Als jij gasten verwelkomt in jouw huis, dan bied je ze niet alleen een slaapplaats aan. Jij bent erbij wanneer er een nieuw hoofdstuk wordt geschreven in het leven van je gasten.

Vorig jaar hebben we op Airbnb Open, de jaarlijkse wereldwijde bijeenkomst voor verhuurders, het Airbnb Community Centrum geïntroduceerd – een community-platform waarop jij je verhaal kan vertellen en delen. Tijdens Airbnb Open hebben we onze verhuurders van over de hele wereld gevraagd om hun meest ongelofelijke en inspirerende ervaring als verhuurder op Airbnb te delen. We gingen op zoek naar de meest bijzondere verhalen, waarmee je een prijs van $25.000 kon verdienen.

De reacties waren echt verbazingwekkend. Verhuurders uit meer dan 25 landen hebben verhalen ingeleverd die niet alleen over gastvrijheid gingen; maar die de essentie wisten te raken van datgene wat Airbnb zo bijzonder maakt – menselijkheid.

Uiteindelijk hebben we drie inzendingen gekozen die eruit sprongen vanwege hun originaliteit en creativiteit. Maar bovenal, door de manier waarop het verhaal liet zien wat de positieve en sociale impact kan zijn van Airbnb verhuurders op hun buurt en hun gemeenschap.

 

[su_row][su_column size=”1/3″]

Chad en Hunter gebruiken Airbnb om hun werk voor wereldwijde non-profit organisaties te kunnen betalen – zij delen hun huis om van de wereld echt een betere plek te maken.

[/su_column] [su_column size=”1/3″]

Stephen opende zijn huis niet alleen voor zijn gasten, maar ook voor hun gasten – en verwelkomde meer dan 30 mensen op een last-minute huwelijksceremonie.

[/su_column] [su_column size=”1/3″]

Megumi heeft haar inkomsten van Airbnb gebruikt om een 120 jaar oud huis om te toveren in een duurzaam huis voor de community – terwijl ze hard werkt om als alleenstaande moeder haar jonge dochter te kunnen onderhouden.

[/su_column][/su_row]

 

Door verhuurders zoals jij kunnen dit soort verhalen elke dag waar worden op Airbnb. Blijf daarom je ervaringen met ons delen via het Airbnb Community Centrum.

Wij willen alle winnaars van harte feliciteren. En we willen jullie bedanken voor jullie inzet om samen met ons een wereld te creëren waar reizigers zich overal thuis kunnen voelen.