中文EnglishDeutschEspañolFrançaisItaliano —  日本語한국어Portuguêsру́сский

De bekende filosoof en schrijver Alain de Botton zal in november, tijdens Airbnb Open in Parijs spreken op het hoofdpodium. Alain staat bekend als ‘filosoof van het alledaagse’ en in zijn werk daagt hij ons uit om het avontuur te omarmen als we reizen.

Wij hopen dat je geïnspireerd zult zijn door het onderstaande stuk van Alain, waarin hij uitlegt hoe belangrijk het is voor verhuurders om er op uit te gaan en elkaar te ontmoeten tijdens de Airbnb Open omdat het de manier kan veranderen waarop we verhuren, reizen en onze eigen doelen vormgeven.

“Als je aan een reis begint dan kan het je helpen om vooraf heel duidelijk te zijn over het doel van je omzwervingen. Goede reizen kunnen je namelijk veranderen en effect hebben op de lange termijn, maar om dat te kunnen, moeten we even een moment de tijd nemen – in de vertrekhal of de avond voordat je vertrekt en de koffers al ingepakt zijn – om te reflecteren op datgene wat we willen bereiken wanneer we de wereld ingaan.

En als wij degene zijn die mensen ontvangen in plaats van er zelf op uit te gaan, dan is het ons empathisch vermogen en het begrijpen van de reis dat bepaalt hoe we verhuren. Airbnb Open is een zorgvuldig ontworpen gelegenheid om in contact te komen met de waarden van het zijn van een verhuurder, en om samen te komen met een levendige, nieuwsgierige en gelijkgestemde community, zodat je je doelen nog eens bij kan schaven. Maar het is vooral ontzettend leuk.

De bijeenkomst zal echt het community-gevoel bevorderen: verhuurders zullen zich deel voelen van een wereldwijde familie, en ze zullen zich begrepen en gewaardeerd voelen door anderen verhuurders die hetzelfde plezier en dezelfde problemen kennen. De meeste verhuurders hebben het hoogseizoen van mei tot oktober, daarom kan je de Open zien als een feestje na een periode van hard werken. Als een soort van oogstfeest, waar de lessen van de afgelopen maanden gedeeld kunnen worden en er gefeest kan worden in een vriendelijke en vertrouwelijke sfeer.

Het is de bedoeling dat we tijdens dit evenement allerlei nieuwe ideeëen kunnen opdoen en overdragen over het verhuren, zodat we 2016 kunnen beginnen met frisse moed en nieuwe energie. We zijn uitgenodigd om Parijs buiten de gebaande paden te bezoeken en te ontdekken hoe tevredenstellend een reis kan zijn. Er worden je meer dan 225 verschillende tours en ervaringen in Parijs aangeboden, waardoor je als verhuurder het idee kan ervaren van ‘je overal thuisvoelen’. Aan al deze tours ligt een theorie ten grondslag, namelijk dat er zoveel te doen is buiten de normale toeristische routes – en daarmee welke mogelijkheden er zijn voor Airbnb om te herdefiniëren wat eigenlijk echt een goede reiservaring is.

Ik kijk er ontzettend naar uit om je te ontmoeten tijdens Airbnb Open en ik bied elke deelnemer een exemplaar aan van mijn boek, The New Art of Travel, met een voorwoord van Brian Chesky. Dat het bedrijf iemand zoals mij heeft uitgenodigd vind ik echt een duidelijk teken van hoe creatief en innovatief Airbnb is gebleven. Dit is een bedrijf dat als geen ander de mogelijkheden van reizen ziet, als we ambitieus en vooruitstrevend durven te zijn. Het avontuur is pas net begonnen.”