Sinun ei tarvitse tinkiä tyylistä, vaikka neliöitä ei olisi paljon. Näissä Airbnb-kohteissa on hyödynnetty fiksuja designvihjeitä, joiden ansiosta pienet tilat saa tuntumaan suurilta.

Onko sinulla pikkuruinen huone, tyhjä nurkka tai paljas seinä? Se voi olla erinomainen paikka kodikkaalle nurkkaukselle tai vaikkapa pienelle koristekuvalle. Muutatpa oman tilasi kirjojen täyttämäksi leponurkkaukseksi, intiimiksi ruokailualkoviksi tai mukavaksi istuma-alueeksi, “huone huoneen sisällä” tuntuu heti kutsuvalta. Ja kuten nämä Airbnb-kohteet osoittavat, tämä ei ole vaikeaa – tarvitset vain fiksuja stailausstrategioita.

IDEA 1: LUKUNURKKAUS

Paul Costello. Tuotekuvat myyjien käyttöömme luovuttamia. Markkinatoimittaja: Mimi Faucett

Miten idea toimii

Sävy sävyyn -tyylin ansiosta tila tuntuu tilavalta ja siistiltä myös silloin, kun hyllyille on aseteltu paljon erilaisia tavaroita (kirjoja, mikroaaltouuni, muotokuvia), kertoo suunnittelija Emily Henderson. “Punaiset elementit tuovat tilaan eloisuutta”, hän sanoo. “Voit luoda rauhallisemman tyylin vaihtamalla tuolin laivastonsiniseen samettituoliin.” Haluatko leikkiä vastakohdilla? “Vaihda rottinkivalaisin tyylikkääseen teollisuustyyliseen metallivalaisimeen”, ehdottaa elämäntyylibloggaaja Will Taylor.

Sijainti: New Orleans, abnb.co/ paulsstudio

Luo samanlainen tyyli: Raleigh Green (seinät); Goodwin Green (kirjahylly); molemmat 40 USD per 3,7 litraa, benjaminmoore.com

IDEA 2: RUOKAILUALKOVI

Taide ja sielu: Lisää muutama värikäs kohta, jotta kirkas valkoinen tila ei tuntuisi tylsältä tai mitäänsanomattomalta, Henderson neuvoo. Valokuva Patrick Butler-Madden, suunnittelu Laura Butler-Madden.

Miten idea toimii

Suuri annos symmetriaa (yhteensopivat tuolit, identtiset tyynyt) antaa tälle nurkkaukselle oman erottuvan ilmeensä, sanoo Taylor. “Jos haluat tilan olevan hieman vähemmän muodollinen, muuta ja sekoita koristetyynyjen asettelua vähemmän yhtenäiseksi.” Tyynyin päällystetty penkki on käytännöllinen valinta, kun tilaa on vähän, lisää suunnittelija Vanessa De Vargas. “Saat enemmän istumapaikkoja, ja penkille on mukava istahtaa viettämään aikaa.”

Sijainti (Airbnb Plus) Lontoo, abnb.co/laurasapartment

Luo samanlainen tyyli: Factory Light No. 4 rod pendant -valaisin, alkaen 269 USD, schoolhouse.com

IDEA 3: KOMENTOKESKUS

Hyllyohje: “Tämä on oikeasti työkaluarkun laatikko”, kertoo supermajoittaja Jamie Kwong. “Käänsimme sen kyljelleen ja kiinnitimme sen seinään.” Valokuva: Luisa Brimble

Miten idea toimii

Äärimmäisten vastavärien käyttö lisää visuaalista kiinnostusta seinään, jossa ei ole listoja tai muita arkkitehtonisia elementtejä, Henderson kertoo. “Rakastan myös sitä, ettei merimaisemia ole sijoitettu tasaisin välein. Kun taide-esineet järjestetään sattumanvaraisesti, tyyli tuntuu luonnollisemmalta ja rennommalta.” Puun eri sävyt ja kuviot tuovat lämpöä tähän pieneen alueeseen, lisää suunnittelija Sabrina Soto. “Lämmön tuntua voisi vielä korostaa lisäämällä tilaan koriin laitetun sisäkasvin.”

Sijainti: Great Mackerel Beach, Australia, abnb.co/ingridsshack

IDEA 4: TARINAPAIKKA

Kiinnitä: “Ostimme tämän riipputelineen Islannin-matkalta”, kertoo supermajoittaja Christine Stucker. Valokuva: Stewart-Schafer.

