中文EnglishDeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сскийNederlands

Volgens de Nederlandse verhuurders Frans en Minck heeft elke reis zijn eigen verhaal. En soms leveren de verhalen met de zwaarste hoofdstukken de mooiste momenten op.

Elk jaar zet de Airbnb Community een bijzondere verhuurder in het zonnetje, door de winnaar van de Host Award te kiezen tijdens de Airbnb Open. Frans won de Memorable Arrival Award in 2015 nadat hij een onuitwisbare indruk had achtergelaten bij zijn gast Raquel. Toen zij vanuit Brazilië aankwam in Nederland zat alles tegen: ze had erg veel last van haar rug, was haar geld kwijtgeraakt en ze kon de juiste bus naar het huis van Frans niet vinden. Maar toen ging plotseling haar telefoon en ze wist dat ze een vriend in de buurt had. Frans was onderweg om haar op te halen.

In eerste instantie leek zijn hulp vooral erg praktisch, maar het was het gesprek dat ze onderweg naar huis hadden wat dit simpele ritje tot een heel bijzonder welkom maakte. Raquel herinnert het zich nog goed: “Hij haalde me op van het vliegveld met een brede glimlach op zijn gezicht en vertelde over de schoonheid van het leven en dat ik me geen zorgen hoefde te maken over de kleine dingen.” Frans vertelde me dat hij zijn vrouw was verloren in een auto-ongeluk, waardoor hij geconfronteerd werd met de enorme uitdaging om een nieuw leven op te bouwen voor zichzelf en zijn 11-jarige zoon, Minck.

Door gasten te verwelkomen via Airbnb, was het voor Frans mogelijk om zijn baan op te zeggen en meer tijd door te brengen met Minck. Samen hebben ze hun huis zo ingericht dat het een plek is geworden waar gasten worden behandeld als familie. En waar nieuwe vrienden de lege plek in zijn familie kunnen vullen, aldus Frans. Frans houdt ervan om zijn gasten zich welkom te laten voelen, zelfs als ze nog niet gearriveerd zijn. Het is dus niet ongebruikelijk dat hij zijn gasten al op het vliegveld ontmoet.

Hans' house

Ik weet dat het mij helpt om naar de zonnige kant van het leven te kijken,” zegt Frans. En deze houding is ook zichtbaar in hun huis. Van de familiefoto’s in de hal, tot de muur van de badkamer waar gasten iets op mogen tekenen; Frans en Minck zorgen ervoor dat hun charmante huis een plek is geworden waar gasten zich thuis voelen.

hans awards

Voor Raquel was deze gastvrijheid meer dan een mooie herinnering: “Frans heeft me geïnspireerd, door me te laten zien hoe mooi het leven kan zijn, zelfs met de zware en verdrietige dingen die er gebeuren. Ik kan echt zeggen dat mijn leven veranderd is sinds ik hem heb ontmoet.”

Frans’ advies voor zowel verhuren als het leven, is dan ook: “Wees open, wees flexibel en blijf open.