中文DeutschEspañolFrançaisItaliano —  日本語 한국어PortuguêsEnglishру́сский

 

Het is een understatement om te zeggen dat goede foto’s van je ruimte belangrijk zijn. Foto’s zijn het allereerste waar gasten naar kijken als ze een accommodatie zoeken via Airbnb en ze zijn van invloed op hun uiteindelijke keuze om je ruimte juist wel, of niet, te reserveren.

Over het algemeen worden advertenties met mooie foto’s vaker bekeken én vaker geboekt, dus neem de tijd voor schitterende foto’s. Laat je potentiële gasten zien wat ze kunnen verwachten, benadruk wat er zo geweldig is aan je accommodatie en zorg ervoor dat alle verwachtingen kloppen. Zodat gasten vol vertrouwen bij jou kunnen reserveren.

Wij bieden professionele fotografie aan op verschillende locaties, maar als je zelf foto’s wilt maken dan hebben wij vijf belangrijke fototips voor je op een rijtje gezet—zodat je ruimte en je advertentie er beter uitzien dan ooit.

Laat de binnenkant stralen
Goed licht is de beste vriend van elke fotograaf. Het benadrukt de natuurlijke diepte, kleur en contrast van een ruimte. Goed licht zorgt er bovendien voor dat je foto er professioneel uitziet, en jij dus ook.

Fotografeer overdag, doe alle lichten aan en doe de gordijnen open zodat er natuurlijk licht naar binnen kan schijnen. De meeste moderne camera’s passen zich automatisch aan lichte plekken aan door de rest donker te maken, dus richt je camera niet op het raam als dat mogelijk is.

Airbnb photo tips

Fotografeer de hoeken
Deze techniek zorgt ervoor dat je ruimte groter lijkt en zorgt voor meer dimensie in je foto. Als je een foto maakt van een vlakke muur kan de ruimte kleiner lijken dan die in werkelijkheid is, terwijl hoeken helpen om een beter en realistisch perspectief te geven.

De compositie van een foto is ontzettend belangrijk. Onthoud de zogenaamde ‘regel van derden’ voor een goede balans en visuele uitdaging in de foto. Geef de kijker een unieke ervaring en je ruimte zal zeker opvallen!

sf_1434314

Een schone ruimte
Neem de tijd om je ruimte goed op te ruimen. Zodat de rommel de kijker niet afleidt en je ruimte er uitnodigend en bovendien ruimer uitziet.

Stel je voor dat je een interieurstylist bent—schik de bloemen, leg de tijdschriften recht, stof de planken af. Kortom, wees netjes! Ruim dus op, maar zorg er wel voor dat je foto’s een realistische reflectie zijn van de ruimte. Zodat je gasten bij aankomst de ruimte zo zullen vinden als jij ze hebt laten zien.

photography tips for Airbnb listing

Benadruk unieke kenmerken
Heb je een mooie patio in de achtertuin? Een barbecue? Een geweldige keuken? Is er speelgoed in een speciale kinderkamer? Heb je een adembenemend uitzicht? Een droger? Een open haard? Laat het je gasten weten met foto’s. Al deze dingen zorgen er namelijk voor dat jouw ruimte anders is dan de ruimtes die dit niet hebben—zowel huizen als hotels—dus laat dat zien met foto’s.

Mensen houden van kleine details—de dingen die je huis persoonlijk en levendig maken. Als je een gitaar hebt die gesigneerd is door Tom Petty, porseleinen servies uit de Amerikaanse Burgeroorlog of kippen in de achtertuin, laat het dan zien in je advertentie. En wees niet verlegen—mensen houden van interessante plekken.

Berlin_745144

Neem foto’s buiten
De buitenkant is net zo belangrijk als de binnenkant. Je kunt je gasten helpen om de juiste verwachtingen te hebben als ze aankomen, door je huis ook van de buitenkant te fotograferen. De beste tijd om buiten te fotograferen is het eerste uur na zonsopgang of voor zonsondergang, ook wel bekend als het ‘Gouden Uur’. Op dit moment van de dag is het licht zacht (het meest diffuus) waardoor er een breed scala aan kleuren ontstaat.

En vergeet je buurt niet! Mensen zijn niet alleen enthousiast over hun bestemming maar ook over de plek waar ze verblijven, dus neem foto’s van je omgeving. Zo kunnen ze opscheppen over wat er allemaal op loopafstand is en als je in de buurt van een geweldig restaurant of park woont—laat dat dan op een paar foto’s zien.

Airbnb photography tips for listing

Bonus tip
Over het algemeen geldt: hoe meer hoe beter. Hoe meer foto’s je hebt, hoe meer mensen er  enthousiast doorheen kunnen bladeren. Foto’s bieden je gasten de beste referentie als ze hun beslissing moeten maken en geeft ze de mogelijkheid om langer naar je advertentie te kijken. Probeer om hetzelfde ding niet honderd keer in beeld te hebben, maar zorg voor variatie. Maak algemene én gedetailleerde foto’s zodat je potentiële gasten een goede indruk hebben van je ruimte.

 

Lees meer berichten in het Nederlands