Miten idea toimii

Kirjojen ripustaminen helposti näkyville on nerokas idea tuoda niitä esille, De Vargas sanoo. Ja teline toimii myös hauskana graafisena elementtinä, Taylor huomauttaa. “Punottu kori eri puolilla ajelehtivien lelujen keräämispaikkana on loistava ajatus”, hän lisää, “mutta voit korvata korin pienellä sivupöydällä ja lampulla, jos haluat lämpimämmän ilmeen ja enemmän lukuvaloa.”

Sijainti: Brooklyn, abnb.co/christinesbrownstone

Luo samanlainen tyyli: Balance No. 2 limited edition print, Lindsay Stetson Thompson, alkaen 31 USD (kehystetty), minted.com

IDEA 5: KAUNEUDELLE OMISTETTU NURKKA

Hieno kontrasti: “Me rakastamme kultakehyksisen peilin ja kierrätetyn vanhasta ladosta saadun puun rinnakkainasettelua”, kertoo majoittaja Anthony D’Argenzio. Valokuva: Martyn Thompson

Miten idea toimii

Mikään ei voita hyllyn, peilin ja kehystetyn painotuotteen kolminaisuuden luomaa monipuolisuutta, sanoo Griffin: Yhdistelmä toimii kaunistautumisalueen lisäksi myös aulana. Tässä makuuhuoneversiossa maalaistyylin (puuhyllyt) ja hienostuneisuuden (antiikkipeilit) “yhdistäminen luo täydellisyyttä”, sanoo Lewis. “Jos et halua käyttää tilaa istuinalueena, kirjojen asetteleminen vintage-jakkaran päälle näyttää myös hyvältä.”

Sijainti: Hudson, New York, abnb.co/hillaryshome

Luo samanlainen tyyli: Laurent mirror -peili, 498 USD, bellacottage.com

IDEA 6: KAIKKI SAMASSA TILASSA -LOUNGE

Sängyn perusasiat: Sälepääty on avoin ja ilmava; kodikkaamman ilmeen luomiseksi kokeile hapsureunaista kangasversiota, neuvoo suunnittelija Tracy Morris. Valokuva: Maria Del Rio

Miten idea toimii

Kun oleskelutilaa on rajoitetusta, niukka väripaletti, kuten tämän studioalkovin (ylhäällä) vaaleanpunainen ja neutraali tyyli, voi luoda illuusion suuremmasta huoneesta, kertoo suunnittelija Elaine Griffin. Pitäydy myös virtaviivaisissa huonekaluissa. “Vähemmän massiivinen, käsinojaton sohva on täydellinen valinta pieneen tilaan.” Jos olet niin onnellisessa asemassa, että tilastasi on viehättävä näkymä (oikealla), tuo se esiin luomalla ikkunan ääreen istuma-alue, neuvoo suunnittelija Amber Lewis. Tämä istuma-alue on varustettu pehmeillä materiaaleilla, ja seinille sijoitettu taide toimii katseenvangitsijana.

Sijainti: Twentynine Palms, Kalifornia (ylhäällä), abnb.co/tienlynstinyhome; Salangen, Norja (oikealla), abnb.co/melissascabin

Luo samanlainen tyyli: Bumper large ottoman -leposohva, 299 USD, bludot.com

IDEA 7: VIERASHUONE

Mustaa magiaa: “Valitsimme hienostuneesti kuvioituja tummia tyynyjä, jonka ansiosta pehmeä valkoinen limilaudoitus erottuu hyvin”, supermajoittaja Brandi Boblett kertoo. Valokuva: Brandi Boblett

Miten idea toimii

Kelluvat hyllyt vapauttavat lattiatilaa, joten ne ovat hyviä yöpöytiä ahtaissa huoneissa, sanoo Griffin. Jos hyllyt ovat lyhyitä, “harkitse toisen hyllyn lisäämistä niiden alle puhelimen tai vesilasin säilyttämispaikaksi”, Soto sanoo. Jos hyllyllä ei ole tilaa valaisimelle, sängyn yläpuolella on pakko olla valaisin, Griffin sanoo. “Varmista vain, että valaisin on tarpeeksi korkealla tai vuode on kauempana seinästä, jotta vieras ei yöllä lyö päätään valaisimeen.”

Sijainti: Atlanta, abnb.co/brandystinyhome

Tämän tarinan kirjoitti Betsy Goldberg, Airbnb Magazinen apulaiskohdetoimittaja, ja se julkaistiin Winter 2018 -numerossa.

top photo: Anniken Zahl Furunes