English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский    Português — Nederlands

Een van de grootste uitdagingen in het promoten van je ervaring is om te zorgen dat mensen die mogelijk interesse hebben je weten te vinden. Ook is het de kunst om mensen te vinden die jouw ervaring voor je promoten: persoonlijke aanbevelingen zijn vaak veel effectiever dan advertenties. Samenwerkingen vormen een manier om allebei deze dingen in één keer te doen.

Vraag jezelf eens af wie er nog meer contact heeft met mensen die mogelijk interesse hebben in jouw ervaring. Zij kunnen een betrouwbare bron zijn van potentiële gasten. Hier een paar voorbeelden van groepen waar je bij zou kunnen beginnen:

Airbnb-verhuurders.

Verhuurders die ervaringen aanbieden, trekken vaak meer reserveringen aan als ze relaties aangaan met lokale verhuurders, die veel gasten over de vloer krijgen en vaak om aanbevelingen voor leuke uitjes worden gevraagd. Het promoten van jouw ervaring kan hen ook verder helpen: als hun gasten het leuk hebben bij jou is dat ook positief voor de andere verhuurders. Wil je in contact komen met lokale verhuurders, ga dan eens naar een Airbnb meetup in jouw stad. Laura Norcia, verhuurder van The Roman Darkroom in Rome geeft het visitekaartjes voor haar ervaring mee aan alle Airbnb-verhuurders die ze ontmoet.

Reisbureaus, toeristische websites en hotelmedewerkers.

Deze groepen leven van het koppelen van bezoekers aan lokale activiteiten. Wellicht zien ze jouw ervaring wel als iets wat ze echt willen delen met hun gasten.

Organisatoren van conferenties en vergaderingen.

Net als Airbnb-verhuurders komen organisatoren in contact met veel bezoekers, die soms op zoek zijn naar een lokale activiteit. Wellicht willen ze jouw ervaring aanbevelen, of een aantal plaatsen bij je reserveren om zo hun eigen evenementen aantrekkelijker te maken.

Non-profitorganisaties.

Lokale groepen die werken met goede en sociale doelen, staan er misschien voor open om jouw ervaring te promoten in ruil voor een donatie van een deel van de winst, zeker als ze zich richten op een doel dat aansluit bij jouw ervaring. Een organisatie die met voeding werkt, past bijvoorbeeld goed bij een kookles of diner. Groepen met veel leden, zoals groepen die zich richten op fietsers, voegen jouw ervaring misschien wel toe aan hun lijst met aanbevelingen als je hun leden korting biedt.

Non-profitorganisaties accepteren vaak ook donaties in natura voor fondsenwerving en veilingen. Bied een paar plekken aan voor jouw ervaring: zo promoot jij jezelf, en steun je een organisatie. Je bouwt bovendien veel welwillendheid op – en het is aftrekbaar voor de belasting.