At have et begrænset antal kvadratmeter betyder ikke, man skal spare på stilen. Disse Airbnb-værter bruger smarte indretningstips til at få små rum til at føles store.

Har du et lille værelse, et tomt hjørne eller en bar væg? Det er et perfekt sted at lave en hyggelig krog eller et lille diorama. Uanset om du forvandler det til et fristed fyldt med bøger, en intim spisekrog eller et hyggeligt siddeområde, føles et “rum i et rum” øjeblikkeligt indbydende. Og som disse Airbnb-værter viser, er det ikke svært at virkeliggøre – det eneste, du skal bruge, er nogle smarte indretningsstrategier.

IDÉ 1: LÆSEOMRÅDE

Billede taget af Paul Costello. Produktbillederne er stillet til rådighed af leverandørerne. Markedsredaktør: Mimi Faucett

Derfor fungerer det

Flere nuancer af den samme farve får dette rum til at føles rummeligt og ryddeligt, selv når hylderne er fyldt med mange forskellige ting (bøger, mikrobølgeovn, portrætter), siger indretningsarkitekt Emily Henderson. “De røde farver giver liv”, siger hun. “For at skabe en roligere stemning kan man skifte stolen ud med en i marineblå velour.” Foretrækker du at fremhæve kontraster? “Udskift pendlen i flettet rotting med et elegant, industriagtigt metalarmatur”, foreslår livsstilsbloggeren Will Taylor.

Sted: New Orleans, abnb.co/paulsstudio

Få et lignende look: Raleigh Green (vægge); Goodwin Green (bogreol); de koster begge to fra 40 dollars per gallon, benjaminmoore.com

IDÉ 2: SPISEKROG

Kunst og sjæl: Tilføj et par farver for at undgå, at et lyst hvidt rum føles fladt eller ensfarvet, siger Henderson. Billede af Patrick Butler-Madden; indretning af Laura Butler-Madden.

Derfor fungerer det

En stor portion symmetri (matchende stole, identiske puder) giver dette hjørne sit eget karakteristiske udseende, siger Taylor. “Hvis man vil være lidt mindre formel, skal man bare blande arrangementet og sortimentet af puder, så de ikke er så ensartede.” En polstret bænk er et praktisk valg, når pladsen er trang , tilføjer designer Vanessa De Vargas. “Man får flere siddepladser og lyst til at tage plads og blive hængende et stykke tid.”

Sted: (Airbnb Plus) London, abnb.co/laurasapartment

Få et lignende look: Factory Light No. 4, loftslampe med stang, fra 269 dollars, schoolhouse.com

IDÉ 3: KOMMANDOCENTRAL

Hjælp med hylden: “Dette er faktisk en skuffe fra en værktøjskasse”, siger Superhost Jamie Kwong. “Vi  vendte den om på siden og monterede den på væggen.” Fotografi af Luisa Brimble

Derfor fungerer det

Komplementærfarver gør en væg, der ikke har stuk eller andre arkitektoniske elementer, visuelt interessant, siger Henderson. “Jeg er også vild med, at der ikke er lige stor afstand mellem havbillederne her. Når kunst arrangeres på må og få, føles det mere naturligt og afslappet.” De forskellige trænuancer og teksturer giver varme til dette lille område, tilføjer indretningsarkitekt Sabrina Soto. “Man kan forbedre det ved at sætte en indendørsplante i kurven.”

Sted: Great Mackerel Beach, Australien, abnb.co/ingridsshack

IDÉ 4: PLADS TIL HISTORIEFORTÆLLING

Bliv bidt af det: “Vi købte dette tøjstativ på en rejse til Island”, siger Superhost Christine Stucker. Fotografi af Stewart-Schafer.

Derfor fungerer det

At hænge bøger op, så man nemt kan se dem, er en genial idé, siger De Vargas. Og stativet tjener tilmed også som et finurligt grafisk element, påpeger Taylor. “Jeg er vild med den vævede kurv til legetøj, der er kommet på afveje”, tilføjer han, “men man kan også skifte den ud med et lille sidebord og en lampe, hvis man ønsker et varmere look med mere læselys.”

Sted: Brooklyn, abnb.co/christinesbrownstone

Få et lignende look: Balance No. 2, billede i begrænset oplag, af Lindsay Stetson Thompson, fra 31 dollars (indrammet), minted.com

IDÉ 5: SMINKEKROG

Sej kontrast: “Vi er vilde med sammenstillingen af et forgyldt spejl og genbrugt træ fra en lade,” siger værten Anthony D’Argenzio. Fotografi af Martyn Thompson

Derfor fungerer det

Intet slår alsidigheden ved en hylde, et spejl og tre indrammede billeder, siger Griffin: Kombinationen fungerer ikke kun som et sted, hvor man kan nette sig, men også som foyer. I denne soveværelsesversion er parring af det rustikke (træhylde) og det raffinerede (antikt spejl) “perfekt”, siger Lewis. “Hvis man ikke ville bruge pladsen som siddeplads, vil det også se godt ud at stable nogle bøger på vintageskamlen.”

Sted: Hudson, New York, abnb.co/hillaryshome

Få et lignende look: Laurent-spejl, 498 dollars, thebellacottage.com

IDÉ 6: ALT-I-EN-STUE

 Grundlæggende om sengen: Et hovedgærde med tremmer er åbent og luftigt; prøv med en tuftet version i stof for at give det et hyggeligere præg, siger indretningsarkitekt Tracy Morris. Fotografi af Maria Del Rio

Derfor fungerer det

Når man kun har begrænset opholdsplads, kan en stram farvepalet, som f.eks. den lyserøde og neutrale farvepalet i denne krog i en etværelses (øverst), skabe en illusion af et større rum, siger indretningsarkitekt Elaine Griffin. Hold dig også til strømlinede møbler. “En let sammenklappelig sofa uden armlæn er et perfekt valg til et trangt rum.” Hvis man er så heldig at have en billedskøn udsigt (højre), kan man fremhæve den med et siddeområde ved vinduet, siger indretningsarkitekt Amber Lewis. Den her er beklædt med plyssede teksturer og forankres af en klynge kunst på væggen.

Sted: Twentynine Palms, Californien (øverst), abnb.co/tienlynstinyhome; Salangen, Norge (højre), abnb.co/melissascabin

Få et lignende look: Bumper Large Ottoman, 299 dollars, bludot.com

IDÉ 7: GØSTEVÆRELSE

 Sort magi: “Vi valgte mørke puder med subtil tekstur for at få det glatte hvide profilbræt til at skille sig ud,” siger Superhost Brandi Boblett. Fotografi af Brandi Boblett

Derfor fungerer det

Frithængende hylder frigør gulvplads, så de er de bedste sengeborde i trange områder, siger Griffin. Hvis hylderne er korte, “så overvej at tilføje en mere under hver af dem til en telefon eller vand”, siger Soto. Når der ikke er plads til lamper, er lamper over sengen et must, siger Griffin. “Bare sørg for, at lampetten hænger højt nok oppe – eller at sengen flyttes ud fra væggen – for at undgå at støde hovedet mod den om natten.”

Sted: Atlanta, abnb.co/brandystinyhome

Denne historie er skrevet af Betsy Goldberg, stedfortrædende boligredaktør ved Airbnb Magazine, og var med i Vinter 2018-udgaven.

top foto: Billede taget af Anniken Zahl Furunes