Naarmate Airbnb zich ontwikkelt om meer verhuurders, van verschillende soorten, op het platform te verwelkomen, zal het Superhost-programma zich mee ontwikkelen. We willen vandaag een aantal wijzigingen met je delen en we zullen je op de hoogte blijven houden terwijl we eraan werken om het programma nog inclusiever en lonender te maken. Dit is er nieuw:

Uitgebreide criteria

We willen verhuurders ondersteunen die lange verblijven aanbieden, dus hebben we het criterium van 10 verblijven veranderd. Voor verhuurders die meer gasten ontvangen voor lange verblijven (waarbij gasten vaak meer dan 30 achtereenvolgende dagen ergens verblijven) is het bijna onmogelijk om te voldoen aan het criterium van minimaal 10 verblijven in een jaar. Daarom hebben we nieuwe criteria ingevoerd. Als je 100 nachten per jaar verhuurt (met een minimum van 3 verblijven), kom je in aanmerking voor de Superhost-status. Voor verhuurders die geen gasten ontvangen voor lange verblijven is er niets veranderd. Dus nu kunnen verhuurders de Superhost-status bereiken of behouden, zolang ze aan een van beide criteria voldoen.

Tegelijkertijd onderzoeken we hoe we de criteria toegankelijker kunnen maken voor degenen onder jullie die meerdere woningen beheren en een groter aantal verblijven hebben. We hebben jullie zorgen gehoord, en we zijn het programma aan het aanpassen om de uitstekende gastvrijheid die jullie bieden te erkennen. Je kunt hierover in 2019 meer updates verwachten.

Een nieuwe hoofdpagina

Je ziet misschien wat veranderingen op  de Superhost-pagina. We hebben de pagina bijgewerkt om enkele veelgestelde vragen te beantwoorden en meer details te geven over de voordelen voor Superhosts.

Marketing naar gasten

We voeren ook een nieuwe pagina in over Superhosts, voor gasten. We willen ervoor zorgen dat Airbnb-reizigers weten hoe speciaal Superhosts zijn. Als ze de Superhost-badge op het profiel van een verhuurder zien, hebben ze een beter inzicht in de geweldig beoordeelde gastvrijheid die Superhosts bieden.

We komen hier nog op terug

Het is een van onze topprioriteiten om het Superhost-programma toegankelijker te maken voor jullie, de Airbnb-community van professionele verhuurders. We zijn nu aan enkele wijzigingen bezig en zullen je binnenkort updaten. We komen hier nog op terug.