English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Eerder dit jaar hebben we ons platform uitgebreid bekeken in een poging om vooroordelen en discriminatie tegen te gaan binnen de Airbnb community. Dit onderzoek werd geleid door Laura Murphy, de voormalige directeur van de American Civil Liberties Union’s Washington D.C. Legislative Office en in samenspraak met tientallen deskundigen uit de juridische wereld en burgerrechtenbeweging, zoals de voormalige Amerikaanse procureur-generaal Eric Holder, Je kunt meer lezen over wat we geleerd hebben en de stappen die we nemen om discriminatie te bestrijden in dit rapport.

In reactie op de bevindingen en beoordelingen uit het rapport hebben we stappen ondernomen om er zeker van te zijn dat iedereen die Airbnb wil gebruiken, akkoord gaat met een sterker en gedetailleerder non-discriminatiebeleid. In de komende dagen zullen we elke verhuurder en gast vragen om akkoord te gaan met de Airbnb Community Gedragsregels, waarin staat:

Ik zal iedereen in de Airbnb community — ongeacht afkomst, religie, nationaliteit, etniciteit, handicap, geslacht, genderidentiteit, seksuele geaardheid of leeftijd — met respect en zonder oordeel of vooringenomenheid  behandelen.

Als je akkoord gaat met de Community Gedragsregels dan stem je ook in met ons non-discriminatiebeleid.

Wanneer je je aanmeldt via je Airbnb account, dan zie je de nieuwe tekst staan van deze gedragsregels en je zult gevraagd worden om hiermee akkoord te gaan. Als je ervoor kiest om dit af te wijzen dan zul je niet meer kunnen reizen of verhuren met Airbnb en krijg je de mogelijkheid om je account te verwijderen. Zodra je account is geannuleerd zullen je toekomstige reizen ook geannuleerd worden, maar je kan nog wel gebruik maken van de zoekfuncties op Airbnb. Als je in de toekomst besluit dat je je wel aan onze gedragsregels wilt houden, dan ben je natuurlijk van harte welkom om terug te komen.

Voor ons zijn de Airbnb Community Gedragsregels en de details uit het rapport van september slechts het begin wij werken er hard aan om ervoor te zorgen dat Airbnb een fair platform is, voor iedereen. We zijn ontzettend benieuwd naar jouw feedback en ideeën en hopen dat je die met ons wilt delen via e-mail: allbelong@airbnb.com.