Nikki oli yksi ensimmäisistä Airbnb-majoittajista, joka sai Supermajoittaja-statuksen ohjelma käynnistyessä vuonna 2014. Hän on säilyttänyt tuon statuksen 16 peräkkäisellä vuosineljänneksellä.

Miten Nikki tekee sen? Hän oppi majoittamisen alusta alkaen aloittamalla takapihallaan olevalla pienellä mökillä Kaliforniassa. Tämä yksittäinen kohde suoriutui niin hyvin, että Nikki innostui laajentamaan koko talon vuokraamiseen perheen lomien aikana.

Keskustelimme Nikkin kanssa saadaksemme tietää, miten hän on menestynyt niin hyvin Airbnb:n Supermajoittajana. Tässä ovat hänen vastauksensa.

Miksi aloitit majoittamisen?

Kuusi vuotta sitten majoituin ensimmäistä kertaa Airbnb-kohteessa Ranskan Provencessa  ja pidin siitä kovasti. Se oli pieni yksiö Aixin vanhassakaupungissa. Se palveli tarpeitamme todella hyvin, mutta majoittajat eivät olleet juuri yrittäneet tehdä siitä viehättävää tai mitään. Tajusin, että jos sijoitan takapihani pieneen 61 neliömetrin vierasmajaan hieman rahaa, voin tehdä siitä jotain erityistä. Oletin, että sitä varattaisiin vain harvoin, mutta yllätyin, kun se varattiin heti kokonaiseksi viikoksi.

Sait ensimmäisen varauksen takapihallasi olevasta majasta alle päivässä. Mitä luulet, miksi se varattiin niin nopeasti?

Minulla oli söpöjä kuvia, mikä merkitsi varmasti paljon siinä, että se varattiin. Ja olin hinnoitellut sen todella halvaksi, koska se oli aivan uusi kohde. Teen näin aina, kun tuon uuden kohteen verkkoon. Aloitan kohteen lähtöhinnalla, joka on vain 50−70 % markkinahinnasta, kunnes minulla on vähintään kolme arvostelua (tai kunnes saan niin paljon varauspyyntöjä, että voin nostaa hinnan markkinahintojen tasolle). Tällä tavoin kykenen selvittämään ongelmat uhraamatta hyviä arvosteluja. On myös tärkeää saada muutamia arvosteluja mahdollisimman pian, jotta kohde näkyy korkeammalla hakutuloksissa.

Ovatko majoittamiseen liittyvät odotuksesi poikenneet todellisuudesta?

Minulla ei todellakaan ollut erityisiä odotuksia eikä yleiskuvaa, kun aloitin majoittamisen. Kaikki tapahtui hyvin luonnollisesti. Käytin tilaisuuksia hyväkseni, kun näin niitä tulevan esiin, ja lopulta aloin todella harjoittaa majoittamista. Minulla ei kuitenkaan ollut tiettyä tuloa mielessäni, kun aloitin.

Jatkuvat varaukset ovat avain menestykseen. Miten sinä olet luonut niin suosittuja kohteita?

Kaikki alkaa hyvästä tilasta. Tilan on oltava puhdas, se on kaikkein tärkein asia. Pidän siitä, että tilani ovat avoimia ja ilmavia. Erittäin pelkistettyjä, mutta niissä on harkittuja, huomiota kiinnittäviä kohtia, jotka tarjoavat silmille lepopaikkoja. Tilojen ja erityisesti vuoteiden on myös oltava mukavia. Sijoitan muotoutuviin vaahtomuovipatjoihin, ja ihmiset rakastavat niitä. Tämä on todellinen empatiaharjoitus. Kävelet kohteen läpi ja mietit, miten ihmiset käyttävät sitä, ja sitten sovitat suunnittelukonseptisi sen ympärille.

Hyvä kohde on yksi asia, mutta miten erotut kaikista muista upeista Airbnb-kohteista?

Hyvät kuvat ovat tärkein asia. Ammattimaiset valokuvat ovat välttämättömyys. Mietin sitä, mikä kohde on, onko se perhetila vai ihanteellinen paikka tietynlaiselle matkailijalle, ja laitan sen otsikkoon. Kirjoita todella hyvä kuvaus, joka on hyvin yksityiskohtainen ja kutsuva, jotta houkuttelet jonkun kohteeseen. Kuvaile vuoteita, liinavaatteita, mainitse tarjoamiesi tietyn tyyppisten saippuoiden tuotemerkit ja tarjoamasi mukavuudet. Tässä kohdassa haluat myös alkaa luoda vieraalle odotuksia. Varmista, että sisällytät kuvaukset kohteesi omituisuuksista, esimerkiksi makuuhuoneesi mahdollisista oudoista ovista tai jostain vastaavasta, ja mainitse ne useasti ilmoituksessa. Mutta selitä asia rehellisesti ja selkeästi ilman että se pelottaa pois. Haluat houkutella sopivia vieraita ja olla riittävän avoin, jotta vieraasi voivat valita haluamansa kohteen.

Miten muuten voit luoda vieraille odotuksia?

Minulle viestintä on hyvän majoittamisen tärkein sääntö. Ilmoituksen lisäksi suora yhteydenpito vieraaseen alkaa heti ensimmäisestä kyselystä. Esitän aina mahdollisille vieraille muutaman lisäkysymyksen jokaisen varauspyynnön jälkeen. En halua olla epäkohtelias tai utelias, vaan haluan vain varmistaa, että kohde sopii heille hyvin. Alat todellakin saada siinä vaiheessa viiden tähden arvosteluja.

Mitä strategioita käytät varmistaaksesi, että viestit hyvin vieraiden kanssa?

Sähköpostiviestinnän ulkoistaminen on toiminut hengenpelastajana. Käytän maksettua palvelua, jonne lataan valmiiksi kirjoitettuja sähköpostiviestejä. Kun vieras varaa kohteen, hän saa automaattisen tervetuliaissähköpostin, joka sisältää talon ohjekirjan ja kaikki kohteeseen liittyvät ohjeet, esimerkiksi miten kuuma vesi laitetaan päälle. Sähköpostien kirjoittaminen yksitellen vie liian paljon aikaa, eikä minulla ole ongelmia lomakesähköpostien lähettämisen suhteen. Se on välttämätön osa majoittamista. Haluan varmistaa, että jokainen vieras saa oikeat tiedot ilman puuttuvia kohtia.

Mikä on yllättänyt sinut eniten majoittamisessa?

Suurin yllätys minulle on ollut se, kuinka ihania vieraat ovat. Vuosien varrella minulle on sattunut ehkä viisi tapausta, jolloin joku ei ollut tyytyväinen, mutta suurin osa ihmisistä on ollut kovin rehellisiä, ystävällisiä ja ymmärtäväisiä. Taloudellisella puolella yllätyin tuloista. En aloittaessani odottanut menestyväni näin hyvin, saati sitten sitä, että tästä tulisi ura. Olen keskittynyt asioihin, joista todella pidän majoittamisessa, tarttunut tilaisuuden tullen mahdollisuuksiin, ja kaikki on mennyt todella hyvin.