Η Nikki ήταν από τους πρώτους οικοδεσπότες στην Airbnb που κέρδισαν την ιδιότητα του SuperHost όταν το πρόγραμμα ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2014. Διατήρησε αυτή την ιδιότητα για 16 συνεχόμενα τρίμηνα.

Πώς το κάνει η Nikki; Έμαθε τη φιλοξενία από το μηδέν, ξεκινώντας με ένα μικρό εξοχικό στην αυλή της στην Καλιφόρνια. Αυτή η καταχώρηση είχε τόσο καλή απόδοση που η Nikki εμπνεύστηκε να επεκταθεί και να νοικιάσει ολόκληρο το σπίτι της κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών.

Καθίσαμε με τη Νίκι για να μάθουμε πώς είναι τόσο επιτυχημένη ως SuperHost στην Airbnb. Δείτε τι είπε.

Γιατί ξεκινήσατε τη φιλοξενία;

Πριν από έξι χρόνια, έμεινα για πρώτη φορά σε κατάλυμα μέσω της Airbnb στην Προβηγκία της Γαλλίας και μου άρεσε πολύ. Ήταν ένα μικρό στούντιο στην παλιά πόλη του Aix. Εξυπηρέτησε τις ανάγκες μας πολύ καλά, αλλά οι οικοδεσπότες δεν είχαν καταβάλει πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για να το κάνουν συμπαθητικό ή κάτι τέτοιο. Συνειδητοποίησα ότι αν επένδυα κάποια χρήματα, θα μπορούσα να δημιουργήσω κάτι πολύ ξεχωριστό με τον μικρό ξενώνα 19 τετραγωνικών μέτρων στην αυλή μου. Υπέθεσα ότι θα δεχόμουν κρατήσεις σπάνια, αλλά εξεπλάγην όταν δέχτηκα κράτηση αμέσως για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Λάβατε την πρώτη κράτηση για το εξοχικό σας σε λιγότερο από μια μέρα. Γιατί πιστεύετε ότι έγινε κράτηση τόσο γρήγορα;

Είχα ωραίες φωτογραφίες, που σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο για τις κρατήσεις. Και είχα ορίσει πολύ χαμηλή τιμή, εφόσον ήταν μια νέα καταχώρηση. Το κάνω κάθε φορά που δημοσιεύω μια νέα καταχώρηση στο διαδίκτυο. Ξεκινώ με μια αρχική τιμή καταχώρησης που είναι μόνο το 50-70% της τιμής της αγοράς, μέχρι να έχω τουλάχιστον τρεις κριτικές (ή μέχρι να λάβω τόσα αιτήματα κράτησης, ώστε να μπορώ να αυξήσω την τιμή στις τιμές της αγοράς). Το κάνω αυτό για να μπορέσω να λύσω τα προβλήματα χωρίς να θυσιάσω καλές κριτικές και επειδή είναι σημαντικό να λάβετε ένα σωρό κριτικές το συντομότερο δυνατό, ώστε η καταχώρηση να εμφανίζεται σε υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Οι προσδοκίες σας για φιλοξενία διέφεραν από την πραγματικότητα;

Πραγματικά δεν είχα συγκεκριμένες προσδοκίες ή ένα συνολικό όραμα ως οικοδεσπότης. Όλα έγιναν πολύ οργανικά. Εκμεταλλεύτηκα ευκαιρίες που προέκυψαν και ασχολήθηκα πραγματικά με τη φιλοξενία. Αλλά δεν είχα συγκεκριμένο εισόδημα κατά νου όταν ξεκίνησα.

Το κλειδί για την επιτυχία είναι να έχετε διαρκώς κρατήσεις. Πώς δημιουργήσατε τόσο δημοφιλείς καταχωρήσεις;

Όλα ξεκινούν από έναν καλό χώρο. Πρέπει να είναι καθαρός, αυτό είναι το νούμερο ένα. Μου αρέσει οι χώροι μου να είναι ανοιχτοί και ευάεροι. Χωρίς υπερβολικά πολλά αντικείμενα, αλλά με επίκεντρο διακοσμητικά στοιχεία που επιτρέπουν στα μάτια σας να εστιάσουν. Πρέπει επίσης να είναι άνετοι, ιδιαίτερα τα κρεβάτια. Επενδύω σε στρώματα αφρού μνήμης και ο κόσμος τα λατρεύει. Είναι άσκηση ενσυναίσθησης. Περπατήστε μέσα στον χώρο και σκεφτείτε πώς θα τον χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι και στη συνέχεια προσαρμόστε τις ιδέες διακόσμησής σας γύρω από αυτή τη σκέψη.

