Nikki var en af de første værter på Airbnb, der fik status som supervært, da programmet startede i 2014. Hun har haft denne status i 16 kvartaler i træk.

Hvordan bærer Nikki sig ad? Hun lærte at være vært fra bunden, hvor hun startende med en lille hytte i sin egen baghave i Californien. Udlejningen gik så godt, at Nikki blev inspireret til at udleje hele sit hus i familieferierne.

Vi fik en snak med Nikki for at se, hvordan hun har fået så stor succes som Superhost på Airbnb. Her er hendes input.

Hvorfor blev du vært?

For seks år fandt jeg overnatning via Airbnb for første gang i Provence, Frankrig, og jeg elskede det. Det var en lille studio i den gamle by Aix. Det dækkede vores behov godt, men værterne havde ikke gjort sig umage med at gøre det charmerende. Jeg indså, at hvis jeg lagde lidt penge i det, kunne jeg lave noget særligt med det lille gæstehus på 18 kvadratmeter i min baghave. Jeg forventede få bookinger, så jeg blev overrasket, da det blev bestilt i en hel uge med det samme.

Du fik den første booking af din baggårdshytte på under en dag. Hvorfor tror du, det blev booket så hurtigt?

Jeg havde søde billeder, hvilket øgede bookingerne. Jeg havde prissat det meget lavt, da det var et helt nyt opslag. Det gør jeg hver gang, jeg laver et nyt opslag. Jeg starter med en indledende opslagspris, der er 50-70 % af markedsprisen, indtil jeg har mindst tre omtaler (eller indtil jeg får så mange reservationsanmodninger, at jeg kan hæve prisen til markedsprisen). Det gør jeg for at løse eventuelle problemer uden at ofre gode omtaler, og fordi det er vigtigt at få mange omtaler så hurtigt som muligt, så opslaget har en højere rangering i søgeresultaterne.

Har værtskabet levet op til forventningerne?

Jeg havde ikke bestemte forventninger eller en overordnet vision som vært. Det hele skete meget naturligt. Jeg tog chancer, som de bød sig, og med tiden blev jeg mere involveret i at være vært. Men jeg havde ikke en bestemt indtjening i tankerne, da jeg startede.

Nøglen til succes er konstante bookinger. Hvordan har du fået så populære opslag?

Det hele stater med pladsen. Der skal være rent. Det er det vigtigste. Jeg holder min plads åben og rummelig. Meget ryddelig men med fokus på flotte designelementer at kigge på. Det skal også være behageligt, især sengene. Jeg investerer i madrasser med memoryskum, og folk elsker dem. Det er i virkeligheden en øvelse i empati. Gå gennem rummet, og tænk på, hvordan folk vil bruge det. Tilpas derefter dit design omkring det.

Én ting er at have en god bolig, men hvordan skiller du dig ud blandt alle de andre fantastiske boliger på Airbnb?

Gode billeder gør en kæmpe forskel. Professionelle billeder er et must. Jeg tænker på, hvad rummet er. Om det er et familierum eller ideelt til en bestemt slags rejsende, som jeg nævner i overskriften. Skriv en rigtig god beskrivelse, der er meget detaljeret og indbydende, så opslaget er tiltalende. Beskriv dine senge, sengetøjet, mærker på bestemte typer sæbe eller faciliteter, du tilbyder. Det er også her, du begynder at skabe gæsternes forventninger. Sørg for at beskrive din boligs særheder, som hvis et soveværelse har mærkelige døre eller sådan noget, og nævn det flere gange i opslaget. Men forklar det på en sådan måde, at det er ærligt og tydeligt, uden at det bliver for frastødende. Prøv at tiltrække folk, der passer bedst til din bolig, og vær åben, så gæsterne bedre kan finde den bolig, de ønsker.

Hvad gør du for at skabe gæsternes forventninger?

For mig er kommunikation den vigtigste regel for godt værtskab. Ud over opslaget, starter din direkte kommunikation med en gæst med den første forespørgsel. Jeg stiller altid et par opfølgende spørgsmål til potentielle gæster efter hver reservationsanmodning. Ikke for at være uhøflig eller nysgerrig, men bare for at sikre, at opslaget er egnet til dem. Det er i virkeligheden dér, at arbejdet på en femstjernet omtale begynder.

Hvilke strategier bruger du for at sikre dig, at du kommunikerer godt med gæster?

Outsourcing af e-mailkommunikation har været meget nyttigt. Jeg bruger en betalt tjeneste, hvor jeg uploader mails med forhåndsskrevne formularer. Så når en gæst bookeren bolig, modtager de en automatisk velkomstmail, der indeholder husmanualen og instruktioner, der er relevante for boligen, f.eks. hvordan man slår det varme vand til. Det er for tidskrævende at skrive hver mail, og jeg har ingen problemer med at sende mails med formularer. Det er en nødvendig del af værtskabet. Jeg vil gerne sikre mig, at alle gæster får de rigtige oplysninger, og der må ikke mangle noget.

Hvad har overrasket dig mest ved at være vært?

Den største overraskelse for mig er, hvor vidunderlige gæsterne har været. Jeg har haft fem hændelser i årenes løb, hvor gæster var utilfredse, men for det meste har de været ærlige, venlige og forstående. På det økonomiske plan blev jeg overrasket over indtjeningen. Jeg forventede ikke at gøre det så godt, da jeg startede, og slet ikke at det skulle blive til en karriere. Jeg har fokuseret på de ting, jeg kan lide ved at være vært, og har gået efter mulighederne, da jeg så dem, så det er blevet rigtig godt.