English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Nederlands

Afgelopen november kondigde Brian Chesky onze visie op Ervaringen aan tijdens Airbnb Open in LA: waar je naartoe gaat, wat je doet en wie je ontmoet, alles op één platform, mogelijk gemaakt door één community. De lancering van ervaringen was een belangrijk moment in de tienjarige geschiedenis van Airbnb. Joe ‘Joebot’ Zadeh, de VP Reizen en hoofd Ervaringen van Airbnb, deelt zijn terugblik op het eerste jubileum van ervaringen:

Het is me het jaartje wel geweest voor Airbnb-ervaringen. Deze maand vieren we deze mijlpaal en ik ben jullie ontzettend dankbaar. Ik wil jullie oprecht bedanken voor het delen van jullie passies en hobby’s met gasten. Jullie maken de ervaringen op reis echt magisch. Laten we wat van die magie van het afgelopen jaar uitlichten:

  1. Samen gezorgd voor ongelofelijke groei. Samen hosten jullie meer dan 3.100 ervaringen in 40 steden in 26 landen (we zijn aanwezig op elk continent, behalve Antarctica, en we zijn nog maar net begonnen). Sinds vandaag zijn er 20 keer zoveel gasten voor ervaringen per week dan in januari. En het jaar is nog niet eens afgelopen, dus blijf ons in de gaten houden voor lanceringen in nog meer steden.
  2. De meest gevraagde functies gebouwd. Enkele van onze nieuwste productverbeteringen hebben gezorgd voor meer flexibiliteit voor jullie als hosts. Je kunt nu een ervaring meerdere keren per dag aanbieden, minimumleeftijden instellen om iets te bieden voor het hele gezin en de prijs aanpassen voor verschillende keren dat je je ervaring aanbiedt. En we hebben nog veel meer gepland voor 2018!
  3. Geleerd van gasten. Net zoals jullie luisteren wij naar gasten om te ontdekken wat mensen graag doen op reis. Millennials en foodies reserveren bijvoorbeeld de meeste ervaringen. We vinden het ook superleuk om te zien dat lokale gasten ervaringen in hun eigen stad reserveren. De meest gereserveerde ervaringen op het noordelijk halfrond deze zomer hadden bijna allemaal te maken met gezondheid en fitness: kajakken in het centrum van Praag, Amsterdam ontdekken op de fiets en wandelen in de buurt van Toronto. We zijn benieuwd wat we in de zomer op het zuidelijk halfrond te weten komen en zullen deze inzichten snel met jullie delen.
  4. Ondernemers kansen gegeven. Als hosts van ervaringen maken jullie gebruik van de enorme kansen die er in het toerisme liggen. Het is heel spannend om dat met jullie te vieren. Sommige hosts hebben dit jaar al meer dan $100.000 USD verdiend, alleen met ervaringen.
  5. Gericht op maatschappelijke doelen. We hebben meer dan 100 ervaringen met sociale impact op Airbnb. Hosts die deze ervaringen organiseren brengen wereldwijd inspirerende goede doelen en non-profitorganisaties onder de aandacht. Een van de meest inspirerende voorbeelden is Wolf Encounter. Dave neemt gasten mee om een van de grootste roedels wolven te zien in de Pacific Northwest. Hij is ook een van de best verdienende hosts op het platform en verdient meer dan $300.000 USD waarvan 100% naar de non-profitorganisatie Predators of the Heart gaat. Dankzij jullie standvastige focus op kwaliteit en toewijding aan jullie gasten, ontvangt bijna 90% van alle ervaringen een vijf-sterrenbeoordeling. Ik ben heel trots op de inzet van de community waardoor dit jaar mogelijk is geworden. Het was een jaar met positieve impact en vooruitgang naar het bereiken van onze missie – voor het creëren van een wereld waarin iedereen zich overal thuis kan voelen. Bedankt voor al jullie werk. Zonder jullie zouden we hier niet zijn.

Gefeliciteerd met het eenjarige jubileum van Airbnb-ervaringen en succes met het aankomende jaar!