English — Español — 中文 —  Deutsch — Français — Italiano — 日本語 — 한국어 — русский — PortuguêsNederlands

Je hebt je ervaring geperfectioneerd.  Je hebt de timing onder controle, je bouwt positieve relaties op met je gasten, en ze vertrekken met een glimlach op hun gezicht. Wat kan je nu nog doen om meer deelnemers aan te trekken?

Dit zijn tips van het marketingteam van Airbnb waarmee je jouw ervaring laat schitteren, zowel op Airbnb als in de echte wereld.

Zorg dat alle details van je ervaring kloppen

Je hebt geen controle over het weer. Of over dat een potentiële gast meer van geschiedenis houdt dan van wandelen, of liever thuis blijft dan op verkenning gaat. Wat je wel kunt doen, is een deel van de belangrijkste informatie aanpassen die gasten lezen als ze overwegen om te boeken:

Hoe je in de zoekresultaten wordt weergegeven

Iemand ziet jouw ervaring waarschijnlijk voor het eerst in de zoekresultaten. Daar staat je ervaring tussen allerlei andere opties, die bovendien beschikbaar zijn op dezelfde datum en op een vergelijkbare locatie. Dus hoe zorg je ervoor dat jouw ervaring opvalt? Zorg ervoor dat je titel, foto’s, en prijzen zo aantrekkelijk mogelijk zijn. Je kunt bijvoorbeeld de titel ‘Snorkelen in Cuba’ veranderen in de meer actieve en beschrijvende titel ‘Snorkelen naar een scheepswrak in Cuba’. Hier vind je een paar richtlijnen voor het fotograferen van je ervaring.

Doorzoek bij wijze van test de ervaringen in jouw omgeving. Wat kan je leren van de meest succesvolle ervaringen? Hoe zien andere ervaringen in jouw categorie eruit? En kun je iets doen dat heel afwijkend is? Details kunnen het verschil betekenen tussen iemand die klikt om meer te weten te komen over jouw ervaring, of iemand die verder scrolt.

Jouw ervaringspagina

Als wat jij aanbiedt er interessant uitziet in de zoekresultaten, dan bezoeken mensen jouw ervaringspagina om meer te weten te komen. Dus probeer mensen te overtuigen dat er voor hen meer te leren valt, en zorg ervoor dat volledig duidelijk is wat je aanbiedt. Zelfs in een klein onderdeel zoals Waar ik voor zorg, kan het toevoegen van details die de bezoeker helpen om zich de ervaring voor te stellen, leiden tot meer boekingen. Kies bijvoorbeeld voor ‘Een lokaal gekweekte ceremoniële thee’ in plaats van ‘Een drankje’.

Verander gasten in ambassadeurs

Elke persoon die je ervaring boekt is een potentiële ambassadeur. Mensen kunnen vrienden en familie vertellen over de leuke tijd die ze hebben gehad, en ze kunnen recensies schrijven die toekomstige gasten helpen te beslissen om je ervaring te boeken. Hier zijn enkele eenvoudige manieren waarop gasten jouw ervaring kunnen promoten:

Vraag om recensies

Recensies zijn een onderdeel van je zoekresultaten en ervaringspagina. Daar heb je geen controle over, maar je kunt wel invloed uitoefenen. Vraag je gasten na een geweldige ervaring om een recensie achter te laten. Dat kan je ze persoonlijk vragen, maar ook in een bericht na afloop van de ervaring. Je kunt misschien uitleggen waarom het belangrijk voor je is en hoe het toekomstige gasten helpt te beslissen of ze mee willen doen aan jouw ervaring. Het maken van een persoonlijke connectie geeft gasten een extra reden om die laatste stap te zetten, maar wees voorzichtig dat je niet te opdringerig bent.

Maak tijd voor fotomomenten

Denk na over welke momenten van jouw ervaring het meest geschikt zijn voor Instagram. Zorg er vervolgens voor dat je jouw gasten op die momenten de tijd gunt om een foto te maken. Foto’s van de ervaring zijn prachtige herinneringen. Door gasten gemaakte content is daarnaast een geweldige aanvulling op recensies. Je kunt ook aan het einde van de ervaring een groepsfoto maken en deze na afloop naar gasten sturen.

Moedig ze aan om te delen

Moedig je gasten aan om de foto’s die ze van de ervaring hebben genomen te delen. Vraag ook of ze jou willen taggen.

Maak gebruik van sociale media

Mensen gebruiken Instagram als inspiratie voor hun volgende reis. Zorg daarom dat je goed vindbaar bent.

Zoek naar relevante hashtags op Instagram

Als je op Instagram bijvoorbeeld zoekt op ‘Barcelona’, zie je een lijst met hashtags die gerelateerd zijn aan de stad, zoals #visitbarcelona, #barcelonafood en #barcelonatravel. Je kunt een aantal van die hashtags uitkiezen om voor je eigen Instagram-posts te gebruiken. Probeer een combinatie van specifieke en algemene reis-hashtags, en geotag populaire bezienswaardigheden en locaties om de betrokkenheid bij je post te vergroten. Daardoor bezoeken ook meer reizigers je profiel en ervaring.

Vergeet Instagram Stories niet

Je kan Stories ook doorzoeken op hashtags, dus denk eraan om ze daar te gebruiken, zodat je op nog meer plekken zichtbaar bent.

Zelfs zonder marketingbudget of veel tijd, kun je jouw ervaring zo aantrekkelijk mogelijk maken op Airbnb, zorgen dat je actief bent op plekken die mensen ter inspiratie gebruiken, en je gasten aanmoedigen om je te steunen. Je kan jezelf op meer manieren promoten dan je denkt!