English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский   Nederlands

De meest succesvolle hosts bieden hun gasten iets heel speciaals — een gevoel van menselijke verbinding. Zij behandelen hun gasten als vrienden, niet alleen als klanten of cliënten. Uiteindelijk gaat het over drie belangrijke factoren: empathie, vreugde en respect.

Empathie

Succesvolle hosts anticiperen op de behoeften van hun gasten waardoor iedereen zich op z’n gemak voelt, doordat ze gesprekken voeren met hun gasten en deelname aanmoedigen. Ze beschouwen hun gasten als nieuwe vrienden in plaats van klanten.

Lorenzo en Luca, de hosts van Cooking in Chianti Hills in Florence verzorgen hun ervaring op het platteland ergens buiten Florence. Ze ontmoeten hun gasten op het treinstation van Florence en rijden dan samen verder. Ze hadden de gasten natuurlijk gewoon instructies kunnen geven over welke trein ze moeten nemen, maar nadat ze zichzelf in de schoenen van hun gasten hadden voorgesteld, besloten ze dat ze het op prijs zouden stellen om hen persoonlijk te verwelkomen en hen te helpen om naar hun huis te navigeren.

Vreugde

Op het moment dat je gasten weglopen van jouw ervaring, wil je dat ze het gevoel hebben dat de ervaring hun verwachtingen heeft overtroffen. Kleine, simpele gebaren kunnen het verschil maken en gasten het gevoel geven dat jij er alles aan hebt gedaan om te zorgen voor een fantastische dag. Stel jezelf voor dat je een gast bent en bedenk welke details een glimlach op jouw gezicht zouden brengen.

Happy passengers on an Airbnb sailboat experience in San Francisco Bay

Als wij de tafel dekken dan leggen we bij onze gasten geen eetstokjes neer. Bij het begin van het diner, als de gasten een beetje in de war zijn, dan geeft mijn jonge dochter de eetstokjes aan ze. De reden waarom we dat doen, is omdat het hele speciale eetstokjes zijn. We hebben ze met de hand gemaakt en ik heb hun naam er in gestreken, een met het alfabet en een met Koreaanse letters. Gasten zijn dan verrast en blij met die verrassing. Ze houden ze en gebruiken ze als ze weer thuis zijn.

— Hogan, host van Korean Home Food Cooking at Home in Seoul

Respect

Geweldige hosts geven hun gasten het gevoel dat ze deel uitmaken van de groep. Ze begrijpen dat hun gasten wellicht ergens anders vandaan komen, verschillende talen spreken en een ander cultureel besef hebben. Ze behandelen alle gasten met respect.

Dit is meer dat een reis, meer dan een uitje, het is een fundamenteel kader over hoe wij verwachten dat gasten en hosts met elkaar omgaan op het platform. Het is de gouden regel: behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wilt worden.

Ik verklaar dat ik iedereen in de Airbnb-gemeenschap gelijk, zonder oordeel en met respect zal behandelen — ongeacht hun ras, religie, nationale afkomst, etniciteit, handicap, geslacht, genderidentiteit, seksuele geaardheid of leeftijd.

Lees hier meer over Airbnb’s Community Commitment.