English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português Nederlands

Goede communicatie is essentieel om de juiste verwachtingen te stellen bij gasten en hun vertrouwen in jou, de host, te vergroten.

Wees pro-actief

Voordat de ervaring begint, wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk stress vermijden en de opwinding bij je gasten verhogen, zodat zij zich voorbereid en enthousiast voelen. Om je daarbij te helpen, kun je de Airbnb-app gebruiken om je gasten een berichtje te sturen (individueel of als een groep). Er zijn drie belangrijke momenten waarop je jouw gasten wilt bereiken voordat de ervaring begint:

  • Direct na de reservering. Gasten waarderen deze persoonlijke benadering en de bevestiging dat jij hun reservering hebt gezien
  • Ongeveer vijf dagen van tevoren. Dit kan helpen om nog meer enthousiasme te creëren en geeft je de kans om hen te herinneren aan alles waar ze zich op moeten voorbereiden of moeten inpakken voordat ze op reis gaan
  • De dag van te voren. Dit kan een nuttige herinnering zijn voor de exacte begintijd en het ontmoetingspunt, zodat je gasten kunnen plannen hoe ze op tijd kunnen komen. Je kunt ook handige tips over transport toevoegen

De weg wijzen

Het kan handig zijn om jezelf even voor te stellen in de positie van je gasten. Het is misschien de eerste keer dat ze in de stad zijn en wellicht spreken ze de taal niet. Als jij je in hun positie bevond, wat zou jij dan willen weten als je voor het eerst naar het ontmoetingspunt toe moest?

Het is nog eenvoudiger als je een heel specifiek ontmoetingspunt selecteert en gasten laat weten hoe ze jou kunnen herkennen. Als je bij een metrohalte afspreekt kun je bijvoorbeeld een specifieke uitgang noemen. Is daar wellicht een herkenningspunt waar gasten naartoe kunnen komen?

Het is ook vaak de moeite waard om naast Engels het adres ook in de lokale taal te versturen, zodat je dat makkelijker op Google-kaarten kunt invoeren of aan een taxichauffeur kunt geven. Verder is het handig als jij alvast iets eerder op de ontmoetingspunt klaarstaat voor de eerste gasten.

Vinger aan de pols

Het kan zijn dat je gasten tijdens de ervaring niet altijd helemaal open zijn over eventuele problemen of klachten, dus je kunt overwegen om je gasten rechtstreeks, en tijdens de ervaring vragen hoe het gaat en laten weten dat je openstaat voor tussentijdse feedback. Openlijk praten kan je helpen voorkomen dat er negatieve of gemengde beoordelingen komen wanneer het te laat is om er nog iets aan te doen.

Opvolgen

Na de ervaring, kan een kort bericht een blijvende positieve indruk achterlaten en van de tijd die jullie samen hebben doorgebracht.

Het einde van een ervaring kan een grote invloed hebben op de manier waarop de hele gebeurtenis wordt onthouden. Een vriendelijke follow-up kan er dus ook voor dienen om gasten eraan te herinneren om een beoordeling achter te laten.