Å ha begrenset plass betyr ikke at du må ofre stilen. Disse utleiestedene på Airbnb bruker smarte designtips for å få små rom til å føles store.

Har du et lite rom, et tomt hjørne eller en tom vegg? Det er et førsteklasses sted for en kosekrok eller en liten vinjett. Enten du gjør ditt til en bokfylt retrett, en intim spisesalkove eller et tett sitteplass, føles et “rom inne i et rom” umiddelbart innbydende. Og som disse utleiestedene på Airbnb viser, er det ikke vanskelig å få til – alt du trenger er noen smarte stylingstrategier.

IDÉ 1: LESEOMRÅDE

Fotografi av Paul Costello. Produktbilder fra leverandører. Markedsredaktør: Mimi Faucett

Hvorfor det fungerer

En plan for fargetoner hjelper dette rommet til å føles romslig og ryddig, selv når hyllene er stablet med en stor blanding av elementer (bøker, mikrobølgeovn, portretter), sier designer Emily Henderson. “Litt innslag av rød farge gir liv”, sier hun. “For en roligere stemning, kan du erstatte stolen med en i marineblå fløyel.” Foretrekker du å spille opp kontraster? “Bytt ut den rattanske hengelampen med en elegant, industriell metallfikstur,” foreslår livsstilblogger Will Taylor.

Sted: New Orleans, abnb.co/ paulsstudio

Få et lignende utseende: Raleigh Green (vegger); Goodwin Green (bokhylle); hver fra $ 40 per gallon, benjaminmoore.com

IDÉ 2: SPISEALKOVE

Kunst og sjel: Legg til noen fargeinnslag for å få et lyst hvitt rom til å unngå å føles flatt eller ensidig, sier Henderson. Bilde av Patrick Butler-Madden; design av Laura Butler-Madden.

Hvorfor det fungerer

En stor dose symmetri (matchende stoler, identiske puter) gir dette hjørnet sitt eget distinkte utseende, sier Taylor. “Hvis du ønsker å gi et mindre formelt inntrykk, kan du sortere og ordne putene slik at de ikke er så ensartede.” En stoppet bankett er et praktisk valg når det er trangt om plassen, legger designer Vanessa De Vargas til. “Det gir deg flere seter og gjør at du ønsker å slå deg ned og bli en stund.”

Beliggenhet (Airbnb Pluss) London, abnb.co/laurasapartment

Få et lignende utseende: Factory light nr. 4 stanganheng, fra $ 269, schoolhouse.com

IDÉ 3: KOMMANDOSENTER

 Hjelp med hyller: “Dette er faktisk en skuff fra et verktøykasse,” sier superhost Jamie Kwong. “Vi snudde den på siden og monterte den på veggen.” Bilde av Luisa Brimble

Hvorfor det fungerer

Fargeblokker gir visuell interesse til en vegg som ikke har lister eller andre arkitektoniske elementer, sier Henderson. “Jeg elsker også at veggdekoren av havet her ikke er jevnt fordelt. Når kunst arrangeres tilfeldig, føles det mer naturlig og avslappet.” De forskjellige tretonene og teksturene varmer opp dette lille området, legger designer Sabrina Soto til. “Du kan forbedre det ved å sette en plante i kurven.”

Sted: Great Mackerel Beach, Australia, abnb.co/ingridsshack

IDÉ 4: STED FOR HISTORIEFORTELLING

Bli hektet: “Vi plukket opp dette hengestativet på en tur til Island,” sier superhost Christine Stucker. Fotografi av Stewart-Schafer.

Hvorfor det fungerer

Å henge bøker slik at du lett kan se dem er en genial visningsidé, sier De Vargas. Og stativet har et flerbrukselement som et skummelt grafisk element, påpeker Taylor. “Jeg elsker den vevde kurven som samler leker,” legger han til, “men du kan bytte den ut med et lite sidebord og lampe hvis du ønsker et varmere utseende med mer leselys.”

Sted i Brooklyn, abnb.co/christinesbrownstone

Få et lignende utseende: Balance nr. 2 begrenset utgavetrykk av Lindsay Stetson Thompson, fra $ 31 (innrammet), minted.com

IDÉ 5: SKJØNNHETSHJØRNE

Kul kontrast: “Vi elsker sammensetningen av det forgylte speilet og gjenvunnet låvetre,” sier vert Anthony D’Argenzio. Bilde av Martyn Thompson

Hvorfor det fungerer

Ingenting slår allsidigheten av en hylle, speil og innrammet trykktrio, sier Griffin: Kombinasjonen fungerer ikke bare som et klargjøringsområde, men også som en øyeblikkelig foajé. I denne versjonen av soverommet er sammensetningen av rustikk (trehylle) og raffinert (antikt speil) “perfeksjon”, sier Lewis. “Hvis du ikke ville bruke plassen til å sitte på, ville det også se flott ut å stable noen bøker på den gamle pallen.”

Sted: Hudson, New York, abnb.co/hillaryshome

Få et lignende utseende: Laurent speil, $ 498, thebellacottage.com

IDÉ 6: ALT-I-ETT- LOUNGE

Grunnleggende om senger: En hovedgavl med trespiler er åpent og luftig; for en koseligere følelse, prøv en tuftet stoffversjon, sier designer Tracy Morris. Fotografi av Maria Del Rio

Hvorfor det fungerer

Når du har begrenset plass til oppholdsrom, kan en tett fargepalett, som det rosa og nøytrale i denne studioalkoven (topp), gi illusjonen av et større rom, sier designer Elaine Griffin. Hold deg til strømformede møbler også. “En smal, armløs sofa er et perfekt valg for et lite rom.” Hvis du er heldig nok til å ha naturskjønn utsikt (høyre), kan du utheve denne med et sitteområde ved vinduet, sier designer Amber Lewis. Denne er innredet med stoffteksturer og forankret med veggkunst.

Sted: Twentynine Palms, California (toppen),abnb.co/tienlynstinyhome; Salangen, Norge (høyre), abnb.co/melissascabin

Få et lignende utseende: Bumper stor ottoman, $ 299, bludot.com

IDÉ 7: GJESTESOVEROM

Svart magi: “Vi valgte mørke puter med en subtil tekstur for å hjelpe den glatte hvite skipsbredden å skille seg ut,” sier superhost Brandi Boblett. Fotografi av Brandi Boblett

Hvorfor det fungerer

Flytende hyller frigjør gulvplass, så de er de beste nattbordene i trange rom, sier Griffin. Hvis hyllene er korte, “vurder å legge til en annen under hver for å kunne legge telefonen eller sette vannglasset på,” sier Soto. Uten plass til lamper, er sengebelysning et must, sier Griffin. “Bare sørg for at høyden er tilstrekkelig – eller at sengen flyttes ut fra veggen – for å unngå at man dunker hodet om natten.”

Sted: Atlanta, abnb.co/brandystinyhome

Denne historien ble skrevet av Betsy Goldberg, assisterende hjemredaktør i Airbnb Magazine, og ble presentert i Vinter 2018-utgaven.

TOPP BILDEREFERANSE: Fotografi av Anniken Zahl Furunes