English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Neem deel aan een speciaal live-evenement op 18 juli om 10.00 uur PDT: Foto’s beheren & de zoekfunctie begrijpen. Tijdens dit evenement vertelt het team van Airbnb over hoe je de foto’s van je ervaring kunt beheren. Ook delen ze tips over het optimaliseren van de pagina van je ervaring om zo hoger in de zoekresultaten van Airbnb te verschijnen. Meld je hier aan.

Hoe bepaalt Airbnb met een algoritme welke ervaringen er in de zoekresultaten verschijnen en in welke volgorde? De systemen achter zoekmachines zijn complex, maar wanneer je op de hoogte bent van een aantal belangrijke factoren die van invloed zijn op hoe ervaringen getoond worden in de zoekresultaten, kan je de kans vergroten om gevonden te worden door gasten. Het is het doel van Airbnb om met behulp van het algoritme gasten te helpen de perfecte activiteiten te vinden in de zoekresultaten, precies op het moment dat ze graag willen boeken. Wanneer gasten naar ervaringen kijken, vinden ze bovenaan de pagina meestal uitgelichte categorieën en onder deze categorieën worden ‘groepen’ ervaringen getoond.

Gasten kunnen met deze groepen eenvoudig door de zoekresultaten bladeren en ervaringen van elkaar onderscheiden. De groepen variëren afhankelijk van het soort zoekopdracht, de landingspagina en de interesses van gasten. We groeperen bijvoorbeeld per stad of per populaire categorie (zoals wellness, natuur en stadswandelingen). Deze categorieën worden dan getoond in de volgorde van hun populariteit. Nadat we een aantal groepen hebben getoond, geven we altijd een link naar ‘Alle ervaringen’, waar gasten alle beschikbare ervaringen kunnen vinden voor de opgegeven datums. Het is belangrijk te vermelden dat we continu bezig zijn om de zoekresultaten en groepen beter te laten aansluiten op de interesses van gasten. Groepen kunnen dus na verloop van tijd veranderen.

Hoe vinden gasten een passende ervaring?

Je vraagt je misschien af welke factoren van belang zijn voor Airbnb bij het selecteren van ervaringen en het bepalen van de volgorde waarin ze in de zoekresultaten verschijnen. We maken gebruik van slimme algoritmes om resultaten te rangschikken en te tonen. Deze worden continu verbeterd en ze houden rekening met verschillende factoren. Hoewel de precieze werking van het algoritme vertrouwelijke informatie is, kunnen we wel enkele aspecten delen waar het algoritme rekening mee houdt, om uit te leggen hoe de zoekmachine en het rangschikken van ervaringen in zijn werk gaan:

Behoeften van gasten en reisinformatie

We passen de zoekresultaten aan op de gast om het reserveringsproces voor hem of haar zo prettig mogelijk te maken. Hierbij houden we rekening met bepaalde aspecten die uniek zijn voor elke gast, zoals:

○ Eerdere ervaringen of categorieën waar gasten geïnteresseerd in waren

○ De locatie van de gast en waar de reis naartoe gaat

○ De reisduur

○ Hoelang van tevoren ze geboekt hebben

 

Instellingen van de ervaring, details of activiteiten

Het algoritme neemt de volgende aspecten mee, wanneer ervaringen gerangschikt worden op landingspagina’s of in de zoekresultaten:

○ Recensies

○ Prijs

○ Locatie

○ Reserveringsinstellingen (op welke datums een ervaring bijvoorbeeld beschikbaar is of hoelang van tevoren gasten kunnen reserveren)

○ Prestaties van de pagina (we houden rekening met het aantal paginabezoeken of hoe vaak de ervaring gereserveerd is in een bepaald tijdsbestek)

Naast bovenstaande factoren, kijken we ook of je ervaring nieuw is. Om de kans van slagen voor hosts te verhogen, verschijnen nieuwe ervaringen hoger in de zoekresultaten.

De algoritmes die we gebruiken voor de zoekresultaten en het rangschikken van ervaringen worden continu verbeterd. We zoeken ook naar nieuwe manieren om relevante gegevens van hosts en signalen van gasten vast te leggen, om hosts te helpen van hun ervaring een succes te maken en de tevredenheid onder gasten te verbeteren.

Vraag je je af hoe je zelf je ervaring kunt optimaliseren voor de zoekresultaten?

De beste tips om hoog in de zoekresultaten te verschijnen

1. Optimaliseer je kalender

Om een hoge positie in de zoekresultaten te krijgen, moet je ervaring onder andere passen bij de zoekopdracht van de gast en zichtbaar zijn. Je reserveringsinstellingen en de datums waarop je ervaring beschikbaar is, kunnen van grote invloed zijn op hoe vaak je ervaring gezien wordt in de zoekresultaten. Ervaringen waarvan de datums ook verder in de toekomst al beschikbaar zijn, lijken meer gasten te trekken per keer dat de ervaring wordt georganiseerd. Overweeg de beschikbaarheid van je ervaring drie maanden van tevoren al aan te geven voor reizigers die verder van tevoren plannen maken.

Denk er ook aan dat een groot percentage reserveringen binnen twee dagen voor de ervaring gemaakt wordt. Om er zeker van te zijn dat je ervaring beschikbaar is voor reizigers die op het laatste moment boeken, kun je overwegen je deadline voor aanmeldingen zo dicht mogelijk bij de datum van je ervaring in te stellen.

2. Zorg voor meer recensies

Het algoritme kijkt naar het aantal gasten dat geboekt heeft en de beoordelingen die gasten hebben achtergelaten. Goede recensies zijn van groot belang om hoog in de zoekresultaten te verschijnen.

3. Een pakkende omslagfoto & scherpe prijs helpen mee

Het algoritme voor de zoekresultaten beschouwt het als een goed teken, wanneer potentiële gasten na het zien van de titel, de foto of de prijs op een ervaring klikken om er meer over te lezen. Als een ervaring een hogere doorklikgraad heeft dan andere ervaringen in dezelfde categorie, zal deze ervaring een hogere positie krijgen in de zoekresultaten. Daarom kunnen ervaringen met een goede omslagfoto, een pakkende titel en beschrijving en een concurrerende prijs bovenaan komen te staan.

We hebben als doel om in de zoekresultaten ervaringen uit diverse prijscatgorieën te tonen, maar het blijft belangrijk om de waarde van je ervaring te benadrukken en een concurrerende prijs in te stellen binnen jouw markt. In dit artikel, Prijsstrategieën voor ervaringen, worden enkele strategieën gedeeld die je zou kunnen toepassen.

We hopen dat je met deze informatie over hoe de zoekmachine voor ervaringen werkt en de aanvullende tips meer inzicht hebt gekregen in hoe gasten ervaringen zoeken en vinden.