Att ha begränsad golvyta betyder inte att du behöver spara in på stilen. Dessa Airbnb-boenden använder smarta inredningstips för att få små utrymmen att kännas stora.

Har du ett pyttelitet rum, ett tomt hörn eller en naken vägg? Det är en utmärkt plats för en mysig vrå eller en liten vinjett. Oavsett om du förvandlar ditt till en plats för avkoppling fylld med böcker, en intim matvrå eller en trevlig sittplats, känns ett “rum inom ett rum” omedelbart inbjudande. Och som dessa Airbnb-boenden visar är detta inte svårt att lyckas med – allt du behöver är några smarta inredningsstrategier.

IDÉ 1: LÄSUTRYMME

Foton av Paul Costello. Produktbilder lånade från leverantörer. Marknadsredaktör: Mimi Faucett

Därför fungerar det

Ett färgschema baserat på olika toner får detta utrymme att kännas rymligt och fritt från röra, även när hyllorna är fulla med en blandning av föremål (böcker, mikrovågsugn, porträtt), säger designern Emily Henderson. “De röda inslagen ger liv”, säger hon. “För en lugnare stämning skulle du kunna byta ut stolen mot en i mörkblå sammet.” Föredrar du att leka med kontraster? “Byt ut den hängande lampan i rotting mot en mer elegant av metall, i industriell stil”, förslår livsstilsbloggaren Will Taylor.

Plats: New Orleans, abnb.co/ paulsstudio

Få ett liknande utseende: Raleigh Green (väggar); Goodwin Green (bokhylla); var och en från $ 40 per gallon, benjaminmoore.com

IDÉ 2: MATVRÅ

Konst och själ: Lägg till några färger för att förhindra ett ljust, vitt utrymme från att kännas platt eller ensidigt, säger Henderson. Foton av Patrick Butler-Madden; design av Laura Butler-Madden.

Därför fungerar det

En stor dos symmetri (matchande stolar, identiska kuddar) ger det här hörnet sitt eget utseende, säger Taylor. “Om du vill vara lite mindre formell, blanda bara ihop arrangemanget och utbudet av kuddar så att de inte blir så enformiga.” En bänk med kuddar är ett praktiskt val när det är ont om plats, tillägger designern Vanessa De Vargas. “Det ger dig fler sittplatser och gör att du vill slå dig ner och hänga ett tag.”

Plats (Airbnb Plus) London, abnb.co/laurasapartment

Få en liknande look: Factory Light No. 4 hängande lampa, från $ 269, schoolhouse.com

IDÉ 3: KOMMANDOCENTRAL

Hyllhjälp: “Det här är faktiskt en låda från en verktygslåda”, säger superhost Jamie Kwong. “Vi la den på sidan och monterade den på väggen.” Foton av Luisa Brimble

Därför fungerar det

Färgblockering gör en vägg som saknar stuckatur eller andra arkitektoniska element mer visuellt intressant, säger Henderson. “Jag älskar också att det inte är jämna avstånd mellan de här målningarna med marina motiv. När konst arrangeras slumpmässigt känns det mer naturligt och avslappnat.” De olika trätonerna och texturerna värmer upp detta lilla utrymme, lägger designer Sabrina Soto till. “Du kan förbättra det ytterligare genom att lägga till en inomhusväxt i korgen.”

Plats: Great Mackerel Beach, Australien, abnb.co/ingridsshack

IDÉ 4: PLATS FÖR SAGOLÄSNING

Bli fångad: “Vi plockade upp denna hängande hylla under en resa till Island”, säger superhost Christine Stucker. Foton av Stewart-Schafer.

Därför fungerar det

Hängande böcker så att du enkelt kan se dem är en genial idé, säger De Vargas. Och hyllan fungerar också som ett originellt grafiskt element, påpekar Taylor. “Jag älskar den vävda korgen för att samla blandade leksaker”, tillägger han, “men du kan byta ut den mot ett litet sidobord och en lampa om du vill ha en varmare look och bättre läsljus.”

Plats Brooklyn, abnb.co/christinesbrownstone

Få en liknande look: Balance No. 2 utskrift i begränsad utgåva av Lindsay Stetson Thompson, från $ 31 (inramad), minted.com

IDÉ 5: FÅFÄNGLIGHETSHÖRNA

Cool kontrast: “Vi älskar den kontrastverkan som skapas av en förgylld spegel och återvunnet trä från en ladugård”, säger värden Anthony D’Argenzio. Foton av Martyn Thompson

Därför fungerar det

Inget slår mångsidigheten i en hylla, spegel och en trio inramade tryckta bilder, säger Griffin: Kombinationen fungerar inte bara som ett område där man kan göra sig iordning, utan också som en foajé som alltid står redo. I den här sovrumsversionen utgör kombinationen av rustika (trähyllor) och raffinerade (antik spegel) element “perfektion”, säger Lewis. “Om du inte ville använda utrymmet för att sitta, skulle det också se bra ut att stapla några böcker på den gamla pallen.”

Plats: Hudson, New York, abnb.co/hillaryshome

Få en liknande look: Laurent-spegel, $ 498, thebellacottage.com

IDÉ 6:ALLT-I-ETT-RUM

Grundläggande för sängen: En huvudända i spjälträ är öppen och luftig; för en mysigare känsla, prova en version i tuftat tyg, säger designern Tracy Morris. Foton av Maria Del Rio

Därför fungerar det

När du har begränsat med utrymme att umgås kan en tight färgpalett, som det rosa och neutrala schemat i denna studioalkov (överst), ge illusionen av ett större rum, säger designern Elaine Griffin. Håll dig också till smidiga möbler. “En viksoffa som saknar armstöd tar ingen onödig plats och är ett perfekt val för ett trångt utrymme.” Om du har turen att ha en pittoresk utsikt (höger), uppmärksamma den med sittutrymme vid fönstret, säger designern Amber Lewis. Den här är utrustad med mjuka texturer och förankrad med ett kluster av väggkonst.

Plats: Twentynine Palms, Kalifornien (överst),abnb.co/tienlynstinyhome; Salangen, Norge (höger), abnb.co/melissascabin

Få en liknande look: Bumper, stor ottoman, $ 299, bludot.com

IDÉ 7: GÄSTSOVRUM

Svart magi: “Vi valde mörka kuddar med en subtil textur för att hjälpa den mjuka vita plankväggen att sticka ut”, säger superhost Brandi Boblett. Foton av Brandi Boblett

Därför fungerar det

Flytande hyllor frigör golvutrymme, så de utgör ofta de bästa sängborden i trånga utrymmen, säger Griffin. Om hyllorna är korta, “överväg att lägga till ytterligare en under varje, med plats för en telefon eller vatten”, säger Soto. Utan plats för lampor är belysning ovanför sängen ett måste, säger Griffin. “Se bara till att lamphållaren är tillräckligt hög – eller att sängen flyttas ut från väggen – för att undvika att man slår i huvudet om natten.”

Läge: Atlanta, abnb.co/brandystinyhome

Denna berättelse skrevs av Betsy Goldberg, biträdande redaktör för boenden för Airbnb Magazine, och presenterades i vinterutgåvan 2018.

top foto: Foton av Anniken Zahl Furunes