Nikki var en av de första värdarna på Airbnb som fick Superhost-status när programmet startade 2014. Hon har bibehållit den statusen i 16 på varandra följande kvartal.

Hur gör Nikki? Hon lärde sig att vara värd från grunden, och började med en liten stuga på sin bakgård i Kalifornien. Det enda boendet fungerade så bra att Nikki inspirerades att expandera till att hyra ut hela sitt hus under familjesemestrar.

Vi satte oss ner med Nikki för att ta reda på hur hon har kunnat bli så framgångsrik som Superhost på Airbnb. Här är vad hon hade att säga.

Varför blev du värd?

För sex år sedan bodde jag i mitt första Airbnb-boende i Provence, Frankrike, och älskade det. Det var en liten enrummare i den gamla staden Aix. Det uppfyllde våra behov riktigt bra, men värdarna hade inte ansträngt sig särskilt mycket för att göra det charmerande eller så. Jag insåg att om jag lägger lite pengar på detta, skulle jag kunna göra något super-speciellt med det lilla gästhuset på 200 kvadratfot i min trädgård. Jag antog att det bara skulle bokas ibland, men jag blev förvånad när det bokades för en hel vecka, direkt.

Du fick den första bokningen av ditt trädgårdshus på mindre än en dag. Varför tror du att det bokades så snabbt?

Jag hade söta foton, vilket definitivt spelar stor roll för att få bokningar. Och jag hade prissatt det väldigt lågt, eftersom det var ett helt nytt boende. Det gör jag varje gång jag annonserar ut ett nytt boende. Jag börjar med ett initialt annonspris som bara är 50-70 % av marknadspriset, tills jag har fått minst tre omdömen (eller tills jag får så många bokningsförfrågningar att jag kan höja priset till marknadspris). Detta gör jag för att kunna rätta till eventuella småfel utan att behöva offra bra omdömen, och eftersom det är viktigt att få många omdömen så snabbt som möjligt så att annonsen visas högre upp i sökresultat.

Har dina förväntningar på värdskap avvikit från verkligheten?

Jag hade inga specifika förväntningar eller någon övergripande vision när jag började som värd. Det skedde väldigt naturligt. Jag tog tillfällen i akt när de dök upp, och till slut blev jag verkligen involverad i värdskapet. Men jag hade ingen särskild inkomst i åtanke när jag började.

Att få ditt ställe bokat är viktigt för att lyckas. Hur har du skapat sådana populära boenden?

Ett bra utrymme är utgångspunkten. Det viktigaste är att det måste vara rent. Jag gillar att mina utrymmen är öppna och luftiga. Väldigt öppet utrymme, men med designade kontaktpunkter där du kan vila ögonen. Det måste också vara bekvämt, särskilt sängarna. Jag investerar i minnes-skum-madrasser och folk älskar dem. Det är verkligen en övning i empati. Du går igenom utrymmet och funderar på hur folk kommer att använda det, och anpassar sedan ditt designkoncept runt det.

Att ha ett bra utrymme är en sak, men hur märks du bland alla andra bra utrymmen på Airbnb?

Att ha bra foton gör hela skillnaden. Professionella bilder är ett måste. Jag tänker på hur utrymmet är, om det är ett familjeutrymme eller idealiskt för en viss typ av resenär, och skriver det i titeln. Skriv en riktigt bra beskrivning som är mycket detaljerad och inbjudande, så att du lockar någon att öppna annonsen. Beskriv sängar, sängkläder, nämn märken på specifika typer av tvål eller bekvämligheter du tillhandahåller. Det är även här du bör börja sätta gästers förväntningar. Se till att du inkluderar beskrivningar av ditt boendes egenheter, som t.ex. att ett sovrum har konstiga dörrar eller något liknande, och nämn detta flera gånger i annonsen. Men förklara på ett sådant sätt att det är ärligt och tydligt, utan att vara motbjudande. Du vill attrahera gäster som passar, och ge tillräckligt med transparens för att hjälpa dina gäster att välja det boende de vill ha.

Hur hjälper du annars till att sätta gästers förväntningar?

För mig är kommunikation regel nummer ett för ett gott värdskap. Förutom annonsen, börjar den direkta kommunikationen med gästen vid den första frågan. Jag ställer alltid några följdfrågor till potentiella gäster efter varje bokningsförfrågan, inte för att vara oförskämd eller nyfiken, utan bara för att se till att boendet verkligen passar dem. Det är egentligen i detta skede du påbörjar processen för att få ett femstjärnigt omdöme.

Vilka strategier använder du för att se till att du kommunicerar väl med gäster?

Automatiska e-postmeddelanden har varit en livräddare. Jag använder mig av en betald tjänst som jag laddar med färdiga e-postformulär. Så när en gäst bokar ett boende får han eller hon ett automatiskt välkomstmeddelande som innehåller husmanualen och alla instruktioner som är relevanta för utrymmet, t. ex. hur man slår på varmvattnet. Det är för tidskrävande att komponera e-postmeddelanden individuellt och jag har inga problem med att skicka e-postformulär. Det är en nödvändig del av värdskapet. Jag vill se till att alla gäster får rätt information utan att sakna något.

Vad har förvånat dig mest med värdskapet?

Den största överraskningen för mig är hur underbara mina gäster har varit. Jag har upplevt ungefär fem tillfällen under de här åren, när någon inte var nöjd, men för det mesta har folk varit så ärliga, vänliga och förstående. På det ekonomiska planet blev jag förvånad över inkomsten. Jag trodde inte att det skulle gå så bra, för att inte tala om att göra detta till en karriär. Jag har fokuserat på de saker jag verkligen gillar med värdskapet och tagit tillvara på möjligheter när de dykt upp, och det har gått riktigt bra.