts en hun gasten bieden:

  • De omvang van onze klantenservice is onlangs verdubbeld, waardoor we de beschikbaarheid met 50% kunnen verhogen.
  • Je kunt vanuit je Airbnb app chatten met ons klantenserviceteam.
  • Ons klantenserviceteam behandelt je problemen ook sneller, dankzij nieuwe selfservice-updates. Blijf lezen om hier meer over te vernemen!

5. Je eigen foto’s opladen

Een ander verzoek dat we van hosts kregen, was de mogelijkheid om foto’s rechtstreeks naar een ervaringspagina te laden voor beoordeling. Dit is nu beschikbaar! We weten dat hosts ook hun eigen video willen oploaden. Binnenkort kun je hierover een update verwachten!

Op je ervaringspagina’s zijn nu ook foto’s te zien die door gasten zijn genomen. Deze update accentueert de speciale momenten van je gasten en kan potentiële gasten helpen om de sprong te maken en te reserveren.

6. Lid worden van nieuwe community-meetups en groepen

Community-leiders richten Facebook-groepen op en organiseren bijeenkomsten over de hele wereld. Neem contact op met lokale hosts om tips en trucs te delen, elkaar te promoten en een netwerk op te bouwen om op te steunen. Als je geen groep of evenement in je stad ziet, check dan over een paar weken opnieuw. Tegen het einde van het jaar zal het programma van Community-leiders zich uitbreiden tot bijna 60 steden. Zoek een groep of meetup bij jou in de buurt.

7. Samen sterker worden

Bij een ontmoeting met Experience-hosts hebben we vaak gehoord dat jullie kwaliteit serieus nemen, en dat doen wij ook. We hebben een nieuw programma opgezet om alle hosts te helpen om verwachtingen te begrijpen en de kwaliteit van het platform hoog te houden. Lees meer over kwaliteitsnormen en een update van de toelatingscriteria.

8. Worden opgemerkt op een vernieuwde ervaringspagina

Ons onderzoeksteam reisde onlangs de hele wereld over en interviewde potentiële gasten. Het team heeft waardevolle inzichten opgedaan die een nieuwe look en feel hebben gegeven aan je ervaringspagina. We zijn blij dat we kunnen vertellen dat ervaringspagina’s beter presteren en dat er meer bezoekers beslissen om te reserveren. Lees verder voor meer informatie over deze update.

9. Nieuwe boekingen aantrekken met een verbeterde zoekfunctie

We blijven ook de zoekervaring van gasten personaliseren, waardoor gasten vaker reserveren. Ons doel is om gasten te helpen meer dingen te doen, wanneer ze klaar zijn om te reserveren. Recente updates hebben de wereldwijde boekingen met 5% verhoogd in vergelijking met het vorige ontwerp! Zodra de laatste updates klaar zijn, zullen we dit artikel over de ranglijst van zoekresultaten bijwerken, zodat je over de informatie beschikt die je nodig hebt om je ervaring te optimaliseren.

Vraag je je af wat de volgende stap is? Zorg dat je je hebt aangemeld om de nieuwsbrief Experience Host Newsletter te ontvangen en kom regelmatig terug in het gedeelte Updates van ons  Experience Resource Center . We zullen binnenkort de feedback van de hosts delen, die is verzameld via onze nieuwste Hosttevredenheidsenquête. Hierop kunnen we de volgende updates baseren waaraan we zullen werken om het hosten van ervaringen nog gemakkelijker te maken!