English — Español — 中文 — Deutsch — Français — Italiano — 日本語 — 한국어 — русский — Português — Nederlands

Lees verder om meer te weten te komen over wat er gebeurt als jouw ervaring lage beoordelingen krijgt. Deze maatregelen gaan vanaf 13 oktober in.

Wij geloven dat een gezonde, groeiende marktplaats van Airbnb Ervaringen altijd ervaringen van hoge kwaliteit moet bieden.

Daarom eisen we dat elke ervaring voldoet aan de hoge kwaliteitsstandaard van Airbnb – voordat ze op het platform worden gepubliceerd. Als je een nieuwe ervaring indient, zorgt ons team ervoor dat de ervaring expertise, toegankelijkheid en gastvrijheid uitstraalt. Zodra je ervaring online staat, zijn recensies een goede manier om te weten te komen of je aan de verwachtingen van gasten voldoet. Ze laten je zien waarin je uitblinkt, en waar er nog ruimte is voor verbetering.

Omdat we samen bouwen aan deze vertrouwde marktplaats, willen we daarom duidelijk onze criteria op het gebied van kwaliteit met je delen. Deze criteria gelden voor ervaringen die een of meer lage (1, 2 of 3-sterren) beoordelingen hebben ontvangen en dus niet voldoen aan de verwachtingen van gasten. We hopen dat je gebruik maakt van de kennis en ondersteuning die je nodig hebt om te verbeteren. Jouw succes is tenslotte ook dat van ons.

Dit moet je allemaal weten over het proces:

  • Vanaf 13 oktober 2018 geldt:
   • Als een ervaring een lage beoordeling krijgt, bestaat de kans dat de host een e-mail krijgt met meer informatie over deze recensie en tips van andere succesvolle hosts.
   • Langlopende ervaringen (met meer dan 20 recensies) met een of meer lage beoordelingen en een gemiddelde beoordeling onder de 4,7 worden mogelijk van het platform verwijderd.
   • Nieuwe ervaringen (met minder dan 20 recensies) krijgen tijd om zich te vestigen, en lopen alleen risico om verwijderd te worden als zij drie lage beoordelingen hebben ontvangen.
   • Hosts worden op de hoogte gesteld als de gemiddelde score van hun ervaring onder het gemiddelde van Airbnb is terechtgekomen. We weten dat het belangrijk is dat hosts hun huidige beoordeling begrijpen en duidelijkheid hebben over vervolgstappen.

Lees verder voor een gedetailleerd overzicht over hoe lage beoordelingen van invloed kunnen zijn op de geschiktheid van een ervaring voor Airbnb.

Inzicht in de kwaliteitsstandaard en criteria rondom geschiktheid

Wat gebeurt er als ik een lage beoordeling krijg?

Ons team categoriseert de lage beoordelingen om ze beter te begrijpen, en kan contact met je opnemen om meer context over een beoordeling met je te delen en je bepaalde handvatten aan te bieden.

Feedback van gasten kan je als host helpen om verder te groeien. Verplaats jezelf in de schoenen van je gast en vraag je af waarom ze een lage beoordeling hebben achtergelaten. Ook als je het niet eens bent met hun mening, kun je de feedback gebruiken om creatieve verbeteringen aan te brengen die voor toekomstig succes zorgen.

Kan een lage beoordeling worden verwijderd?

Als een recensie is achtergelaten door een gast die de ervaring niet heeft bijgewoond, of als je vindt dat een recensie in strijd is met de Airbnb Content Richtlijnen, kun je contact opnemen met onze Klantenservice voor Ervaringen. Je kunt daar een aanvraag doen om een recensie na een beoordeling te laten verwijderen.  

Hoe weet ik of mijn ervaring risico loopt om verwijderd te worden, en wat kan ik doen om te verbeteren?

We begrijpen dat het opbouwen van een bedrijf een lange weg is, en dat de dingen niet altijd meteen vlekkeloos verlopen. Daarom variëren de criteria voor verwijdering op basis van of een ervaring nieuw is, of al langer loopt. Bij het opstellen van deze criteria analyseerde ons team beoordelingen om ervoor te zorgen dat hosts (in welke fase dan ook) de mogelijkheid hebben om te groeien en te slagen. Meer informatie over de huidige fases en standaard vind je in het Helpcentrum.

Als de beoordeling van je ervaring niet voldoet aan onze standaard en criteria voor kwaliteit en geschiktheid, dan stellen we je hiervan per e-mail op de hoogte. We nodigen je uit om contact met ons op te nemen als je meer wilt weten over een recente lage beoordeling, of als je meer wilt weten over de huidige status van je ervaring. Je kunt ook meer te weten komen door deze artikelen te lezen in het Informatiecentrum Ervaringen:

De hele hostcommunity van Airbnb Ervaringen profiteert ervan als gasten erop kunnen vertrouwen dat elke ervaring die ze op Airbnb boeken uitzonderlijk is. Samen bouwen we aan een marktplaats voor ervaringen die verder gaat dan wat we tot nu toe gewend zijn van het traditionele toerisme – daarom horen we graag jouw mening over het handhaven van de kwaliteit van Ervaringen en op wat voor manier het Airbnb-team jou verder kan ondersteunen. Stuur ons jouw mening – wij luisteren.