English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português Nederlands

Airbnb Ervaringen zijn onderdeel van een groter reisecosysteem, waardoor het natuurlijk kan zijn dat het na je drukke seizoen rustiger wordt. Met een beetje creativiteit en planning kan een laagseizoen kansen bieden om te experimenteren, te groeien en zelfs op te bloeien.

Dit zijn manieren waarop andere verhuurders hun ervaringen het hele jaar door actief weten te houden.

Een nieuw seizoen aanpakken

Met een paar aanpassingen aan je ervaringspagina kun je potentiële gasten het hele jaar door aantrekken. Reizigers die in het laagseizoen op reis zijn, hebben hoogstwaarschijnlijk al onderzoek gedaan en hebben waarschijnlijk geen moeite met koel, nat of sneeuwweer. Maak van buitenervaringen in het laagseizoen een avontuur, of benadruk dat je binnenervaring een geweldig alternatief is.

Dit zijn een paar manieren waarop doorgewinterde verhuurders het beste maken van de wisselende seizoenen:

Tania en Silvia laten zien dat hun gasten ook lol hebben tijdens hun wandeltocht als het regent!

 1. Het bijwerken van ervaringsfoto’s

Als een winterreiziger naar je ervaringspagina gaat en foto’s en een beschrijving ziet, die duidelijk zijn gemaakt tijdens warme zomermaanden, kan dit de indruk geven dat dit niet de optimale tijd is om te reserveren. Overweeg om foto’s toe te voegen van gasten die in alle jaargetijden van je ervaring genieten. Maak een grotere impact in de zoekresultaten door je omslagfoto in te stellen zodat ze het huidige seizoen weergeven.

 1. De beschrijving herschrijven

Een kort zinnetje waarin staat dat je ervaring leuk is in alle weersomstandigheden kan al veel verschil maken. Ga nog een stap verder en zet in je beschrijving hoe het weer je ervaring kan beïnvloeden (zonder tot annulering te leiden!). Houd de beschrijving van je ervaring positief! Zeg bijvoorbeeld: “We warmen ons lekker op in een paar verstopte (en lekker warme) winkels en cafés met een warme chocolademelk of een latte!”

Veel verhuurders merken dat gasten die zich geïnformeerd en voorbereid voelen, zich al verzorgd voelen als ze naar de ervaring komen. Dit kan potentiële gasten meer zelfvertrouwen geven en ze over de streep trekken om te reserveren!

 1. De ervaring plaatsen als een cadeau

Valt je laagseizoen aan het einde van het jaar, moedig potentiële gasten dan aan om de ervaring te boeken als cadeau voor hun geliefde. Laat in de beschrijving van je ervaring weten waarom je ervaring een geweldig cadeau zou zijn.

Maak de ervaring “weerbestendig”

Angie, verhuurder in Portland waar het weer vaak regenachtig en koud is, weet hoe ze haar gasten een verzorgd en voorbereid gevoel moet geven:

Ik behandel het weer als onderdeel van de ervaring. Als we ons door een beetje regen lieten weerhouden, zou er in het hele noordwesten nooit iets gebeuren. In de herfst en winter serveer ik warme thee, in het voorjaar en de zomer bruisend water. Ik neem ook poncho’s mee en overweeg nu kleine handwarmers te voorzien. Dit heb ik ook opgenomen in de notities op mijn ervaringspagina. – Angie F., ervaringsverhuurder in Portland

Kleine veranderingen in de logistiek van je ervaring kunnen hem direct van “seizoensgebonden” naar “weerbestendig” tillen. Overweeg deze nuttige ideeën:

 1. Het minimaliseren van de reistijd van gasten naar een ervaring kan ook impact hebben op reserveringen. Overweeg een centrale en droge locatie als startpunt.
 2. Brengen je gasten tijd buiten door, zoals tijdens een wandeling door het centrum, overweeg dan om extra stops toe te voegen om op te warmen op overdekte locaties. Misschien vind je zelfs een interessante nieuwe stop die waarde toevoegt aan je ervaring.
 3. Het is mogelijk ook een goed idee om minder stops te maken en op zoek te gaan naar manieren om meer tijd binnen door te brengen.  

