English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Denk even na over de gemeenschappen die je leven verrijken. Of het nu gaat om een leesclub, een steungroep, een actiegroep of een schoonmaakteam in de buurt – er zijn altijd vriendelijke en behulpzame coördinatoren die werken aan de onderlinge verbindingen binnen de groep. Alle gemeenschappen zijn afhankelijk van dit soort organisatoren die mensen bij elkaar brengen.

Liane komt uit Pasadena in Californië, ze is een Superhost met een speciaal talent voor het creëren van verbindingen tussen mensen. Vorig jaar won zij de Community Host Award tijdens de Airbnb Open in Parijs. De plaatselijke verhuurders in Pasadena hadden haar genomineerd om haar te eren en te bedanken voor al het werk dat ze doet; om hen te helpen elkaar te helpen.

Toen Liane in 2011 begon met verhuren vond ze het ontzettend belangrijk om andere verhuurders in de buurt te leren kennen. Ze bekeek alle advertenties in Pasadena en stuurde een berichtje naar 30 lokale verhuurders en organiseerde een succesvolle meetup.

Voordat iedereen naar huis ging vroeg een van de verhuurders of er een tweede ontmoeting georganiseerd zou worden. Ze maakten toen meteen een afspraak voor een nieuwe datum en dat was het begin van een verhuurdersgroep die elkaar tot de dag van vandaag ontmoet.

Na verloop van tijd ontwikkelde de groep zijn eigen tradities. “Elke maand hebben we een diner in iemands huis en iedereen neemt dan iets te eten mee,” aldus Liane. Deze ontmoetingen hebben ervoor gezorgd dat het aantal leden van de groep verdubbeld is.

Door zowel het verhuren als het reizen met Airbnb, heeft Liane tientallen nieuwe vrienden gemaakt. In de recensies wordt keer op keer benadrukt dat Liane “graag net dat beetje extra doet om het haar gasten naar de zin te maken”. Ze beheert de advertenties samen met haar vriend Garry, die net als zij een grote liefde heeft voor fotografie, literatuur en reizen.

Liane en Garry zijn grote fans van het LA Metro Rail systeem en vinden het daarom ontzettend leuk om een gast te helpen met het plannen van een reis zonder auto. Ze geven hun gasten zelfs een ticket voor de eerste rit. “We zijn enthousiaste en ervaren reizigers die al jaren onderweg zijn en die ervaringen willen we graag gebruiken om goede verhuurders te zijn,” zegt Liane. “We doen niets liever dan onze kennis en ervaringen over de buurt, Pasadena en Los Angeles delen met onze gasten.”

Liane is als organisator een grote steun voor de andere verhuurders in haar groep, doordat ze afspraken en vergaderingen inplant en de andere verhuurders op de hoogte houdt van dingen die er in de buurt gebeuren. Ze meent dan ook dat vertrouwen en samenwerking de belangrijkste bouwstenen zijn voor een effectieve community van verhuurders – en dat hechte vriendschappen ervoor hebben gezorgd dat haar groep is uitgegroeid tot een actieve en behulpzame gemeenschap.

“Als je elkaar steeds beter leert kennen dan raak je ook in gesprek over andere dingen in het leven,” legt ze uit. “Voor mij is de community echt een verlengde van mijn familie.”