Jij vroeg ons: Kan Airbnb meer informatie delen over een gast, zoals hun beoordeling, volledige naam, enz.? Kunnen we de mogelijkheid krijgen om vervelende of slechte gasten te melden en die informatie beschikbaar te maken voor andere verhuurders?

Meer informatie over gasten

We kijken goed naar welke aanvullende informatie we met jou kunnen delen om je te helpen om vertrouwen te hebben in de kwaliteit van elke gast, elke keer dat je verhuurt.. Momenteel kun je vóór het bevestigen van een reservering de eerdere beoordelingen en profielinformatie van een potentiële gast bekijken (inclusief woonplaats, achtergrond, onderwijs, hobby’s en gesproken talen). Maar om de privacy van zowel verhuurders als gasten te beschermen, delen we de volledige naam niet voordat de reservering is bevestigd. Als jij je niet op je gemak voelt bij het accepteren van een reservering met deze hoeveelheid informatie, kun je de gasten om aanvullende informatie vragen in een bericht. We delen het thuisadres van de gast niet, omdat die informatie niet relevant of nodig is om een reservering te maken.

Elke gast moet zijn volledige naam, geboortedatum, foto, telefoonnummer, e-mailadres en betalingsinformatie aan Airbnb verstrekken voordat hij of zij een reservering mag maken. Als verhuurder heb je ook de mogelijkheid om van gasten te verlangen dat ze een door de overheid afgegeven identiteitskaart verstrekken voordat ze jouw woning kunnen reserveren, wat slechts één kenmerk is van onze voortdurende inspanningen om  het vertrouwen in de gemeenschap te vergroten.

Het melden van ongewenst gedrag van gasten

In de komende maanden zullen we jou meer mogelijkheden geven om het gedrag van je gast  te melden dat we mogelijk moeten aanpakken. Houd ons in de gaten voor meer informatie, maar onthoud dat de recensies van verhuurders over hun gasten de machtigste tool binnen de community is om dingen aan te kaarten.

Meer dan ooit gebruiken we jouw beoordelingen om zowel uitstekend als niet-zo-geweldig gedrag van gasten te signaleren. We ontwikkelen een Supergast-programma waarmee je ervaren reizigers met uitstekende beoordelingen kunt identificeren. En in het zeldzame geval dat het niet goed gaat, zullen jouw beoordelingen ons helpen om het slechte gedrag van je gasten te identificeren, meer specifieke en strikte waarschuwingen te geven en die gasten te verwijderen die hun gedrag niet verbeteren.

Je kan er zeker van zijn dat als een gast negatieve beoordelingen krijgt, dat Airbnb dat gaat uitzoeken. In de afgelopen maand hebben tienduizenden gasten een officiële waarschuwing gekregen en duizenden gasten zijn volledig geblokkeerd en kunnen niet meer reserveren. We nemen de veiligheid van jou, en van onze gasten ontzettend serieus, en daarom vragen we iedereen in de community om onze standaard van de community hoog te houden. Jouw recensies en beoordelingen van gasten zijn essentieel voor het opbouwen van onderling vertrouwen in de community en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat elke keer dat jij een gast ontvangt, hoogwaardige ervaringen worden geleverd.

In de laatste Q&A voor verhuurders gaf CEO en Head of Community Brian Chesky antwoord op de meest gestelde vragen tijdens een evenement met een livestream. Voor sommige vragen had hij niet genoeg tijd en daarom hebben we Airbnb Antwoorden geïntroduceerd. Wil je nog meer vragen? We nodigen verhuurders uit om vragen te stellen voor de volgende Q&A voor verhuurders die elk kwartaal plaats zal vinden.