English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Zakelijke reizigers krijgen vaak hulp bij het boeken van een reis. Maar tot nu toe was er voor assistenten of travel agents geen goede manier om een accommodatie te boeken op Airbnb. Het is belangrijk dat jij altijd precies weet wie de reservering gemaakt heeft en wie er in jouw ruimte verblijft – daarom hebben we een nieuwe manier geïntroduceerd waarop jij reserveringen kan ontwikkelen. Nu kunnen werknemers van deelnemende bedrijven, zoals Google en Amazon, zogenaamde ‘Boekers’ aanstellen die namens hun collega’s reizen mogen boeken.

We hebben dit zo ontworpen dat voor jou als verhuurder heel simpel en makkelijk is. Dit zijn een paar belangrijke dingen die je moet weten over de reserveringen die gemaakt zijn door Boekers:

  • Jij weet wie er in jouw ruimte verblijft en wie geholpen heeft met de reservering. Zowel de gasten als de Boekers moeten een Airbnb-account hebben en jij kan hun profielen bekijken. Dit is wat jij zult zien als een Boeker een aanvraag stuurt namens een collega:HostEmail-Booking-confirmed-NL
  • Jij kan zowel met de gast als met de Boeker communiceren. In een berichtenreeks is het duidelijk zichtbaar wie de verhuurder, de gast of de Boeker is. Iedereen kan alle details over de reis bekijken, veranderingen in de reservering aanbrengen en berichten delen.
  • Jij bent gedekt via de Verhuurders Garantie en Host Protection Insurance. Reserveringen die voor iemand anders gemaakt zijn door een goedgekeurde Boeker worden op dezelfde manier behandeld als elke andere reservering. Zoals altijd is het belangrijk om het gehele reserveringsproces op Airbnb te doen, zodat je kan profiteren van de voordelen van de Verhuurders Garantie en Host Protection Insurance.
  • Gasten moeten voldoen aan jouw ID-vereisten. Zelfs als jij geverifieerde identificatie niet verplicht stelt, moeten gasten die hulp hebben gehad bij het maken van een reservering voldoen aan dezelfde profielverificaties als alle andere Airbnb gasten. Wij zorgen ervoor dat elke reiziger op ons platform beschikt over een rechtmatig en legitiem profiel, zodat jij beschikt over alle informatie die jij nodig hebt om vol vertrouwen te kunnen verhuren.
  • Alle Gasten moeten zich houden aan jouw huisregels. De Boeker zal namens de gast akkoord moeten gaan met jouw huisregels, voordat de reservering bevestigd zal worden. De gast zal jouw huisregels opgestuurd krijgen in de bevestigingsmail en is zelf verantwoordelijk voor het opvolgen van deze regels.

Wanneer je een zakelijke reiziger ontvangt, dan ben jij in staat om ze een thuis te bieden – zelfs als ze op reis zijn voor werk. En omdat zakenreizen meestal plaatsvinden in een midweek of tijdens het laagseizoen, kunnen ze een welkome afwisseling betekenen van jouw andere reserveringen in het weekend of in de vakanties. Een kleine tip: Advertenties die een badge hebben waar Klaar voor Zakenreizen op staat, krijgen veelal 10% meer reserveringen van zakelijke reizigers.