English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Als je beslist over het tarief van je accommodatie is het raadzaam om even te kijken naar de prijzen van andere advertenties bij jou in de buurt. Maar bedenk wel dat de meeste tarieven die je zult zien voor niet gereserveerde advertenties bij jou in de buurt zijn — en meestal zijn deze niet gereserveerd omdat ze niet scherp zijn geprijsd.

Om je te helpen met het kiezen van een goed en concurrerend tarief, hebben we een tool gemaakt waarin jij de tarieven kan bekijken van succesvolle advertenties in de buurt. Deze tool rekent precies voor je uit wat het beste tarief is, aan de hand van succesvolle en gereserveerde advertenties en is altijd up-to-date. We houden rekening met onder andere de locatie, het kamertype, het aantal bedden en je kunt de andere advertenties bekijken (zodat je precies weet waarom gasten voor die plek kiezen). Zo kun je het zelf uitproberen:

Log in op Airbnb.nl en ga naar de instellingen op je advertentiepagina. Kies de tab ‘Tarieven’. Als de tool ‘Advertenties Vergelijken’ op dit moment beschikbaar is voor jouw advertentie dan zie je aan de rechterkant staan ‘Welk tarief krijgt de meeste reserveringen?’, vervolgens klik je op ‘Tarieven Vergelijken’ en zal er een venster verschijnen waarin je advertenties ziet die vergelijkbaar zijn met die van jou.

Als je deze allemaal hebt doorgekeken en meer wilt weten over de tarieven die anderen vragen voor hun advertentie, klik dan op ‘Tarieven Vergelijken’ (rechts onder het scherm).

Het volgende scherm laat je zien hoe jouw advertentie het doet in vergelijking met de tarieven van de andere advertenties, voor zowel week- als weekenddagen. En het laat je zien hoe vaak jouw advertentie percentueel geboekt is, in vergelijking tot andere advertenties. Je ziet ook een paar handige tips over het bepalen van je tarief, die je kunnen helpen om meer reserveringen te krijgen.

Als je jouw tarief wilt aanpassen dan kun je dat eenvoudig doen. Klik op ‘Ga naar tariefinstellingen’ rechtsonder in het scherm.

We zijn nog steeds bezig met het testen van deze tool, dus het zou kunnen dat deze niet in jouw regio beschikbaar is. Maar dan zijn er natuurlijk altijd nog de Slimme Tarieven en Prijstips die je kunt gebruiken, en uiteraard de duizenden behulpzame andere verhuurders in het Community Centrum die je kunnen helpen bij het bepalen van het juiste tarief. We hopen dat je jouw tarief kunt bepalen aan de hand van de juiste informatie en een heldere beslissing — en zo de reserveringen krijgt die jij wilt!