EnglishDeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Português

We vroegen jullie om ons te vertellen welke voorzieningen gasten het meest op prijs stellen en jullie antwoorden waren zo inspirerend dat we meteen een verblijf bij jullie zouden boeken! Hier is slechts een voorproefje van wat we leren van jullie creatieve gastvrijheid. En als je meer ideeën wilt opdoen of een paar van je eigen ideeën wilt delen, kun je in het Community Centrum meedoen aan het gesprek.

Lokale lekkernijen kunnen een geweldige manier zijn om kennis te maken met je community

Een van de dingen wat reizen zo sensationeel maakt, is het ontdekken van de karakteristieke smaken, geuren, bezienswaardigheden en texturen van een bestemming. Deze verhuurders hebben ontdekt dat ze niet ver hoeven te gaan om te weten waar hun gasten het meest enthousiast van worden.

 • Ik zorg voor een kleine regionale verrassing bij het ontbijt, afhankelijk van het seizoen (bijzondere en zeldzame Fir-honing en kaas van boeren uit de bergen, vers sap en fruit van boeren uit een paar dorpen in de buurt).- Claudia, Zwarte Woud, Duitsland
 • Ik zit in Portland, OR en ik wil dat mijn gasten die speciale Portland-vibe in alle aspecten van de gastervaring beleven. Dat is waar het bij Airbnb om gaat! Ik heb niet alleen mijn woning in de stijl van de jaren ‘50 ingericht, maar ik bied ook lokale ambachtelijke bieren, bloemen uit mijn tuin, veel boeken over de stad, lokale biologische snackbars en elke dag de Oregonian krant. Ik zorg ook voor lokale tijdschriften. Goede Portland koffie is van cruciaal belang. – Lisa, Portland, OR

Soms is praktisch het beste

Van zonnebrandcrème in Sydney tot oordopjes in Piccadilly Circus, praktische voorzieningen kunnen net dat ene verschil maken tussen een geweldige en een onverwacht frustrerende reis. Denk bijvoorbeeld aan een EHBO-doos, computer adapters, een haardroger en nog veel meer.

 • Een heel eenvoudig idee: een oude kar met kussens om peuters in rond te duwen. – Chantal, Dinan, France
 • Strandset: stoelen, parasol, sarong, bal, koelkastje, kaarten, speelgoed en voetbal voor kinderen
 • Anti-muggen pakket: afweermiddel, citronella kaarsen, insectenwerende middelen en insecticiden –Danielle, Rio, Brazil
 • In mijn appartementengebouw is op de eerste verdieping een kleine supermarkt met bezorgservice. Voor veel van mijn gasten is het geweldig om niet ver te hoeven gaan voor melk, vers fruit of andere behoeften die zich kunnen voordoen. Mijn gasten hebben mij verteld dat dit een groot voordeel was. – Fernando, Bogota Colombia

Vaak vinden gasten ongebruikelijke voorzieningen wel heel erg onweerstaanbaar

Unieke voorzieningen kunnen een verblijf werkelijk onvergetelijk maken. Jullie vertelden ons dat gasten enthousiast zijn over de badkamer met vloerverwarming, massagestoelen en vriendelijke huisdieren. En dat is nog maar het begin:

 • In april vorig jaar ben ik begonnen met een boeken uitwisseling met mijn gasten. In principe geef ik elke gast een boek als geschenk in het Engels, Frans of Duits, of ze nu zelf ook een boek teruggeven of niet. Ik heb nu een kleine bibliotheek opgebouwd die beschikbaar is voor toekomstige gasten. – Giorgio, Palermo, Italy
 • 90% van de gasten in de boomhut maakt gebruik van het drijvende/zwevende bed. Ze kunnen ook een gewoon bed gebruiken, maar dat doen ze niet. – Mike, Bend, OR
 • Dit is niet zozeer een voorziening, maar ik heb bijzonder muren in mijn huis! Als schilder en beeldhouwer heb ik overal schilderijen en sculpturen van vrienden. Wanneer gasten belangstelling tonen, bied ik een rondleiding door het huis en vertel ik ze verhalen over de kunstwerken of over hun makers. Het eindigt vaak met een drankje of een kopje koffie op het terras. Blandine, Le Mans, France

Simpelweg vriendelijk zijn kan ook een voorziening zijn

Wanneer je je persoonlijkheid uitdrukt met kleine attente gebaren, kun je een grote impact maken. En wij vinden dat inderdaad een speciale voorziening. Oh en Carolina in Barcelona, je eigengemaakte gebakken lekkernijen klinken geweldig! Geen wonder dat je gasten er dol op zijn.

 • Een van de dingen die gasten leuk vinden is een kaartje met een persoonlijke boodschap. Ik gebruik een kaart die is gemaakt door jonge ontwerpers waarvan het thema mijn stad, Sao Paulo is. – Priscilla + Gabriel, Sao Paulo, Brazil                          
 • Al mijn gasten houden van het balkon en het koffiezetapparaat dat ik voor ze beschikbaar heb. Zelfs het kleine welkom van water, snoepjes en koekjes wordt erg op prijs gesteld. – Francesco, Florence, Italy
 • Ik zorg voor heerlijk zachte badjassen. Gasten gebruiken ze als ze de sauna gebruiken of om gewoon te relaxen. – Linda, La Quinta, CA

De creativiteit en vrijgevigheid van deze verhuurders community is inspirerend. Zelfs als je ruimte eenvoudig en bescheiden is, creëer je unieke ervaringen waarmee je de wereld in jouw stad verwelkomt. Zoals een verhuurder het zo mooi uitdrukte: “Ik bied je geen luxe, maar wel de kans om hetzelfde te beleven als mijn buurt en mijn stad mij biedt” —Carolina Barcelona, Spain