English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Português ру́сский

Jij bent de absolute expert als het gaat over wat er beter zou kunnen op Airbnb. Jouw feedback heeft ons geïnspireerd tot een paar hele handige kalender-updates: geen dubbele reserveringen meer, je beschikbaarheid voor het hele jaar bekijken (in een oogopslag), een herinnering om je kalender bij te werken en nog veel meer! Kijk, dit is er allemaal nieuw:

Doorlopend je kalender blokkeren

Veel verhuurders kozen ervoor om een doorlopend reserveringsvenster van 3, 6, 9 of 12 maanden te hebben waarbinnen gereserveerd kon worden. Maar tot nu toe kon je niet voorkomen dat bepaalde dagen automatisch werden vrijgegeven voor een reservering wanneer dat moment in de kalender was aangebroken. Dus als je wist dat er familie op bezoek zou komen of dat je een speciaal verjaardagsweekend vrij wilde houden, dan moest je tot nu toe elke dag de kalender controleren om ervoor te zorgen dat sommige dagen niet beschikbaar zouden zijn of je kreeg onverwachte reserveringen, of je sloot het reserveringsvenster helemaal. Dit was ontzettend lastig en had soms geannuleerde reserveringen als resultaat – daarom zijn we met een eenvoudige oplossing gekomen.

Met de nieuwe doorlopende blokkade kun je datums blokkeren buiten je eigen reserveringsvenster om. Met deze stappen kun jij jouw speciale datums blokkeren:

Als je het flexibele reserveringsvenster gebruikt en je wilt je beschikbaarheid aanpassen van een datum binnen het tijdsvenster dat op dit moment beschikbaar is, ga je naar je Kalender en selecteer je de datums die je wilt aanpassen. In het volgende scherm zie je dan dat de datum momenteel niet beschikbaar is (tot DATUM), dat is het moment dat het reserveringsvenster zich weer opent en dus weer beschikbaar is voor nieuwe reserveringen. Als je wilt dat de datum geblokkeerd blijft nadat je reserveringsvenster zich weer opent kies je voor ‘Geblokkeerd’. Op deze manier blijft de specifieke datum geblokkeerd. Als je van gedachten verandert en besluit dat de datum wel beschikbaar is als het reserveringsvenster die datum bereikt, dan klik je heel eenvoudig op Beschikbaar (tot DATUM).

Jaaroverzicht kalender

Verhuurders op Airbnb Open 2016 in Los Angeles vroegen of er een manier is om de kalender voor verhuurders voor een heel jaar te kunnen zien, in plaats van maand per maand. Jij liet ons weten dat het lastig is om je beschikbaarheid ver in de toekomst vast te leggen omdat je jouw beschikbaarheid maand voor maand moet bekijken. Het is inderdaad een hele klus om elke keer op alle 12 maanden afzonderlijk te moeten klikken om je eigen beschikbaarheid te kunnen zien. Dus hebben we op de website een handig overzicht gemaakt waarmee je in een oogopslag je eigen beschikbaarheid voor het komende jaar kan bekijken.

Om toegang te krijgen tot deze weergave ga je naar je Kalender en klik je op ‘Jaar’, aan de rechterkant van het tabblad ‘Maand’ in de rechterbovenhoek van het scherm.

Herinnering om je kalender bij te houden

Het is makkelijk om te vergeten dat jij je kalender moet updaten, vooral als je druk bent. We hebben handige e-mails gemaakt die je even een herinnering sturen als je langer dan een week je kalender niet hebt bekeken. Dit kan ervoor zorgen dat je reserveringen niet hoeft te annuleren en je kunt de herinneringen altijd beëindigen als het je niet bevalt. Als je kalender helemaal open is dan zul je deze mails niet krijgen.

We vinden het geweldig om te zien hoe deze veranderingen het verhuren voor jou nog makkelijker en leuker maken. Laat ons weten wat jij ervan denkt en specifieke ideeën kun je met ons delen in het Community Centrum. Veel plezier met verhuren!