English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português Nederlands

Op het moment dat je jouw ervaring ontwerpt, moet je manieren bedenken om je passie onder de aandacht te brengen, en moet je activiteiten aanbieden waar je gasten plezier aan zullen beleven. Dit zijn een paar cruciale dingen die je daarbij moet onthouden:

Volg je passie. Begin met wat je leuk vindt en laat dat je leidraad zijn tijdens het delen van je passie en kennis met je gasten. Wanneer je jouw ervaring creëert, kun je deze net zo uniek maken als jij zelf bent. Ontdek wat je passie is en communiceer dit met je gasten. Laat de unieke elementen van jouw interesses en expertise doorschijnen in je bio.

Geef unieke toegang. Kijk of je ervaring toegang kan bieden tot een kijkje achter de schermen van mensen, plaatsen of activiteiten die gasten normaal gesproken niet zouden kunnen vinden. Gasten willen graag dat ze iets ervaren dat ze niet in een reisgids hadden kunnen vinden.

Maak het opvallend. Een belangrijk doel is om aandacht te trekken. Plaats jezelf in de schoenen van je gasten – als je een nieuwe stad zou bezoeken en op zoek zou gaan naar manieren om je tijd door te brengen, welke activiteiten zouden dan je aandacht trekken? En voor welke van deze activiteiten zou jij willen betalen?

Maak een plan voor deelname. Zorg ervoor dat je ervaring elementen of momenten heeft waarop gasten zelf actief kunnen deelnemen. Ervaringen met activiteiten waar mensen zelf mee kunnen doen zijn over het algemeen meer succesvol dan die waar gasten passief toekijken en iets leren.

Vier je locatie. Als het mogelijk is, probeer dan om iets speciaals te vermelden over je locatie in je ervaring. De meeste mensen hebben een mentale bucketlist met dingen die ze willen doen en unieke lokale souvenirs die ze graag zouden willen meenemen tijdens hun bezoek aan een bepaalde stad. Hoe meer jij kan zorgen dat die dingen van hun lijstje afgaan, hoe groter de kans is dat zij zich aangetrokken voelen tot jouw ervaring. Als je gasten plaatselijke bewoners zijn, laat ze dan kennismaken met activiteiten en locaties die ze misschien niet kennen.

Zorg dat je beschikbaar bent. Als je geen aankomende datums opgeeft, zien gasten je ervaring niet in de zoekresultaten. En als je ervaring zelden wordt georganiseerd, is het minder waarschijnlijk dat je de aandacht van potentiële gasten krijgt. Om constant reserveringen aan te trekken, kun je overwegen om je ervaring wekelijks of zelfs meerdere keren per week aan te bieden (indien mogelijk natuurlijk).

Begin met een brainstormsessie. Als je merkt dat je vastzit, probeer dan onderstaande zinnen af te maken om je te helpen een passie of expertise te identificeren die je zou kunnen veranderen in een ervaring:

Mijn vrienden zouden zeggen dat ik een expert ben in…

De meeste mensen weten dit niet van mij, maar ik geniet echt van…

Een prachtig en zeldzaam aspect van mijn stad dat ik op een unieke manier met bezoekers zou kunnen delen, is…

Neem contact met ons op. Zodra je jouw idee gevonden hebt, ben je klaar om je ervaring te maken en in te dienen.