English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

“Ik ben net aangekomen maar zie de voordeur niet; is dit wel het juiste adres?” “Sorry, ik ben de code van het cijferslot van de deur vergeten. Kun je het alsjeblieft nog een keer sturen?” Als verhuurder komen dit soort last-minute e-mails je waarschijnlijk bekend voor. Het inchecken kan bij gasten voor verwarring zorgen en daardoor hebben verhuurders vaak onnodig extra werk.

Maar dat gaat nu gelukkig veranderen, omdat we een nieuwe tool hebben waardoor we je stap voor stap kunnen helpen met het inchecken via de mobiele app van Airbnb. Drie dagen voordat je gasten aankomen delen we automatisch de instructies met ze waardoor ze tijdens de hele reis toegang hebben tot de informatie in de app van Airbnb — ook als ze geen internet op hun telefoon hebben.

Daardoor kun je dit soort veelgestelde vragen in een keer beantwoorden en je kunt er gerust op zijn dat je gasten de weg eenvoudig zullen vinden. En zelf zul je een nog betere verhuurder worden — een hartelijk ontvangst is de beste weg naar die felbegeerde vijf-sterren recensie.

In vijf simpele stappen kun je de instructies voor het inchecken instellen:

1. Selecteer de manier om binnen te komen
Op het eerste scherm word je gevraagd om te selecteren welke mogelijkheid jij je gasten aanbiedt om binnen te komen en zelf in te checken. 

2. Maak je instructies voor het inchecken
Vervolgens kun je extra foto’s en tekst toevoegen om je gasten te helpen om op het juiste adres te komen en ze uitleggen hoe ze naar binnen kunnen.

3. Foto’s uploaden
Je kunt eenvoudig vanaf je telefoon foto’s toevoegen aan de incheck-instructies, zodat jij je gasten ook visueel kan ondersteunen in het vinden van de juiste weg. Selecteer gewoon de foto’s die je wilt gebruiken uit je eigen ‘bibliotheek’ en volg de instructies in de app.

4. Beschrijf je foto’s
Zodra je een foto hebt geselecteerd kun je tekst toevoegen of gedetailleerde instructies toevoegen.

5. Bekijk een voorbeeld
Nadat je de foto’s en tekst hebt toegevoegd heb je de mogelijkheid om je instructies te controleren en verbeteren. We raden je aan om daar echt even aandacht aan te besteden. Probeer de instructies te lezen als een potentiële gast. Stel je voor dat jij de gast bent die voor de eerste keer aankomt in jouw woning: zijn je instructies duidelijk genoeg, kunnen de gasten met jouw instructies zelf eenvoudig binnenkomen?

Voor extra veiligheid en je eigen gemoedsrust is het belangrijk om de eventuele code van je deur en de lock-box te wijzigen tussen het verblijf van twee verschillende gasten.

En zo eenvoudig is het! Zodra je de instructies hebt aangemaakt doen wij de rest van het werk voor je: we delen automatisch jouw instructies voor het inchecken met bevestigde gasten (drie dagen voordat zij in de accommodatie arriveren).

Nu je precies weet wat je kunt verwachten ben je klaar om te beginnen. Pak je telefoon, zodat jij nu de instructies voor het inchecken kan toevoegen!