Ρωτήσατε: Τι κάνει η Airbnb για να υποστηρίζει καλύτερα τους οικοδεσπότες σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά;

Η σύντομη απάντηση είναι: πολλά! Πριν αναλύσουμε διεξοδικά τις συναρπαστικές αλλαγές πάνω στις οποίες εργαζόμαστε, υπάρχει ένα σημαντικό γεγονός που πρέπει να έχετε υπόψη: οι περιπτώσεις ζημιάς σε ιδιοκτησία στην Airbnb είναι αρκετά σπάνιες. Κατά μέσο όρο, σημαντικές αξιώσεις για ζημιές συμβαίνουν σε ποσοστό μικρότερο του 0,004% των περιπτώσεων.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φιλοξενείτε μια νέα κράτηση κάθε μέρα επί 63 χρόνια και να μην χρειαστεί ποτέ να υποβάλετε μια σημαντική αξίωση αποζημίωσης.

Αλλά είναι αλήθεια ότι ατυχήματα συμβαίνουν, και αν συμβούν, θέλουμε το σπίτι σας και τα τιμαλφή σας να προστατεύονται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήσαμε μέτρα ασφαλείας, όπως η Εγγύηση και η Εγγύηση Οικοδεσπότη αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ και γι’ αυτό δεσμευόμαστε να εξασφαλίσουμε ότι λειτουργούν υπέρ σας.  

Ακούσαμε από εσάς ότι η διαδικασία πρόσβασης σε αυτά τα μέτρα ασφαλείας φαίνεται να διαρκεί πάρα πολύ και είναι ιδιαιτέρως περίπλοκη. Και, επίσης, ότι είναι δύσκολο να αποκτήσετε πρόσβαση στην Εγγύησή σας ή να λάβετε επιστροφή χρημάτων μέσω της Εγγύησης Οικοδεσπότη. Αυτό είναι απαράδεκτο.

Επομένως, αναβαθμίζουμε τη διαδικασία υποβολής αξιώσεων αποζημίωσης για να την κάνουμε πιο φιλική προς τον οικοδεσπότη. Δείτε τις τέσσερις μεγάλες αλλαγές που μπορείτε να περιμένετε:

Πλέον, θα έχετε περισσότερο χρόνο

Στο παρελθόν, έπρεπε να αναφέρετε τις ζημιές εντός 72 ωρών από την αναχώρηση ή πριν από την άφιξη του επόμενου επισκέπτη, ανάλογα με το ποια ημερομηνία προηγείται. Τώρα έχετε στη διάθεσή σας 14 ημέρες ή πριν από την άφιξη του επόμενου επισκέπτη, ανάλογα με το ποια ημερομηνία προηγείται. Επίσης, θα σας προσφέρουμε πολύ περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αξιώσεων. Πλέον, ο διαθέσιμος χρόνος είναι πάνω από δύο εβδομάδες.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τόση πολλή δουλειά

Μειώσαμε τον όγκο των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τις περισσότερες αξιώσεις.

Μπορείτε να περιμένετε μια δίκαιη πληρωμή

Πλέον, συμπεριλαμβάνουμε σταθερά τον φόρο πωλήσεων και άλλα συναφή έξοδα στην επιστροφή χρημάτων προς τους οικοδεσπότες.

Μπορείτε να περιμένετε πιο γρήγορες απαντήσεις

Ανανεώσαμε τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα υποστήριξης της Airbnb χειρίζεται τέτοιες υποθέσεις, ώστε να είναι πιο γρήγορος και πιο εύκολος για τους οικοδεσπότες. Ήδη, από τη στιγμή που έχουμε εισαγάγει αυτές τις βελτιώσεις, ο χρόνος επίλυσης αξιώσεων έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 20% τους τελευταίους μήνες.

Εξετάζοντας την πλήρη εικόνα, συνειδητοποιούμε ότι έχουμε δρόμο ακόμα να διανύσουμε. Αλλά εργαζόμαστε εντατικά για να βελτιώνουμε ολόκληρη την εμπειρία όταν χρειάζεστε υποστήριξη.

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας σχετικά με αυτό το σημαντικό θέμα μέχρι στιγμής. Συνεχίστε να μας λέτε πώς μπορούμε να βελτιωθούμε. Θα σας ενημερώνουμε για περισσότερες βελτιώσεις.