English — Español — 中文 —  Deutsch —  Français —  Italiano — 日本語 —  한국어 —  русский —  NederlandsPortuguês

Dit jaar lanceerde Airbnb een reeks wereldwijde evenementen in 30 steden om hosts van Airbnb Ervaringen samen te brengen. Het Airbnb-team organiseert dit jaar twee evenementen in al deze steden: een congres van een hele dag om hosts te helpen zich voor te bereiden op het komende hoogseizoen en een bijeenkomst om samen te vieren dat het hoogseizoen voorbij is. Tijdens deze evenementen kunnen hosts en teamleden van Airbnb tips delen over hoe je een succesvolle ervaring kunt organiseren, inspiratie van elkaar opdoen, nieuwe tools en functies bespreken en met elkaar in contact komen. 

Benieuwd welke evenementen bij jou in de buurt plaatsvinden? Met de Get Local-hub kun je ontdekken wat er gaat gebeuren en waar. Check ook je e-mail en communitygroepen voor uitnodigingen en meer informatie. (Opmerking: zorg dat je e-mailinstellingen zijn bijgewerkt en dat je je hebt aangemeld voor e-mails van Airbnb.) 

Er hebben tot nu toe 2500 mensen deelgenomen aan 120 evenementen. Dit zijn enkele van de hoogtepunten:

Tijdens Airbnb Experiences Summits, eendaagse congressen voor hosts van ervaringen, worden de beste tips gedeeld om meer reserveringen en vijfsterrenbeoordelingen te krijgen en om je bedrijf te laten groeien. Ook krijgen hosts informatie over nieuwe functies (en kunnen ze die zelfs testen) en leren ze hoe ze feedback kunnen geven aan het Airbnb-team.

Tot nu toe hebben meer dan 50 teamleden van Airbnb Ervaringen dit jaar een bijeenkomst bijgewoond. Ze hebben nieuwe tools voor hosts laten zien, workshops georganiseerd en deelnemers één-op-één advies gegeven in de Vraag het Airbnb-stand. 

booth at a summit

Op de meeste bijeenkomsten waren er samenwerkingsstations, interactieve borden waarmee hosts hulp, tips of advies konden bieden of vragen en zelfs andere hosts konden uitnodigen voor hun ervaringen. Hosts van ervaringen hebben er nieuwe mede-hosts, locaties en fotografen gevonden om hun bedrijf te laten groeien. Via de communitygroepen van hun stad bleven ze daarna actief, door om dingen te vragen of hun diensten aan te bieden.

“Het was een geweldige kans om eindelijk meer te leren over het platform dat ik al jaren gebruik en om anderen te ontmoeten die dezelfde passie hebben als ik.”

 – Deelnemer aan de Experiences Summit in Tokio 

In Londen werd een Experiences Swap-stand getest met hulp van communityleider Minji. Minji runt een zelfde soort programma via haar lokale communitygroep en moedigt hosts aan om deel te nemen aan elkaars ervaringen. Dit is een vindingrijk programma waardoor meer dan 100 verhuurders met elkaar in contact zijn gekomen, geïnspireerd zijn geraakt door andere hosts en iets nieuws hebben geleerd of een nieuwe kant van hun stad hebben gezien. 

Tijdens deze bijeenkomsten werden workshops, presentaties en hostpanels gehouden om de deelnemers nieuwe ideeën en perspectieven te bieden. Een van de populairste was een presentatie van Anthony, host van The Startup Experience in Londen, die zijn ideeën over het runnen van een start-up deelde. Het hoofd van het onderzoeksteam van Airbnb, Hannah, leidde nog een goed gewaardeerde workshop over hoe hosts zelf onderzoek kunnen doen naar hun gasten. De deelnemers waren ook dol op een workshop van Jonny, Airbnb-teamlid, host van ervaringen en host van Let’s Talk Experiences, die verschillende manieren deelde waarop hosts hun Airbnb Ervaringen kunnen opschalen. 

“Ik vond het geweldig dat we de kans hadden om elkaars ervaringspagina te bekijken. Ik heb meteen dingen gewijzigd op basis van de feedback en de dag erna had ik al twee reserveringen.”

 – Deelnemer aan de Experiences Summit in San Francisco 

De bijeenkomsten werden afgesloten met een gezellige borrel, en hosts konden in het fotohokje foto’s maken met hun nieuwe vrienden. 

Naarmate er meer evenementen worden gepland, verzamelt het Airbnb Community Team feedback van deelnemers om erachter te komen hoe ze deze evenementen nog waardevoller kunnen maken voor hosts. Ze hebben ook reserveringen van aanwezigen bestudeerd en wat blijkt? Hosts die bijeenkomsten bijwonen, hebben tot nu toe meer reserveringen gekregen dan vergelijkbare hosts die niet aanwezig waren. Hosts die aanwezig waren, meldden ook dat ze zich geïnspireerd en meer verbonden voelden met hun hostcommunity. 


Maar bijeenkomsten zijn niet de enige manier waarop hosts elkaar ontmoeten. Hosts van Airbnb Ervaringen drinken ook gezellig koffie samen, ontmoeten elkaar tijdens meetups in hun gemeenschap of vieren samen dat ze weer een druk seizoen achter de rug hebben. Ga eens kijken bij je lokale communitygroep of de Get Local-hub om contacten te leggen in de buurt of je eigen evenement te organiseren.