English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Van 17 tot 19 november vond Airbnb Open LA plaats — een festival waarbij we zowel onze verhuurders als de verschillende buurten van Los Angeles vieren. Duizenden verhuurders van over de hele wereld hebben elkaar ontmoet in historische theaters, op unieke locaties en op de prachtige ontmoetingsplekken van de campus in Downtown LA.

Voor onze community is Airbnb Open het moment om samen te komen, sterker te worden en met elkaar in contact te komen. In drie dagen hebben de festivalbezoekers verschillende nieuwe manieren en technieken ontdekt om nog succesvoller en gastvrijer te worden als verhuurder, doordat ze deelnamen aan allerlei boeiende lezingen en workshops. “Ik heb er ontzettend van genoten dat ik nieuwe inzichten heb gekregen door sommige dingen net een beetje anders aan te pakken,” aldus Verelyn een verhuurder uit Curaçao. “We houden ontzettend van reizen en tijdens Airbnb Open kunnen we zaken met een vakantie combineren.”

Het evenement begon met een belangrijke mededeling van mede-oprichter & CEO Brian Chesky. Airbnb heeft Reizen gelanceerd, waarmee we verhuurders de mogelijkheid bieden om ervaringen en meerdaagse ervaringsreizen aan te bieden. De huizen van verhuurders staan altijd in het middelpunt van de reis, maar reizigers kunnen nu al in 12 steden over de wereld deze unieke avonturen boeken. Ontdek meer over de nieuwste manier om te verhuren en te reizen op Airbnb.

Het programma van het festival bestaat uit keynotes, discussies en workshops rondom onderwerpen waar onze verhuurders veel om geven. De oprichters van Airbnb Brian, Joe en Nate hebben tientallen vragen beantwoord van leden van de community. Danny Meyer, een legende op het gebied van gastvrijheid, gaf het publiek een fantastische lezing over zijn benadering van gastvrijheid. Waar de gids Shake Shack en zijn bekroonde restaurants weer veel van hebben geleerd. Consultant en superhost Rebecca Morgan vertelde verhuurders over manieren om je advertentie nog meer te laten opvallen. Chip Conley sprak met ons over ‘het moment van de waarheid’ die de ervaring van de reiziger bepaalt. “Ik vond het geweldig om het oriënterende praatje van Chip bij te wonen in Oasis,” zei Tom, die verhuurt in St. Paul in Minnesota. “Het is ontzettend inspirerend om meer te leren over entrepreneurship en manieren waarop ik mijn bedrijf kan laten groeien.”

Andere presentaties gingen in op allerlei onderwerpen en thema’s die met reizen, creativiteit en innovatie te maken hebben. Zo vertelde Elizabeth Gilbert ons over haar avonturen op reis en hoe die haar hebben geholpen met het ontdekken van verborgen krachten, zodat ze haar alledaagse angsten los kon laten. Voormalig procureur-generaal van de Verenigde Staten, Eric Holder, sprak over zijn werk waarin hij gelijkheid helpt te bevorderen en discriminatie te bestrijden. Frank Gehry legde zijn filosofie uit op het gebied van verbeelding en creativiteit. En Ashton Kutcher ging in gesprek met Brian Chesky over Airbnb’s missie en de kracht van de community. Nancy, een verhuurder uit San Jose, vertelde dat ze “ontzettend had genoten van Ashton’s opmerkingen over het afbreken van bestaande grenzen en het verbeteren van de wereld waarin we leven door bij elkaar te verblijven en te ontdekken wat ons als mensen met elkaar verbindt.”

Door de hele stad ontstonden er vriendschappen tussen verhuurders en reizigers, tijdens de tours door de buurt of de community etentjes. Met behulp van gepassioneerde lokale experts kon onze community de verborgen geheimen van LA ontdekken.

Op zaterdagnacht kwam het festival tot een hoogtepunt tijdens Open Spotlight: Los Angeles, gepresenteerd door American Express — een geweldig feest waar de Airbnb community en de locals uit LA samenkwamen. In het theater van het Ace Hotel was het publiek overduidelijk onder de indruk van de voor een Oscar genomineerde film LA LA LAND, met Ryan Gosling en Emma Stone. Op de Shop Small Market konden festivalbezoekers rondlopen en unieke kunstwerken en cadeaus kopen van de kleinste winkels in LA. En bij de uitreiking van de Bélo Awards, kwamen 2.000 leden van de community samen om het idee van je overal thuisvoelen te vieren en de meest inspirerende verhuurders en hun verhalen te eren. De host van de avond, James Corden, voorzag de show met grapjes en leuke one-liners terwijl hij alle vier de categorieën van de awards presenteerde. Ontdek meer over de inspirerende verhalen van de  winnaars van de Bélo Awards van dit jaar.

Op het grote podium zong Maroon 5 hun GRAMMY®-winnende hits, voor een waanzinnig enthousiast publiek. Brian Chesky presenteerde het publiek de grote verassing van de avond: Lady Gaga, die met een prachtige gouden glitter-zonnebril plaatsnam achter de vleugel. Om de avond goed af te sluiten zong zij, samen met het hele publiek de enorme hit ‘Bad Romance’.

We zijn ontzettend dankbaar en willen elk lid van de community bedanken die persoonlijk naar Airbnb Open is gekomen, of die alles online heeft gevolgd. Om je een nog betere verhuurder te maken hebben we een paar nieuwe functies gelanceerd tijdens het festival, zoals mede-verhuurders en verbeteringen voor je mobiele app zodat je vanaf elke locatie kan verhuren. Bezoek ons blog over gastvrijheid voor alle details.

Met Airbnb Open vieren we onze wereldwijde community die met elkaar de manier waarop we reizen aan het veranderen is. We hopen je een keer te ontmoeten op een volgende editie van het festival.