Μπορεί να έχετε έναν καλό χώρο, αλλά πώς ξεχωρίζετε ανάμεσα σε όλους τους άλλους υπέροχους χώρους στην Airbnb;

Το να έχετε καλές φωτογραφίες κάνει τη διαφορά. Οι επαγγελματικές φωτογραφίες είναι απαραίτητες. Σκέφτομαι ποιος είναι ο χώρος, είτε πρόκειται για οικογενειακό χώρο είτε για ιδανικό χώρο για έναν συγκεκριμένο τύπο ταξιδιώτη, και το βάζω αυτό στον τίτλο. Γράψτε μια πολύ καλή περιγραφή, πολύ λεπτομερή και ελκυστική, ώστε να προσελκύσετε κάποιον στην καταχώρηση. Περιγράψτε τα κρεβάτια, τα κλινοσκεπάσματα, κατονομάστε τις συγκεκριμένες μάρκες σαπουνιού ή τις παροχές που προσφέρετε. Επιπλέον, σε αυτό το σημείο θέλετε να ξεκινήσετε να ορίζετε τις προσδοκίες των επισκεπτών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει περιγραφές των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ιδιοκτησίας σας, όπως αν μια κρεβατοκάμαρα έχει περίεργη πόρτα ή κάτι τέτοιο, και αναφέρετέ τα αρκετές φορές στην καταχώρηση. Αλλά εξηγήστε τα με ειλικρινές και ξεκάθαρο τρόπο, χωρίς να απωθούν. Θέλετε να προσελκύσετε επισκέπτες που ταιριάζουν στο στιλ της καταχώρησής σας και να παρέχετε αρκετή διαφάνεια για να βοηθήσετε τους επισκέπτες σας να επιλέξουν το κατάλυμα που θέλουν.

Με ποιον άλλο τρόπο βοηθάτε τον καθορισμό των προσδοκιών των επισκεπτών;

Για μένα, η επικοινωνία είναι ο νούμερο ένα κανόνας της καλής φιλοξενίας. Πέρα από την καταχώρηση, η άμεση επικοινωνία σας με έναν επισκέπτη ξεκινά αμέσως με το πρώτο ερώτημα. Πάντα κάνω μερικές ερωτήσεις στους πιθανούς επισκέπτες μετά από κάθε αίτημα κράτησης, χωρίς να είμαι αγενής ή αδιάκριτος/η, αλλά για να βεβαιωθώ ότι η καταχώρηση τους ταιριάζει. Πραγματικά, τότε ξεκινάτε τη διαδικασία για να λάβετε μια κριτική πέντε αστεριών.

Ποιες στρατηγικές χρησιμοποιείτε για να βεβαιωθείτε ότι επικοινωνείτε καλά με τους επισκέπτες;

Η ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη της επικοινωνίας μέσω email με έχει σώσει. Χρησιμοποιώ μια υπηρεσία επί πληρωμή, η οποία μου επιτρέπει να αποθηκεύω τυποποιημένα email που έχω γράψει εκ των προτέρων. Έτσι, όταν ένας επισκέπτης κάνει κράτηση σε μια καταχώρηση, λαμβάνει ένα αυτόματο email υποδοχής που περιλαμβάνει το εγχειρίδιο σπιτιού και οποιεσδήποτε οδηγίες σχετικά με τον χώρο, όπως για το πώς να ανάψει το ζεστό νερό. Είναι πολύ χρονοβόρα η σύνθεση μεμονωμένων email και δεν έχω κανένα πρόβλημα να στέλνω αυτόματα email. Είναι απαραίτητο μέρος της φιλοξενίας. Θέλω να είμαι σίγουρη ότι κάθε επισκέπτης θα λάβει τις σωστές πληροφορίες, χωρίς να λείπει κάτι.

Τι σας εξέπληξε περισσότερο σχετικά με τη φιλοξενία;

Η μεγαλύτερη έκπληξη για μένα είναι το πόσο υπέροχοι ήταν οι επισκέπτες. Είχα ίσως πέντε περιστατικά, όλα αυτά τα χρόνια, που κάποιος δεν ήταν χαρούμενος, αλλά στην πλειονότητά τους, οι άνθρωποι ήταν ειλικρινείς, ευγενικοί και με κατανόηση. Και σε οικονομικό επίπεδο, εξεπλάγην από το εισόδημα. Δεν ασχολήθηκα με τη φιλοξενία περιμένοντας να τα πάω τόσο καλά, πόσο μάλλον να το κάνω καριέρα. Επικεντρώθηκα στα στοιχεία που πραγματικά μου αρέσουν σχετικά με τη φιλοξενία και επεδίωξα τις ευκαιρίες όταν τις είδα, και αποδείχθηκε πραγματικά καλό εγχείρημα.