English Español中文 Deutsch Français Italiano日本語 한국어 русский Português Nederlands

We horen van veel hosts dat hun onderneming gegroeid is doordat ze de hulp hebben ingeschakeld van co-hosts. Het is helemaal aan jou of je een samenwerking aan wilt gaan met een co-host. In dit artikel delen we nuttige verhalen van andere hosts die daar voor kozen.

Manieren om samen te werken

Hosts zetten hun co-hosts op verschillende manieren in. Dit zijn een aantal methodes die ons opvielen.  

Als ondersteuner: Sommige hosts zoeken iemand die ze on- en offline helpt met ondersteunende taken zoals de afhandeling van berichten van gasten, het  voorbereiden van een ervaring, de schoonmaak na een ervaring of het regelen van de nodige boodschappen. Doordat ze daar iemand voor hebben, kunnen de hosts zich meer richten op de kwaliteit van hun ervaringen.

Als vervanger: Andere hosts vragen hun co-host om de ervaring te leiden als zij niet aanwezig kunnen zijn. Dit kan voor altijd zijn, maar bijvoorbeeld ook tijdens het hoogseizoen of als er eens ergens anders een ervaring georganiseerd moet worden. Sommige hosts doen dit zodat ze op de drukste tijdstippen van de dag meer beschikbaarheid kunnen bieden.

Als taalspecialist: Er zijn ook hosts die hun co-hosts vragen om hun ervaring aan te bieden in een andere taal.  

Een co-host vinden

Er zijn veel verschillende manieren om een co-host te vinden, zoals:

  • Via het eigen netwerk. 
  • Via vrienden of familie. 
  • Met berichten op LinkedIn, Facebook of een vacaturesite. 
  • Via Airbnb-conferenties, meetups voor hosts en Facebook-groepen voor hosts. 

Je blijft als hoofdorganisator verantwoordelijk voor de kwaliteit van de ervaring. Eventuele negatieve recensies over je co-host zijn zichtbaar op de pagina van jouw ervaring. Als je co-host zich gedraagt op een manier die in strijd is met onze Gebruiksvoorwaarden of de voorwaarden voor ervaringshosts kan dit leiden tot een verwijdering van jouw ervaring en mogelijk zelfs jouw Airbnb-account. 

Co-hosts wegwijs maken binnen de ervaring 

Veel hosts hebben de manieren waarop zij co-hosts inlichten over hun ervaring met ons gedeeld. We hebben hun feedback verzameld en zien dat de manier waarop zij hun co-hosts kennis laten maken met de ervaring vaak in grote lijnen hetzelfde is: 

Een introductie: Hosts leggen hun ervaring tot in detail uit, en vertellen over de standaarden waaraan ze willen voldoen. Ze geven hun co-host een bestand met daarin alle benodigde informatie en geven advies over het omgaan met groepen.

De host volgen: Veel hosts laten hun nieuwe co-host een dagje meekijken met de ervaring. De co-host kan dan goed opletten op de logistiek, de groep en hoe er om wordt gegaan met lastige gasten. 

De co-host volgen: Zodra de co-host zelf ervaringen gaat leiden, gaat de host een aantal keer mee als observant. Daarna wordt er uitgebreid feedback gegeven.  

De meeste hosts zijn het er over eens dat ze hun co-host alleen de leiding geven over een ervaring als die daar echt klaar voor is. Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om co-hosts wegwijs te maken. Denk vooral goed na over welke manieren bij jou passen.

Compensatie

Er zijn verschillende manieren om als host iemand die een ervaring voor je leidt te compenseren. Als je overweegt om iemand te betalen om tijdens een ervaring te werken, dien je de geldende wetgeving te volgen. Verschillende landen, staten en steden hebben verschillende vereisten en regels op het gebied van vergunningen. Het is jouw verantwoordelijkheid als host om te zorgen dat je voldoet aan de lokale wetten en regels. 

Sommige hosts kiezen ervoor om de winst te delen. Ze betalen een bepaald percentage van de reserveringswaarde uit aan hun co-hosts. Anderen betalen hun co-hosts een vast bedrag voor elke ervaring. Een combinatie van deze twee opties is ook mogelijk. 

Denk goed na over je opties en houd rekening met de geldende verplichtingen en wettelijke eisen. Daarbij kun je denken aan wettelijke bijdragen, gezondheids- en veiligheidswetgeving op de werkplek, en werkvergunningen indien je co-host uit een ander land komt. Het is voor sommige hosts mogelijk verplicht om zich te registreren, of om een vergunning aan te vragen. Dit kan ingewikkeld zijn. Mogelijk is het handig om contact te leggen met een advocaat of een plaatselijk expert met kennis van de regels die op jou van toepassing kunnen zijn. Je kunt ook contact leggen met je lokale Kamer van Koophandel, of met een organisatie die het MKB ondersteunt.

Co-hosts erkenning geven

Sommige hosts zoeken andere manieren om hun co-hosts te motiveren en belonen voor goed werk. Zo horen we wel eens over maandelijkse borrels of lunches voor co-hosts, en over bonussen bij vijfsterrenrecensies. Dit stimuleert co-hosts om ervaringen van hoge kwaliteit te leiden. Hosts geven ook feedback als een co-host eens een slechte recensie krijgt. Het is voorgekomen dat een host niet langer met iemand wilde werken nadat die persoon herhaaldelijk slechte recensies kreeg.

Neem contact op met andere hosts die actief zijn binnen jouw gemeenschap voor meer informatie over hoe zij co-hosts inzetten in hun onderneming. Zij kunnen je vertellen waar zij hun co-hosts gevonden hebben, en hoe ze hen wegwijs hebben gemaakt. Laat je inspireren, en experimenteer er op los.