Μας ρωτήσατε: Μπορεί η Airbnb να κάνει πιο εύκολη την επικοινωνία με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών;

Έχετε θέσει αυτό το σημαντικό ερώτημα σε κάθε Global Host Q&A και σας ακούσαμε με μεγάλη προσοχή. Η εύκολη πρόσβαση στην εξυπηρέτηση πελατών τη στιγμή που τη χρειάζεστε, με γρήγορες και άμεσες λύσεις, είναι σημαντική. Δεν είναι εύκολη σε όλες τις περιπτώσεις αλλά έχουμε κάνει τεράστιες βελτιώσεις και δεσμευόμαστε για ακόμα περισσότερες. Οπότε, τι βελτιώσεις έχουν γίνει;

Εύκολη επικοινωνία, ειδικά κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας

Δημιουργήσαμε έναν νέο τρόπο για να επικοινωνούν οι οικοδεσπότες και οι επισκέπτες με την εξυπηρέτηση πελατών της Airbnb. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, ξεκινώντας 48 ώρες πριν την άφιξη και λήγοντας 48 ώρες μετά την αναχώρηση.  

Για να επικοινωνήσετε γρήγορα με την εξυπηρέτηση πελατών χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Στον υπολογιστή σας:

 • Συνδεθείτε στη διεύθυνση www.airbnb.com και επιλέξτε “Βοήθεια” στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης
 • Επιλέξτε “Επισκεφτείτε το Κέντρο Βοήθειας”
 • Επιλέξτε “Επικοινωνήστε μαζί μας” στο κάτω μέρος της οθόνης

Στο κινητό σας:

 • Μέσω της εφαρμογής της Airbnb

  • Επιλέξτε στην καρτέλα “Προφίλ” στο κάτω δεξιά μέρος της εφαρμογής
  • Επιλέξτε “Λάβετε βοήθεια”
  • Επιλέξτε “Επικοινωνήστε μαζί μας” στο κάτω μέρος της οθόνης
 • Μέσω της εφαρμογής της Airbnb

  • Επιλέξτε “Ταξίδια” στο κάτω μέρος της οθόνης της εφαρμογής
  • Επιλέξτε το συγκεκριμένο ταξίδι που σας ενδιαφέρει
  • Επιλέξτε “Βοήθεια” στο κάτω μέρος της οθόνης
  • Επιλέξτε “Επικοινωνήστε μαζί μας” στο κάτω μέρος της οθόνης

Όταν επιλέξετε “Επικοινωνήστε μαζί μας”, θα μπορείτε να διαλέξετε την επηρεαζόμενη κράτηση (εάν υπάρχει) και το είδος του προβλήματος που αντιμετωπίζετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο προτιμάτε να λάβετε υποστήριξη από την Airbnb, συμπεριλαμβανομένης της αυτοεξυπηρέτησης, των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και/ή του τηλεφώνου.

Μέχρι τώρα έχουμε διαπιστώσει ότι πάνω από το 90% των επισκεπτών είναι σε θέση να βρουν εύκολα και να επικοινωνήσουν με την εξυπηρέτηση πελατών χρησιμοποιώντας αυτή τη νέα λειτουργία. Επί του παρόντος, είναι διαθέσιμη μόνο κατά τη διάρκεια ενεργών ταξιδιών, ξεκινώντας 48 ώρες πριν από την άφιξη και λήγοντας 48 ώρες μετά την αναχώρηση. Αλλά, μείνετε συντονισμένοι, καθώς αυτή η λειτουργία θα γίνει ευρύτερα διαθέσιμη το 2018.

Πιο γρήγορη βοήθεια είστε συνδεδεμένοι στο προφίλ σας

Αν ακολουθήσατε τα παραπάνω βήματα για να μας επικοινωνήσετε μαζί μας, θα περαστούν αυτόματα οι πληροφορίες σχετικά με την κράτησή σας και οι λόγοι για την κλήση στον Ειδικό που θα σας εξυπηρετήσει. Μ’ αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να εξηγείτε την κατάστασή σας πολλές φορές και το πρόβλημά σας μπορεί να επιλυθεί πιο γρήγορα. Επιπλέον, θα μπορείτε να επαληθεύσετε εύκολα ποιος/α είστε πριν μιλήσετε με κάποιον Ειδικό, ώστε να μπορείτε να παρακάμψετε χρονοβόρες ερωτήσεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια της κλήσης. Είδαμε ότι αυτό εξοικονομεί 1-2 λεπτά ανά κλήση.

Αν έχετε λιγότερο επείγοντα προβλήματα, μπορείτε να μας στείλετε email ή να βρείτε απαντήσεις στο Κέντρο βοήθειας. Οι Superhosts έχουν πρόσβαση σε αποκλειστική γραμμή προτεραιότητας στην εξυπηρέτηση πελατών.

Τι σχεδιάζουμε για το μέλλον

Παρόλο που δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μεγάλες ανακοινώσεις, μπορούμε να πούμε ότι επενδύουμε σε εργαλεία αυτοεξυπηρέτησης και άμεσης συνομιλίας για να μπορείτε εσείς και οι ταξιδιώτες σας να επιλύσετε εύκολα και γρήγορα τα προβλήματα που τυχόν προκύπτουν. Στόχος μας είναι να έχετε τη βοήθεια που θέλετε άμεσα.

Όπως πάντα, εκτιμούμε τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας και ανυπομονούμε για το επόμενο Host Q&A!

Η ομάδα της Airbnb