English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português Nederlands

Hoewel het annuleren van een geplande ervaring invloed kan hebben op het vertrouwen dat onze gasten hebben in het reserveren van ervaringen, komen er soms dingen tussen, die niet kunnen worden vermeden. Of het nu slecht weer is of een noodgeval met familie, we hebben het allemaal meegemaakt.

Vanaf vandaag, 4 Outubro 2018, kun je annuleren en je gasten terugbetalen zonder rechtstreeks contact op te nemen met Airbnb. We hebben ook onze annuleringsvoorwaarden en het beleid omtrent weersomstandigheden voor verhuurders bijgewerkt om ervoor te zorgen dat zij de ondersteuning en duidelijkheid hebben die nodig is om hun ervaringen uit te voeren. Lees verder voor meer details.

Een geplande ervaring annuleren

Je kunt nu in slechts enkele stappen een geplande ervaring annuleren:

 1. Ga naar de kalender op je computer of in je mobiele app.
 2. Zoek het onderdeel dat je moet annuleren.
 3. Druk op Ervaring annuleren. In sommige gevallen vragen we je om iets meer informatie.
 4. Je gasten ontvangen direct een bericht en een volledige restitutie.

Airbnb Ervaringen heeft de annuleringsvoorwaarden voor verhuurders en het beleid omtrent weersomstandigheden bijgewerkt

Om ervoor te zorgen dat Airbnb voor iedereen een betrouwbaar platform blijft, hebben we ook de annuleringsvoorwaarden en het beleid omtrent weersomstandigheden voor verhuurders van ervaringen bijgewerkt. Hier is een overzicht:

 • Annuleringen kunnen de planning van gasten erg verstoren. Daarom kunnen we een boete opleggen voor bepaalde annuleringen. De volledige details van de voorwaarden vind je hier.
 • Als je een alternatieve datum of tijd regelt die door je gasten kunnen worden aanvaard, wordt er geen boete opgelegd. Alle gasten moeten in dit geval akkoord gaan met de alternatieve tijd.
 • We nemen veiligheid serieus. Verhuurders kunnen altijd zonder boete annuleren als er een veiligheidsprobleem of een noodsituatie is, die valt onder ons beleid omtrent verzachtende omstandigheden.
 • Als je ervaring vooral buiten plaatsvindt, kun je zonder sancties annuleren wanneer de weersomstandigheden de ervaring onveilig maken voor je gasten of als de omstandigheden het onmogelijk maken om de ervaring zoals aangegeven uit te voeren.

Annuleringen vermijden

Hier zijn een aantal effectieve methoden om annuleringen te voorkomen, en om die zuurverdiende reserveringen te voltooien!

 1. Een geplande ervaring annuleren kan de reisplannen van een gast echt verstoren. Als je echt moet annuleren, annuleer dan zo snel mogelijk om je gasten zo vroeg mogelijk op de hoogte te stellen.
 2. Overweeg om samen te werken met een collega-verhuurder om je ervaring samen uit te kunnen voeren. Veel verhuurders vinden een gelijkgestemde collega-verhuurder die gastvrijheid ontzettend belangrijk vindt, om hen te helpen met de ervaringen. Zorg ervoor dat je duidelijk aangeeft in je beschrijving wie er mag verhuren en dat elke collega-verhuurder waarmee je werkt een actieve Airbnb-account heeft. Je gasten moeten weten wie ze kunnen verwachten wanneer ze arriveren!
 3. Bedenk wat de belangrijkste redenen kunnen zijn waarom je moet annuleren en brainstorm over manieren waarop je deze situaties zou kunnen voorkomen – voordat ze gebeuren.

We hopen dat deze verbeteringen het verhuren van een ervaring nog eenvoudiger maken! We werken aan meer manieren om het voor jou en je gasten makkelijker te maken om te hosten en we zouden graag je feedback willen over welke andere opties je van Airbnb wilt zien.