Jij vroeg: Kan Airbnb het makkelijker maken om contact op te nemen met de klantenservice?

Jij hebt deze belangrijke vraag bij elke wereldwijde Q&A voor verhuurders gesteld en wij hebben je vraag luid en duidelijk gehoord. Eenvoudige toegang tot ondersteuning wanneer dat nodig is, met snelle en duidelijke oplossingen, is belangrijk. En wij hebben het je niet altijd gemakkelijk gemaakt. Maar we hebben grote verbeteringen aangebracht en zijn vastbesloten om meer te doen. Wat is er verbeterd?

Eenvoudige toegang, vooral als je verhuurder bent

We hebben een nieuwe manier gecreëerd voor verhuurders en gasten om contact op te nemen met de Airbnb klantenservice. De functie is beschikbaar 48 uur vóór het inchecken en eindigt 48 uur na het uitchecken van een reis.

Volg deze stappen om snel contact op te nemen met de Klantenservice:

Op je desktop computer:

 • Log in op www.airbnb.com, klik op ‘Help’ in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Klik op de knop ‘Naar het Helpcentrum gaan’
 • Klik op de knop ‘Contact opnemen’ onderaan het scherm

Op je mobiele telefoon:

 • Via de Airbnb-app

  • Tik op het tabblad ‘Profiel’ rechtsonder in de app
  • Tik op ‘Hulp krijgen’
  • Tik op de knop ‘Contact opnemen’ onderaan het scherm
 • Via de Airbnb-app

  • Tik op het tabblad ‘Reizen’ onderaan het scherm van de app
  • Tik op de specifieke reis waarin je bent geïnteresseerd
  • Tik op ‘Help’ onderaan het scherm
  • Tik op de knop ‘Contact opnemen’ onderaan het scherm

Als je op ‘Contact opnemen’ klikt, kun je de betreffende reservering selecteren (indien van toepassing) en het type probleem aanvinken dat je ondervindt. Hierna kun je selecteren op welke manier jij ondersteuning van Airbnb wilt ontvangen (waaronder zelfbediening, online berichten en/of per telefoon).

Tot nu toe hebben meer dan 90% van de verhuurders aangegeven dat het eenvoudig is om de klantenservice te vinden en contacteren met behulp van deze nieuwe functie. Momenteel is het alleen beschikbaar voor actieve reizen, in de periode van 48 uur vóór het inchecken en 48 uur na het uitchecken. Maar blijf dit in de gaten houden – want we verwachten deze functie in 2018 op grotere schaal beschikbaar te maken.

Snellere hulp zodra je verbonden bent

Als je alle bovenstaande stappen hebt gevolgd om ons te bellen, sturen we automatisch alle relevante informatie door aan een Community Support Specialist over jouw reservering en de redenen voor het bellen. Op deze manier hoef jij je situatie niet meerdere keren uit te leggen en kan jouw probleem sneller worden opgelost. We zullen je ook toestaan ​​om eenvoudig te bevestigen wie je bent voordat je met een Community Support Specialist spreekt, zodat je tijdens het gesprek de tijdrovende beveiligingsvragen kunt overslaan. We hebben namelijk ontdekt dat dit wel een tot twee minuten per oproep kan besparen.

Als je een minder urgent probleem hebt, kun je ons altijd mailen of antwoorden vinden in ons Helpcentrum. Superhosts hebben altijd toegang tot onze speciale Eersteklas Klantenservice.

Wat kunnen we in de toekomst verwachten?

Hoewel we nog niet helemaal klaar zijn om op de zaken vooruit te lopen, kunnen we wel zeggen dat we investeren in zelfbedieningstools en chatfuncties om zowel jou als jouw gasten in staat te stellen om problemen zo snel en gemakkelijk mogelijk op te lossen. Ons doel is om ervoor te zorgen dat jij de hulp die je nodig hebt altijd binnen handbereik kan hebben.

Zoals altijd stellen we jouw vragen en feedback op prijs en kijken we uit naar de volgende wereldwijde Q&A voor verhuurders!

Het Airbnb Team