Pitali ste: Može li Airbnb pojednostaviti postupak stupanja u kontakt sa Službom za korisnike?

Ovo ste važno pitanje postavili na svakom događaju Global Host Q&A i čuli smo vas jasno i glasno. Jednostavan pristup podršci kad vam je potrebna kako biste učinkovito razriješili nastalu situaciju od velike je važnosti. A mi smo taj pristup često zakomplicirali. No uveli smo velike promjene u taj postupak i radimo na tome da ga još pojednostavimo. Što smo točno poboljšali?

Jednostavan pristup, posebice kad ugošćujete

Osmislili smo nove načine na koje gosti i domaćini mogu stupiti u kontakt s Airbnbovom Službom za korisnike. Ova je značajka na raspolaganju tijekom aktivnih putovanja, počinje 48 sati od dolaska i završava 48 sati nakon odlaska iz smještaja.

Želite li u tom razdoblju brzo stupiti u kontakt sa Službom za korisnike pomoću ove značajke, slijedite sljedeće korake:

Na računalu:

 • Prijavite se na stranicu www.airbnb.com i kliknite na „Pomoć” u gornjem desnom kutu ekrana.
 • Kliknite na gumb „Posjeti Centar za pomoć”.
 • Kliknite na gumb „Obratite nam se” u dnu ekrana. 

Na mobitelu:

 • Putem aplikacije Airbnb

  • Dodirnite karticu „Profil” u donjem desnom kutu aplikacije.
  • Dodirnite „Zatraži pomoć”.
  • Dodirnite gumb „Obratite nam se ” u dnu ekrana. 
 • Putem aplikacije Airbnb

  • Dodirnite karticu „Putovanja” u dnu ekrana.
  • Odaberite putovanje za koje vam treba pomoć.
  • Dodirnite „Pomoć” u dnu ekrana.
  • Dodirnite gumb „Obratite nam se” u dnu ekrana. 

Kad kliknete na „Obratite nam se” moći ćete odabrati rezervaciju za koju vam je potrebna pomoć (ako se upit odnosi na rezervaciju) i s kojom ste se vrstom problema susreli. Nakon toga moći ćete odabrati na koji način želite da vam Airbnb pruži podršku, uključujući i upute, poruke putem interneta i/ili telefonom.

Do sada nam je 90 % domaćina reklo da su lako stupili u kontakt sa Službom za korisnike pomoću ove nove značajke koja je trenutačno dostupna samo tijekom aktivnih putovanja i to najranije 48 sati nakon dolaska te najkasnije 48 sati nakon odlaska. No u 2018. je planiramo dodatno proširiti kako bi bila još dostupnija.

 

Brže do pomoći jednom kad stupite u kontakt

Ako ste nas nazvali slijedeći navedene korake, automatski ćemo relevantne podatke o vašoj rezervaciji i razlogu zvanja proslijediti našem agentu specijaliziranom za pomoć članovima zajednice. Na taj način svoj problem nećete morati opetovano objašnjavati što će, u konačnici, dovesti do njegovog bržeg rješavanja. Jednako tako, omogućit ćemo vam da lakše potvrdite svoj identitet prije razgovora s agentom tako da izbjegnemo sigurnosna pitanja tijekom razgovora koja oduzimaju dragocjeno vrijeme. Otkrili smo da vam na ovaj način možemo uštedjeti 1-2 minute.

Imate li problema koji ne zahtijevaju hitno rješavanje, uvijek nam možete poslati e-mail ili odgovore na pitanja potražiti u Centru za pomoć. Superhostovima je u svakom trenutku na raspolaganju naša posebna linija za Prioritetnu podršku.

Što pripremamo za budućnost?

Iako još nismo u mogućnosti raditi velike najave, možemo se pohvaliti da razvijamo automatske alate za pomoć i instant-razgovor kako bismo vama i vašim gostima omogućili da lako i jednostavno savladate probleme s kojima se susretnete. Cilj nam je dovesti vam pomoć u trenutku kad vam je potrebna na dohvat vrhova prstiju.

Kao i dosad, vaša su nam pitanja i komentari važni te se veselimo sljedećem Host Q&A-u!

Airbnb tim