Aangezien mijn ervaring voornamelijk buiten plaatsvindt, heb ik een aantal warme cafés en opwarmplekken toegevoegd zodat mijn gasten zich prettig bleven voelen. Mijn gasten waren toppers! Ik heb geleerd dat je flexibel moet zijn als je met de elementen werkt. Je moet je route soms aanpassen, ook al gooit dat je mooie planning in de war. – Jess, ervaringsverhuurder in Toronto

Evolutie van een ervaring

Of je nou voor het eerst een ervaring in deze tijd van het jaar aanbiedt, of al een ervaren verhuurder bent, door de tijd te nemen om te experimenteren met je kalender, of zelfs je prijzen, vind je vanzelf de juiste manier om meer reserveringen te krijgen in het laagseizoen. Hier zijn een paar ideeën die je kunt overwegen:

 1. Je kunt proberen je ervaring op verschillende dagen en tijden in de week aan te bieden om te ontdekken wat het beste werkt in deze tijd van het jaar.
 2. Houd rekening met vakanties! Het is het overwegen waard om meer datums aan te bieden wanneer mensen naar je stad reizen om vakantie te vieren.
 3. Veel verhuurders hebben gemerkt dat het verlagen van de prijs (ook al is het met maar een paar euro’s) al snel een kleine reserveringsboost oplevert.
 4. Als je je prijs wilt behouden, kun je de waargenomen waarde van je ervaring verhogen door iets speciaals en seizoensgebonden toe te voegen aan wat je nu al aanbiedt. Dit kan een klein gebaar zijn, zoals een latte!

Maak een nieuwe ervaring

Overweeg om het weer, het seizoen en de feestdagen in je voordeel te laten werken. Als je een fiets- of wandelervaring hebt, zou je de uniekheid van elk seizoen kunnen laten zien. Als je bijvoorbeeld een ervaring in Noord-Amerika hebt, zou je de herfstbladeren kunnen laten zien in november, of in december langs plekken kunnen gaan die voor de kerstdagen zijn versierd.  

Veranderende seizoenen kunnen een goed moment zijn om een nieuwe ervaring te testen. Dit zijn enkele vragen die je jezelf moet stellen voordat je een nieuwe ervaring indient:

 1. Wat is er uniek aan jouw stad tijdens de maanden van het laagseizoen?

Lokale restaurants en bars bieden in de wintermaanden vaak andere gerechten, drankjes of specialiteiten. Er zijn soms ook buitenactiviteiten die alleen worden aangeboden in deze tijd van het jaar. Andere delen van je stad worden ineens interessant, zoals winkelgebieden rond de feestdagen, of wijken die helemaal gedecoreerd worden voor de kerstdagen.

 1. Wat doen locale mensen graag?

Wat doen jij en je vrienden vaker in deze tijd van het jaar? Misschien bezoek je kunstgaleries, musea, brouwerijen, of ga je vaker uit eten? Deze ideeën kunnen je tot  een nieuwe binnenervaring inspireren. Deze categorieën worden meer gereserveerd door de locale mensen

 • Muziekgerelateerde ervaringen, zoals lessen, jamsessies of concerten
 • Kunstgerichte ervaringen, zoals schilderen met een twist, ambachtswerk of schrijfworkshops
 • Wellnessgerichte ervaringen, zoals sportlessen, meditatie of natuurwandelingen
 • Eetgerelateerde ervaringen, zoals kooklessen, wijn- en kaasmaken of eettours

Voor veel verhuurders biedt een rustig seizoen wat extra tijd om zich voor te bereiden op het volgende drukke seizoen. Overweeg om deze extra tijd te gebruiken om nieuwe ervaringen te plannen voor de komende maanden, relaties op te bouwen die kunnen uitgroeien tot leuke partnerschappen, of zelfs om je financiën en belastingen op orde te krijgen!

En nog belangrijker: zorg dat je er plezier in hebt. Deze doorgewinterde verhuurder vat het goed samen:

Beschouw stille seizoenen als een mogelijkheid om te experimenteren: voeg bijvoorbeeld binnenelementen toe aan je ervaring, pas je prijs aan (niet per se lager), en denk na over wat je zou kunnen veranderen zodat mensen kunnen boeken ondanks de kou. Een van mijn drukste periodes (qua gasten die meer dagen vroegen dan ik beschikbaar had) was tijdens de week van kerst. Het heeft vaak weinig te maken met het seizoen zelf. Anthony D., ervaringsverhuurder in Londen